Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(05-04-2019, 12:47 PM)БанеВолиБанане Пише:  Мирославе , да ли је у краљевини војни рок био обавезан, и ако је био обавезан колико је трајао?

Био је обавезан.Пешадија тј. копнене снаге 1 година и 6 месеци,а морнарица и ваздухопловство 2 године
Одговори

Одговори

Свака част, Милославе.
Не за интервју, него за живце. Rolleyes
" Можемо ли коначно да кажемо да усташе и четници нису исто?"
Не знам како си издржао да одмах не изађеш из студија.
Одговори

Ко се није наслушао бесједа, које Милослав на почетку описује, тешко да му икакви аргумети сада могу опредјељење промјенити.
Одговори

Да ли си знао да је Мања Вукотић син Страхиње Вукотића, предратног правника Зетске бановине и за време рата члана Војног суда код Павла Ђуришића?
Он је у Чикагу био новинар, радио је за четничке листове. За који, ако знаш?
Одговори

(11-04-2019, 10:41 PM)Бенито Пише:  Да ли си знао да је Мања Вукотић син Страхиње Вукотића, предратног правника Зетске бановине и за време рата члана Војног суда код Павла Ђуришића?
Да ли сам знао. Smile
Па ја сам сада уредних тих новина, а ти за њих пишеш понекад.
Само нисам сигуран да се звао Страхиња, требало би да проверавам.
Одговори

Ма у реду то, претпоставио сам да су те новине. Ваљало би да напишеш један текст о својим претходницима. Мислим да би било више него занимљиво.
Мањо Вукотић рече да никад није видео, нити је чуо очев глас ( односно не памти), нити су се икад дописивали. " Он је мислио да смо ми сви у Титовој Југославији, у ствари, комунисти."
КидањеКидањеКидањеКидањеКидањеКидање
А него шта си, друже Мањо?
Одговори

(11-04-2019, 11:00 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(11-04-2019, 10:41 PM)Бенито Пише:  Да ли си знао да је Мања Вукотић син Страхиње Вукотића, предратног правника Зетске бановине и за време рата члана Војног суда код Павла Ђуришића?
Да ли сам знао. Smile
Па ја сам сада уредних тих новина, а ти за њих пишеш понекад.
Само нисам сигуран да се звао Страхиња, требало би да проверавам.

Вукале, правник, преживео Зидани Мост, сахрањен испред Нове Грачанице САД.
Одговори

А како му се звао рођени брат, генерал пуковник ЈНА?
Да није онај што је био командант КНОЈА за целу Југославију, што је водио све формације против четника на Зеленгори, маја 45?
Одговори

Да ли је било четничких одреда на подручју италијанске " Велике Албаније"?
Одговори

(14-04-2019, 12:46 PM)пек. Пише:  Да ли је било четничких одреда на подручју италијанске " Велике Албаније"?
Јесте. Највећа је била Шарпланинска бригада, 570 четника, колико се сећам.
Одговори

(14-04-2019, 02:46 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(14-04-2019, 12:46 PM)пек. Пише:  Да ли је било четничких одреда на подручју италијанске " Велике Албаније"?
Јесте. Највећа је била Шарпланинска бригада, 570 четника, колико се сећам.

Или ти 1. Косовски корпус ГС 127 Smile
Одговори

Први косовски је више времена проводио ван ''Велике Албаније'', ова бригада је све време била тамо. А уједно највећа бригада у саставу 1. косовског.
Одговори

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним