Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Dedino ime Vojislav Stevanovic selo vel.sugubina,raspitacu se malo bolje oko detalja kad je zarobljen pa cu napisati ...
Одговори

Милославе здраво.....
Желим да питам......
Дефиниција савезника.....јели се овде укљућују и Совијити?
Разлог зашто те питам.....
На Савезна бомбадирање Србије....јели су ту учестовалих Совијетске авионе или је то било еклусивно западног европског и американског пројет?
У Совијетског офанзиви јели су користилих авионе против Војске Краљевине?
Јели је било икакве борбе Војске Краљевине против Совијити?....поготово тих у тим деловима ко су раније стиглих као Бугарски нацисти?
Одговори

(11-01-2014, 06:34 AM)Захумље Пише:  Милославе здраво.....
Желим да питам......
Дефиниција савезника.....јели се овде укљућују и Совијити?
Разлог зашто те питам.....
На Савезна бомбадирање Србије....јели су ту учестовалих Совијетске авионе или је то било еклусивно западног европског и американског пројет?
У Совијетског офанзиви јели су користилих авионе против Војске Краљевине?
Јели је било икакве борбе Војске Краљевине против Совијити?....поготово тих у тим деловима ко су раније стиглих као Бугарски нацисти?
Не, само Западни савезници.
Совјетски авиони су само једном бомбардовали Крагујевац, грешком, погинуло је осморо деце мислим. Или 10. Писали смо у ''Погледима'' некад.
Зато је комунистика пропаганда тада била да нам Совјети )они су говорили: Руси) никада то не би урадили.
Биле су две борбе између четника и Совјета, једна код Крушевца и једна у Банату.
Одговори

(11-01-2014, 01:25 PM)Горан Пише:  Милославе дали сте размишљали о ВИКИПЕДИЈИ. Питање важи и за остале који располажу добрим изворима.
На овом порталу цитирају Погледе и вас.
С обзиром да сте активни и на другим форумима, можда не би било лоше да људи као ви, а који имају изворе отворе неке теме и освјетле ЈВуО и Други Свј. Рат, а што да не и детаље рата 1990-1995. Наравно за то треба имати слободног времена.
Много људи користи ВИКИПЕДИЈУ. Ја сам се регистровао прије неколико година, међутим за сваки текст траже извор, а ја то не знам навести, док им је качење слика јако компликовано.
Било би штета да остане рубрика Битка на Лијевча Пољу а да нема Вишеградске Битке и сличних Равногорских побједа, а о партизанчењу и усташким верзијама да и не говорим.
Дао сам писмено одобрење Википедији за Србију да користе сајт и књиге ''Погледа'' и користе их.
Али тамо доминирају комунисти, јер они имају средстава да се организују за то, ми немамо.
Ако су ти само извори проблем, узимај са нашег сајта, имаш и Лијевча поље.
Одговори

Милославе колико је класа укупно завршило Школу резервних официра у Брајићима?
Одговори

(11-01-2014, 07:19 PM)Вукашин Петковић Пише:  Милославе колико је класа укупно завршило Школу резервних официра у Брајићима?
Две.
А не унам у селу Сиколе на Хомољу, можда три.
Одговори

''Потврдила је и то да је у италијанским архивама нашла документа која потврђују да се Јосип Броз Тито три пута састајао са Антом Павелићем''!
http://slovoljubve.com/vesti/smilja-avra...ugoslaviji

Милославе, може коментар...
Одговори

Милославе били нам могао нешто објаснити од нека уговора Владе Краљевине са Совијетски Савез од почетак Рата?
Одговори

(11-01-2014, 07:50 PM)Ратко Пише:  ''Потврдила је и то да је у италијанским архивама нашла документа која потврђују да се Јосип Броз Тито три пута састајао са Антом Павелићем''!

Би ли могао да прекуцаш те кључне реченице...
Одговори

(11-01-2014, 08:55 PM)Захумље Пише:  Милославе били нам могао нешто објаснити од нека уговора Владе Краљевине са Совијетски Савез од почетак Рата?
Није било дипломатских односа до рата, а онда је склопљен неки уговор. Не знам детаље, али Совјети га нису испоштовали.
Одговори

(12-01-2014, 12:47 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(11-01-2014, 07:50 PM)Ратко Пише:  ''Потврдила је и то да је у италијанским архивама нашла документа која потврђују да се Јосип Броз Тито три пута састајао са Антом Павелићем''!

Би ли могао да прекуцаш те кључне реченице...
То сам извукао из овог осмоминутног аудио записа...
Говори се да је Павелић сарађивао са британском обавештајном службом, да су га крајем рата ''сачували Британци'', да је КПХ континуирано одржавала везе са усташама (у рату и после рата):

''Указивала је и на изворе који потврђују да је Централни комитет Комунистичке партије Хрватске био у сталној вези и да је усклађивао своју делатност са врхом Павелићеве државе''.

''Имала сам храбрости да у Вашингтону, Фрајбургу, Берлину, уђем у такозвани Дом хрватске културе, у библиотеку и документациони центар хрватског народа. Ушла сам, морам да вам кажем, криво сам се претставила, јер сам знала да ме неће пустити, али сам хтела да видим и да дођем до њихове документације. И дошла сам до њихове документације. Везе између 1941. и 1991. су континуиране. Врх, на челу са самим Павелићем и његовом читавом екипом која је избегла, имали континуирану везу са врхом Комунистичке партије Хрватске. Они су измењали и документе.''
Одговори

То да, о вези, али мислим да је оно нетачно пренето: потврдила је у ствари да се Тито састајао са Павелићевим изаслаником, Рушиновићем. Иначе то је и мени причала, једном сам био код ње. А наравно што је најважније, тако је објавила у својој књизи.
Одговори

(12-01-2014, 01:15 AM)Милослав Самарџић Пише:  То да, о вези, али мислим да је оно нетачно пренето: потврдила је у ствари да се Тито састајао са Павелићевим изаслаником, Рушиновићем. Иначе то је и мени причала, једном сам био код ње. А наравно што је најважније, тако је објавила у својој књизи.
А ово: ''''Имала сам храбрости да у Вашингтону, Фрајбургу, Берлину, уђем у такозвани Дом хрватске културе, у библиотеку и документациони центар хрватског народа. Ушла сам, морам да вам кажем, криво сам се претставила, јер сам знала да ме неће пустити, али сам хтела да видим и да дођем до њихове документације. И дошла сам до њихове документације. Везе између 1941. и 1991. су континуиране. Врх, на челу са самим Павелићем и његовом читавом екипом која је избегла, имали континуирану везу са врхом Комунистичке партије Хрватске. Они су измењали и документе.''

То није пренето, већ је Смиља Аврамов изговорила.

Да ли су Вам познати ти документи?
Одговори

Нису. То је свакако тачно. Смиљи су Хрвати побијали велики део фамилије, имала је мотив да истражује.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 22 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним