(12-01-2014, 06:29 PM)гињица Пише: ...
,да води врло одговорну политику како на унутрашњем тако и на спољашњем плану.
Када је дошло до тог састанка морам рећи да је Стаљин толико надмен и осион био да је у једном тренутку питао свог министра иностраних послова пред делегацијом Краљевине Југославије да и она чује његове речи.;Ко су ови ,и шта хоће од нас ?;
До састанка је дошло што би реко наш народ на једвите јаде и у временском периоду који апсолутно није одговарао нашој делегацији која је имала за циљ да покуша да тим уговором дође у бољу позицију за куповину наоружања и остале војне опреме у циљу одбране земље.Све је то описано у мемоарима Кнеза Павла и мемоарима ако се неварам и самог амбасадора Милана Гавриловића.
Има лепијех песмица о томе:
"Напиши мемоаре, ако хоћеш паре." и
"Мемоари, мемоари, чешите ме где ме сврби..."
Тако је рецимо Слобо, зајебавао Русе 10 година, да ће да купи наоружање од њих. Али хтео на муфте - за клиринг. Баш данас гледам презентацију МиГ-29-СМТ и МиГ-21-97, које смо требали (МОРАЛИ) да купимо (дорадимо постојеће) бар до 1995. И наравно Џеј, пилоти нам 1999. летеше у кршинама. ПВО исти 30 година, ПТ наоружање на прсте...
А после?
Па наравно криви Руси.
А шта тек овде рећи?
Тај кнез павао, направио је од те државе енглеску шпијуно-умножницу, док је још под Александром, број СССР шпијуна сведен на прсте две руке. Зато су енглези, французи, жабари, немци, ционисти, римокрмци, социо-интернационалци, масони, ... ХАРАЛИ свуда. Сви потези КЈуг, били ИЗРАЗИТО анти Руски!
И онда "дај оружје да крпимо нашу англо антисовјетску заједничицу!"
А знам, рекли би СССР-у хвала!
А Руси подразумевано будале...
Како се сеје, тако се и жање. Сејао си са енглеском, онда и бери са њима.