Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Помаже Бог! Дуго пратим овај форум, као и сајт "Погледа" али тек сада сам одлучио и да се региструјем.Поставио бих неколико питања и унапред се извињавам уколико су већ била постављана.Наиме, Велимир Илић тврди да су два његова стрица била у пратњи ђенерала Драже приликом хапшења, он наводи и њихова имена Страхиња и Миодраг Илић, мени ова имена нису позната међу Дражиним пратиоцима, знам за поручника Благоја Ковача, Николу Мајсторовића и друге.Разлог више за сумњу јесте што он наводи комунистичку верзију хапшења, моје питање јесте да ли су заиста људи под тим именима били у Чичиној пратњи? Хвала.
Одговори

(20-10-2019, 11:00 AM)Бепе Сињори Пише:  Помаже Бог! Дуго пратим овај форум, као и сајт "Погледа" али тек сада сам одлучио и да се региструјем.Поставио бих неколико питања и унапред се извињавам уколико су већ била постављана.Наиме, Велимир Илић тврди да су два његова стрица била у пратњи ђенерала Драже приликом хапшења, он наводи и њихова имена Страхиња и Миодраг Илић, мени ова имена нису позната међу Дражиним пратиоцима, знам за поручника Благоја Ковача, Николу Мајсторовића и друге.Разлог више за сумњу јесте што он наводи комунистичку верзију хапшења, моје питање јесте да ли су заиста људи под тим именима били у Чичиној пратњи? Хвала.
Нисам чуо за њих. Има ли неки извор за то?
Одговори

Конкретно ова емисија https://www.youtube.com/watch?v=mKSqbk5rTvM на почетку 7:09-9:18.
Одговори

Одговорићу Вам уместо Милослава:
Не постоји други извор, осим резервног потпуковника ЈНА Велимира Веље Илића, да је ово истина. Други равногорски корпус, у коме су требали бити браћа Илићи, није отишао у Босанску Голготу, него је остао на терену. Могућност да су се неки његови припадници срели са Дражом Михаиловићем после Зеленгоре, односно маја 1945. године, је врло мала.
Треба напоменути да су Илићи родом из Трудова, тако да је могуће да је Велимир мислио на даље стричеве Илиће, који су били у Другом милешевском корпусу под командом Вука Калаитовића.
Са друге стране, неки од Чачана су били сведоци хватања Драже Михаиловића, из прве или друге руке. Али ниједан од њих не помиње "комунистичку верзију", него управо ову коју износи Самарџић.
И још један детаљ, Горан Давидовић историчар из Чачка који се интензивно бави Равногорцима из чачанског краја, не помиње Илиће као значајне четнике у било ком периоду рата.
Одговори

Хвала на овом изузетном одговору. Иначе, сам Илићев опис хапшења је "урнебесан",он наглашава да су му то рођени стричеви. Чим сам чуо знао сам да није истина, али ипак сам хтео да са стручним људима проверим, ништа ново за наше политичаре да "дебело" лажу чак и око лако проверивих чињеница.
Одговори

МИЛОСАВ САМАРЏИЋ: О ДРАЖИ СЕ СЛОБОДНИЈЕ ПРИЧА У ПОЉСКОЈ И ЧЕШКОЈ, НЕГО У СРБИЈИ
Пројекција филма о генералу Михаиловићу у Бањој Луци била је до сада највећа од 15 одржаних до сада. Од премијере у аустралијском Аделејду до данас, најпосјећеније приказивање било је у Ужицу, 250 гледалаца у два приказивања. У Банском двору, кажу да је било скоро 500 људи, а на галерији су искориштене све столице које су се налазиле у ходнику.
ЦЕЛИ ИНТЕРВЈУ:
https://www.frontal.rs/milosav-samardzic...-u-srbiji/
Одговори

Невероватно колико се ова дезинформација проширила интернетом, људи ће буквално да поверују у било шта, само ако им се свиђа. Не помажу никакви аргументовани деманти. Пола њих ни не зна да је на слици генерал Беме, а друга половина не верује да га овај није убио, јер "што би он то измислио":

''Веселин Шијачковић, четник који је 1943. убио немачког официра који је стрељао у Крагујевцу...''

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(21-10-2019, 08:34 PM)Николај Пише:  Невероватно колико се ова дезинформација проширила интернетом, људи ће буквално да поверују у било шта, само ако им се свиђа. Не помажу никакви аргументовани деманти. Пола њих ни не зна да је на слици генерал Беме, а друга половина не верује да га овај није убио, јер "што би он то измислио".

Ништа ново, Курир избацио данас "ексклузивно", иако је преписали из комунистичких литература, како је ухваћен ђенерал Дража.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/33442...ili-lisice
Одговори

Ново је што одустају од Калабићеве наводне издаје...
То је велики корак.
Одговори

Јесте Милославе, али је ново и то да се реконструише Градски парк у Нишу. Тим поводом, враћене су све бисте "револуционара, чије су бисте склоњене протеклих година, игром историјских околности".
Тако да се лудило наставља.....
Одговори

(22-10-2019, 02:13 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ново је што одустају од Калабићеве наводне издаје...
То је велики корак.

Написао сам био коментар, али нису га објавили. Сирома'

(22-10-2019, 04:01 PM)Бенито Пише:  Јесте Милославе, али је ново и то да се реконструише Градски парк у Нишу. Тим поводом, враћене су све бисте "револуционара, чије су бисте склоњене протеклих година, игром историјских околности".
Тако да се лудило наставља.....

У Требињу су прије пар година постовили бисте "револуционарима". Шегрт и Драгица Правица, нису опстали ни 24 часа. Баја

У Невесињу су споменик Благоју Паровићу из центра измјестили на Партизанско гробље.
Одговори

Али напишу комплетну 'црвену' верзију, која се заснива на Калабићевој издаји, а онда на крају само што јасно не напишу да га Калабић није издао.

Откуд знамо, можда је у процесу израде нека нова, четврта верзија хапшења.
Одговори

Poštovani gospodine Samardžiću,

ja sam otvorila temu, ali da napišem svoje pitanje i ovde u nadi da ćete mi odgovoriti

Došla sam ovde na preporuku nekih ljudi.

Naime, zanimaju me neki podaci o Puniši Račiću.

Zna se da je imao troje dece, ćerrku i dva sina. Stariji sin mu je ubijen vrlo bzo nakon što je ubijen Puniša. Moje pitanje je sledeće:

Imate li informacije o njegovom mlađem sinu i njegovoj sudbini?

Nadam se da ćete mi u ovome pomoći, i svaka informacija je dobrodošla.

Unapred vam hvala.
Одговори

(27-10-2019, 10:14 PM)Rjabinuška Пише:  Poštovani gospodine Samardžiću,

ja sam otvorila temu, ali da napišem svoje pitanje i ovde u nadi da ćete mi odgovoriti

Došla sam ovde na preporuku nekih ljudi.

Naime, zanimaju me neki podaci o Puniši Račiću.

Zna se da je imao troje dece, ćerrku i dva sina. Stariji sin mu je ubijen vrlo bzo nakon što je ubijen Puniša. Moje pitanje je sledeće:

Imate li informacije o njegovom mlađem sinu i njegovoj sudbini?

Nadam se da ćete mi u ovome pomoći, i svaka informacija je dobrodošla.

Unapred vam hvala.
Поштовање,
На жалост, није ми познато.
Пре неколико година био сам у преписци са професором Београдског универзитета који је унуку Пунише Рачића. На жалост не сећам се да ли по сину или ћерки. Надам се да знате на кога мислим и имао сам утисак да он те ствари сигурно зна.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 9 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним