Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Видео сам када му је Коста рекао да Дража није дигао ни трећи, ни шести, ни 28 српски устанак, него да је наставио да пружа легални отпор војске. То је највећи напредак.
Иначе све исто. Коста је рекао да неће да прича о серији, Цвеле га је растурио, оће Марић да умре, а Бојан је позер, као и досад.
Занимљиво, али ништа ново.
Одговори

Да, помињали су Калабића. Прво је Марић рекао да је он још раних деведесетих гледао фотографије Калабића са ознашима, а Димитријевић је касније током емисије успут поменуо и улогу Калабића у Дражином заробљавању. Ништа шире.
Као, подразумева се...
Одговори

Тај Марић ме тако нервира, како га није срамота, спрда се са господином кога је ужасна судбина снашла, да му убију оца као "народног непријатеља", још му каже, па Ви требате титу свећу да упалите, јер да није њега Ви не би одрасли у Немачкој?! Што значи да није тита и комуњара, не би му убили оца, а он не би био у Немачкој и не би стекао то што је стекао... Какав је љигавац тај Марић
Одговори

Pozz ,nov sam na forumu ,citam ovde ovo sto ste pisali vec duze vreme...Moj deda je poginuo u sestoaprilskom ratu ,bio zarobljen pa krenuo da bezi pa ga nemci streljali po kratkom postupku ,elem njegov rodjeni brat bio posle u cetnicima pa ga nemci zarobe zavrsi na banjici pa prebacen u nemacku u neki logor al na pola puta pobegne i na kraju zavrsi u Venecueli,nikad nije dolazio u Srbiju jer se plasio komunista,retko je i pisao tako da se slabo zna kako ga nemci zarobili .moj cale imao tri godine tada a baba je slabo pricala o tome jer ni ona nije znala sta se dogodilo.Moje pitanje je posto je on iz sela Velika Sugubina posle G>sabante put Kragujevac /Jagodina sta se zna o cetnicima kragujevca i okoline I mozda kako su ih nemci pohvatali i zarobili>? ,godina je 41/42.Inace moj rodjeni deda imao 22 godine kad poginuo a njegov brat 19 kad ga zarobili.
Одговори

Поздрав!
Ту је тада био рекао бих Левачки одред, а после Левачка бригада у оквиру 1. шумадијског корпуса. Знам да су ту четници заробили неке Немце 1944, а нисам чуо за обратно.
Можете ли навести више детаља? Јединица, командант, можда ближе датум...
Одговори

(10-01-2014, 10:35 PM)kastor Пише:  Pozz ,nov sam na forumu ,citam ovde ovo sto ste pisali vec duze vreme...Moj deda je poginuo u sestoaprilskom ratu ,bio zarobljen pa krenuo da bezi pa ga nemci streljali po kratkom postupku ,elem njegov rodjeni brat bio posle u cetnicima pa ga nemci zarobe zavrsi na banjici pa prebacen u nemacku u neki logor al na pola puta pobegne i na kraju zavrsi u Venecueli,nikad nije dolazio u Srbiju jer se plasio komunista,retko je i pisao tako da se slabo zna kako ga nemci zarobili .moj cale imao tri godine tada a baba je slabo pricala o tome jer ni ona nije znala sta se dogodilo.Moje pitanje je posto je on iz sela Velika Sugubina posle G>sabante put Kragujevac /Jagodina sta se zna o cetnicima kragujevca i okoline I mozda kako su ih nemci pohvatali i zarobili>? ,godina je 41/42.Inace moj rodjeni deda imao 22 godine kad poginuo a njegov brat 19 kad ga zarobili.

Имена и презиме ?
Одговори

Dedino ime Vojislav Stevanovic selo vel.sugubina,raspitacu se malo bolje oko detalja kad je zarobljen pa cu napisati ...
Одговори

Милославе здраво.....
Желим да питам......
Дефиниција савезника.....јели се овде укљућују и Совијити?
Разлог зашто те питам.....
На Савезна бомбадирање Србије....јели су ту учестовалих Совијетске авионе или је то било еклусивно западног европског и американског пројет?
У Совијетског офанзиви јели су користилих авионе против Војске Краљевине?
Јели је било икакве борбе Војске Краљевине против Совијити?....поготово тих у тим деловима ко су раније стиглих као Бугарски нацисти?
Одговори

(11-01-2014, 06:34 AM)Захумље Пише:  Милославе здраво.....
Желим да питам......
Дефиниција савезника.....јели се овде укљућују и Совијити?
Разлог зашто те питам.....
На Савезна бомбадирање Србије....јели су ту учестовалих Совијетске авионе или је то било еклусивно западног европског и американског пројет?
У Совијетског офанзиви јели су користилих авионе против Војске Краљевине?
Јели је било икакве борбе Војске Краљевине против Совијити?....поготово тих у тим деловима ко су раније стиглих као Бугарски нацисти?
Не, само Западни савезници.
Совјетски авиони су само једном бомбардовали Крагујевац, грешком, погинуло је осморо деце мислим. Или 10. Писали смо у ''Погледима'' некад.
Зато је комунистика пропаганда тада била да нам Совјети )они су говорили: Руси) никада то не би урадили.
Биле су две борбе између четника и Совјета, једна код Крушевца и једна у Банату.
Одговори

(11-01-2014, 01:25 PM)Горан Пише:  Милославе дали сте размишљали о ВИКИПЕДИЈИ. Питање важи и за остале који располажу добрим изворима.
На овом порталу цитирају Погледе и вас.
С обзиром да сте активни и на другим форумима, можда не би било лоше да људи као ви, а који имају изворе отворе неке теме и освјетле ЈВуО и Други Свј. Рат, а што да не и детаље рата 1990-1995. Наравно за то треба имати слободног времена.
Много људи користи ВИКИПЕДИЈУ. Ја сам се регистровао прије неколико година, међутим за сваки текст траже извор, а ја то не знам навести, док им је качење слика јако компликовано.
Било би штета да остане рубрика Битка на Лијевча Пољу а да нема Вишеградске Битке и сличних Равногорских побједа, а о партизанчењу и усташким верзијама да и не говорим.
Дао сам писмено одобрење Википедији за Србију да користе сајт и књиге ''Погледа'' и користе их.
Али тамо доминирају комунисти, јер они имају средстава да се организују за то, ми немамо.
Ако су ти само извори проблем, узимај са нашег сајта, имаш и Лијевча поље.
Одговори

Милославе колико је класа укупно завршило Школу резервних официра у Брајићима?
Одговори

(11-01-2014, 07:19 PM)Вукашин Петковић Пише:  Милославе колико је класа укупно завршило Школу резервних официра у Брајићима?
Две.
А не унам у селу Сиколе на Хомољу, можда три.
Одговори

''Потврдила је и то да је у италијанским архивама нашла документа која потврђују да се Јосип Броз Тито три пута састајао са Антом Павелићем''!
http://slovoljubve.com/vesti/smilja-avra...ugoslaviji

Милославе, може коментар...
Одговори

Милославе били нам могао нешто објаснити од нека уговора Владе Краљевине са Совијетски Савез од почетак Рата?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним