Поруке: 4,404
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
651
(12-03-2019, 08:19 PM)Српски Четник Пише: ![[Слика: Luka%C4%8Devi%C4%87_i_Nemci.jpg]](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/sh/9/97/Luka%C4%8Devi%C4%87_i_Nemci.jpg)
Ко је на овој слици?
Насумично окупљене муштерије чекају да се отвори бријачко-фризерски салон у позадини...
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 128
Теме: 0
Придружен: Feb 2019
Углед:
0
Само ме занима ко је на слици, пошто на Википедији пише да је овај са дугом брадом Војислав Лукачевић, али не верујем.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(12-03-2019, 09:22 PM)Српски Четник Пише: Само ме занима ко је на слици, пошто на Википедији пише да је овај са дугом брадом Војислав Лукачевић, али не верујем.
Па зар ти верујеш википедији?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 17,015
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,879
Није Милутин, Саша Михајловић.
Поруке: 128
Теме: 0
Придружен: Feb 2019
Углед:
0
Па ко је на оној слици ако није Лукачевић?
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
Бенито ако је у вези пуковника Јеврема Симића то што је провалио Милутин,јер можеш да напишеш?Каква је његова судбина,тј. шта је са њим било на крају?
(Последња измена: 13-03-2019, 04:28 PM од
Милош Шарац.)
Поруке: 14,541
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,077
Јеврем Симић је био инспектор војних јединица испред Врховне команде. На то место поставио за је лично Дража Михаиловић, јер је имао поверења у њега, пошто му је био класни друг. Др Ажа, Др Оња ( Трифуновић) и Др Шка ( Симић) су били три класна друга са ВА.
Саша Михајловић звани Вили је сазнао да је Симић у контакту са Абвером и Гестапоом у Београду. О томе је поверљиво известио Михаиловића. Симића је ухапсио и ислеђивао Калабић, и после признања, осудио га на смрт и стрељао.
Оно што Милослав не зна, јер нико не може баш све да зна, је да је Симић био у инспекцији јединица у Драгачеву у марту 43. Тада му је Јанковић у очи рекао да је много мутан тип. Симић је послао негативан извештај о јединицама у Драгачеву, а посебно лош о Симовићу и Јанковићу. Дража Михаиловић му није аутоматски поверовао , него је нашао средње решење. Врло правилно, али то је већ друга тема.
Поента је у оном што сам написао..