Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(23-05-2015, 02:06 PM)6.lickadivizija Пише:  A ove vase jadikovke za beogradsku burzoaziju pod oslobodiocima, iste price vaze i za Zagrepcane koji se isto jadaju na Licane i Dalmatince sta su im radili po ulasku u Zagreb. Doduse, osnovna odlika svih nacionalista je autizam, pa tako svako oplakuje samo svoje zrtve, ao drugima cuti. Odavno sam vec uporedio Samardzica sa Antom Nazorom. Slika i prilika! Jedan se divi Drazi, drugi Franji Tudjmanu.

Ово што си рекао више се односи на разлику између тоталитарне и нетоталитарне свести. Јер имаш екстремне националисте - фашисте, нацисте а имаш и националисте демократе. Комунисти су сви по правилу екстрмисти. (Што некада беху комунисти то су данас исисовци) Ови ваши отпадници су социјалдемократе а њих сте највише таманили. Дакле, како који комунац мало олабави, тј. постане нормалнији, тако добијемо једног социјалдемократу.

Тако и викомунисти наликујете екстремним националистима као јаје јајету, само што је вама битна класа а њима нација. Они одбацују друге нације и није их брига за жртве тих нација, а ви одбацујете друге класе, и вас није брига за жртве те друге класе.
А лепо је рекао Адам Михњик да је последња фаза комунизма национализам. То објашњава како су ликови попут Антића постали велики "дражиновци".

Треба ипак имати у виду да нема правог (смисленог, нормалног, људског...) национализма без демократије и обратно, као што рече велики Пекић.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(23-05-2015, 02:06 PM)6.lickadivizija Пише:  Za dva dana boravka na ovom forumu preoteh Samardzicu temu i sada jos ja da odgovaram na pitanja. Hvala!I Zivko Topalovic je bio komunisticki otpadnik, i Dragisa Vasic, evo sada i Oliver Antic. Treca liga komunista je kod cetnika elita!
Da, za dedu. Trebao je da bude cetnik. Oni su propisali u nasem kraju obuku za momke koji bi, da je opstala Kraljevina Jugoslavija sluzili vojsku. Moj deda je bio 1922. godiste i trebalo je da ucestvuje u toj obuci. Ali, aljkavi cetnicki lokalni komandanti su ili podmicivani ili cak ih je bas i bilo briga za obuku. Tako da u tom rasulu nije isao na obuku. Iskreno, deda mi je prezirao i Britance i Sovjete, za Mirka Tomica je govorio da je "probisveta", za cetnike u Temnicu da su bili "obicni kokosari". On je bio za generala Milana Nedica.
Za svoj boravak u JA nije imao reci hvale, posto je ubacio u "coravu kutiju", nije se bas lepo proveo. Inac,e Licani su im bili mahom oficiri i podoficiri, vojnika Licana je vrlo malo bilo na Sremskom frontu.

A ove vase jadikovke za beogradsku burzoaziju pod oslobodiocima, iste price vaze i za Zagrepcane koji se isto jadaju na Licane i Dalmatince sta su im radili po ulasku u Zagreb. Doduse, osnovna odlika svih nacionalista je autizam, pa tako svako oplakuje samo svoje zrtve, ao drugima cuti. Odavno sam vec uporedio Samardzica sa Antom Nazorom. Slika i prilika! Jedan se divi Drazi, drugi Franji Tudjmanu.

А што се ти братац не представиш именом и презименом? Мислим, био би ред кад се већ обраћаш Самарџићу и покушаваш да дискутујеш.

Иначе, кога боле туки за твог деду који се заљубио у ЈНА.

Биће да се иза твог ника крије обичан бот Дачићеве банде.

Сад пали са форума и правац у јазбину "младих комуниста".

Сиктер!!!
Одговори

Ма не Јеремија, што га тераш, пусти га да виде сви какав је то тип људи.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Комунисто,
Већ сам ти рекао да ме више на занима да се бакћем с тобом на тему шта је на којој страни. Као и пре годину-две на Мајситију, поново си демонстрирао да не умеш ни то да потрефиш (Николај је нашао уместо тебе где је цитат у књизи Манета Пешута, али ти се наравно ниси извинио што си раније рекао да сам ја то измислио, већ си само прешао преко тога).
Зато, ако хоћеш да наставиш ову тему око ТВ серије - ОК, ако нећеш - опет ОК:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-neist...ica?page=4
Одговори

ЈокЈокЈок


У Другом светском рату погинуло 400 хиљада војника од којих је 80% Срба што чини 320,000.

Колико је Срба убијено од стране партизана и цивила и ратника ...??
Одговори

Поштовани г.Самарџићу,

нов сам члан на форуму,а чуо сам да сте ''енциклопедија'' података везаних за други светски рат на овим просторима па Вас молим за одговор на следеће питање.
Мени је деда, припадник ужичке војске и учесник Церске битке, касније у другом светском убијен као припадник четничких снага а од стране партизана.
Оно што знамо о његовој судбини је следеће. Четници Вука Калајитовића купе деду, по тадашњим мерилима старца од педесет и нешто година, као замену за мог покојног стрица који је тада имао 16 година те 1943 (једна мушка глава је морала да крене са њима) и одлазе за источну Босну.
Ишло се возом донекле, и на некој станици коју су држали партизани дошло је до масакра. Деда који је био старији човек и још у цивилном оделу бива чак и пуштен иницијално али пошто се вратио да извуче неког комшију -мобилисано дете позивајући се на познанство неког истакнутог комунисте из тог краја, што му се показало као грешка, бива убијен од стране партизана ромске националности! Гроб му се не зна.
Све ово је мој отац , у то време дете од 6 година, чуо касније кроз приче из друге руке.
Да ли којим случајем знате нешто више о овим догађајима?
Унапред захвалан на одговору!
Одговори

Да, тај воз је упао у партизанску заседу негде у оним кањонима око Прибоја, а заробљеници су поубијани. Миленко Поповић из Нове Вароши зна детаље. Он је био уредник Златарских новости, или Златарских новина.
Само не верујем то за такву мобилизацију малолетника, то није било правило.
Одговори

Кад је било то 1943-е?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Октобар 1944.
Одговори

Интервју за ''Прес'' из Бањалуке:

SPREM’TE SE, SPREM’TE - POZNAVALAC ISTORIJE RAVNOGORSKOG POKRETA O SLUČAJU ČETNIČKOG KOMANDANTA
Da je vlast u rukama Dačića Draža ne bi bio rehabilitovan!
Novinar i publicista Miloslav Samardžić, koji se smatra jednim od najboljih poznavalaca istorije Ravnogorskog pokreta i odnosa koji su četnici Draže Mihailovića imali sa Titovim partizanima, navodi da je nedavnoj rehabilitaciji komandanta četničkog pokreta u velikoj meri rezultirala i promena vlasti u Srbiji koju predvode bivši radikali.

http://pressrs.ba/sr/info/vesti/story/88...ovan!.html
Одговори

Хм, ипак треба ауторизовати интервјуе, јер увек испадне нешто непрецизно, нпр. ова прва реченица, нема говора о сарадњи Радета Радића са усташама, наравно да то нисам рекао:

- Saradnja između četnika Rade Radića i ustaša nastala je nakon nemogućnosti dogovora sa partizanima i napada komunista na četnike. Da bi imali jednog neprijatelja manje Radić je stupio u pregovore sa Nemcima i NDH, tražeći da se spreči ubijanje nedužnih civila u delovima na kojima su pretežno bili partizani koje bi on uništio. Ipak to nije ispoštovano, ali je bilo primirje između bosanskih četnika i NDH. Najvažnija stavka njihove saradnje je bila da se sa bh. teritorija Srbi ne smeju voditi u Jasenovac. Još je bitno da ti bosanski četnički odredi nisu bili tada pod komandom Draže, jer je on bio na Goliji i nije bio u komunikaciji sa njima. Kada su i te jedinice došle pod njegovu komandu ti sporazumi su prestali da važe. Drugim rečima Draža se ne može osuditi za te sporazume, a srpski narod u zapadnoj Bosni je najbolje pokazao da se za to ne može osuditi ni Rade Radić, zato što mu je dao ulicu u Banjaluci.
Одговори

Postovani, interesuje me da li imate ikakvu informaciju da li su postojali vidjeniji cetnici koji su se prezivali Cosic? Pozdrav
Одговори

Као што пише у интервјуу промјена званичне историје је следећа етапа у борби за истину и правду. То је вјероватно друго полувријеме које је најављено после рехабилитације Д. Михаиловића. Надам се да ће се тражити оснивање тијела за рехабилитацију жртава комунизма које не би чекало да неко поднесе захтјев за рехабилитацију него би оно иницирало рехабилитацију и обавјештавало живе потомке. Такође се надам да је и оснивање тијела за реституцију које би аутоматски враћало отето и тражило по свијету насљеднике дио другог полувремена.
Одговори

(25-05-2015, 12:38 PM)llll26 Пише:  Postovani, interesuje me da li imate ikakvu informaciju da li su postojali vidjeniji cetnici koji su se prezivali Cosic? Pozdrav
Нпр. мајор Трифун Ћосић, помоћник команданта 2. равногорског корпуса.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним