Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
А шта мислиш Мргуде, што му потомци жртава данас дижу споменике широм Републике Српске, том истом Дреновићу? Мислим, они би први требали да га презру због тога.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Углед:
372
Ако је иједна Српска глава спашена због тих њихових споразума са оружаним снагама НДХ, онда ти утисци далеко превазилазе утисак једне обичне слике са њиховог састанка.
По мени је далеко за четнички покрет штетнија фотографија насмејаног Звонка Вучковића и Немачког војника у позадини, дакле тамо где због спашавања народа није било потребе за сарадњом и заједничким фотографисањем, а додатно и због тога што је Вучковић био далеко ближи Дражи него команданти из западних крајева.
Ђуришића и сарадњу са Италијанима у Црној Гори нећу ни да помињем, то је по мени директна издаја.
(Последња измена: 26-05-2015, 06:24 PM од
Громовник.)
Углед:
372
Па на крају од те "користи" испаде да четници Павла Ђуришића нису могли ни до Неретве без Италијанског одобрења и превоза.
Поруке: 4,404
Теме: 55
Углед:
651
Могли су и без једног и без другог, али није им се ишло...
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 24
Теме: 0
Придружен: May 2015
Углед:
0
Mrgude ukucaj na googlu Rade Radić i na prvoj stranici će ti se pojaviti stenogrami sa sudjenja.Istina to je sa znakova pa je pitanje koliko je verodostojno.I tamo nema reči o Kozari,tako da smo to zaključili da niko od četnika nije bio na Kozari tokom operacije,i da su komunisti hteli još više da diskredituju ionako diskreditovanog Radića.A sad da li on i Drenović zaslužuju spomenike to je već diskutabilno.
Mrgude ukucaj na googlu Rade Radić i na prvoj stranici će ti se pojaviti stenogrami sa sudjenja.Istina to je sa znakova pa je pitanje koliko je verodostojno.I tamo nema reči o Kozari,tako da smo to zaključili da niko od četnika nije bio na Kozari tokom operacije,i da su komunisti hteli još više da diskredituju ionako diskreditovanog Radića.A sad da li on i Drenović zaslužuju spomenike to je već diskutabilno.
(Последња измена: 26-05-2015, 09:16 PM од
voja_88.)
Поруке: 139
Теме: 3
Придружен: May 2015
Господине Самарџићу да ли знате нешто више о нападу четника Златиборског корпуса на Бајину Башту, који се десио лета 1943? Мој Деда је био вођа десетине у 1.Рачанској бригади.Приликом једног напада на Немачке снаге у том крају, мој деда се прикрао Немачком стражару и ликвидирао га Камом.Интересује ме да ли имате број погинулих Немачких војника при том нападу четника на Бајину Башту лета 1943 ?
![[Слика: Kondor_gazi_zastavu_sa_kukastim_krstom1.jpg]](http://s23.postimg.org/mlx2nwcsr/Kondor_gazi_zastavu_sa_kukastim_krstom1.jpg)
Кондор гази Немачку заставу заплењену приликом заузимања Бајине Баште лета 1943 године.
(Последња измена: 27-05-2015, 09:10 AM од
Ковач1.)