Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Gospodine Samardzicu,evo danas prelazimo cifru od 700. 000 pregleda na temi Najlepse Cetnicke Slike!Posto sam od prvoga dana bio ubedljivo naj aktivniji na toj temi red je da me Castite!Poslao sam vam mejl!Smile
Одговори

(24-02-2020, 12:51 PM)Војвода Пише:  Каква је била судбина команданта Четничких јединица ЈВ Михаила Михаиловића?
У немачком заробљеништву 1941-1945. У Оснабрику се ангажовао на спречавању комунистичке пропаганде. После рата вратио се у земљу. Умро у Београду, 1970. године.
Одговори

Da li negde postoji na netu, spisak žrtava drugog svetskog rata u koji su uključeni ne samo partizani i civili, već i pripadnici antikomunističkih snaga (četnici, ljotićevci i nedićevci)? Ako takav spisak postoji, molim za link.
Одговори

(01-03-2020, 04:42 PM)radoznalac Пише:  Da li negde postoji na netu, spisak žrtava drugog svetskog rata u koji su uključeni ne samo partizani i civili, već i pripadnici antikomunističkih snaga (četnici, ljotićevci i nedićevci)? Ako takav spisak postoji, molim za link.

Има ово за сада:
http://www.komisija1944.mpravde.gov.rs/

И на нашем сајту Историја/Злочини комуниста
Одговори

(01-03-2020, 05:27 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(01-03-2020, 04:42 PM)radoznalac Пише:  Da li negde postoji na netu, spisak žrtava drugog svetskog rata u koji su uključeni ne samo partizani i civili, već i pripadnici antikomunističkih snaga (četnici, ljotićevci i nedićevci)? Ako takav spisak postoji, molim za link.

Има ово за сада:
http://www.komisija1944.mpravde.gov.rs/

И на нашем сајту Историја/Злочини комуниста

Hvala puno! Ja sam na jednom sajtu (čini mi se "Poreklo") našao spisak žrtava 2 svet. rata ali koliko sam uspeo da vidim tu nema imena pripadnika antikomunističkih formacija.
Одговори

Интересује ме да ли неко има информације Велимиру Милошевићу припаднику ЈВО. По причи старијих људи он је био официри. Пре рата је живео у селу Врановац код Јагодине. Претпостављам да је припадао некој локалној јединици. Ако неко има информације био бих захвалан.
Одговори

(02-03-2020, 09:17 PM)Сиви_соко Пише:  Интересује ме да ли неко има информације Велимиру Милошевићу припаднику ЈВО. По причи старијих људи он је био официри. Пре рата је живео у селу Врановац код Јагодине. Претпостављам да је припадао некој локалној јединици. Ако неко има информације био бих захвалан.

Ако мислиш на поручника Велимира Милошевића,имаш податке овде на форуму или на сајту сигурно.
Одговори

Је ли ти познато да ли је неко у ВА истраживао Рогатичку бригаду/срез?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(05-03-2020, 11:42 AM)Перун Пише:  Је ли ти познато да ли је неко у ВА истраживао Рогатичку бригаду/срез?

Није.
Одговори

Гдине Милославе, јел ово беше Ваш филм? Ево линка

https://www.youtube.com/watch?v=uxe1gmsC9ds

Објавила је Фејсбук страница "Халијард мисија". Амерички пилоти носе беле крзнене капе
Одговори

Самарџић је помињао да има нешто везано за Рогатичку бригаду?Ваљало би некад нешто о њима објавити,процентуално можда и најстрадалнији.
Одговори

(06-03-2020, 05:05 PM)Mitic Пише:  Гдине Милославе, јел ово беше Ваш филм? Ево линка

https://www.youtube.com/watch?v=uxe1gmsC9ds

Објавила је Фејсбук страница "Халијард мисија". Амерички пилоти носе беле крзнене капе

То је Кинотекин филм, који смо откупили за наше филмове.
Одговори

(06-03-2020, 05:18 PM)РежисерСтари Пише:  Самарџић је помињао да има нешто везано за Рогатичку бригаду?Ваљало би некад нешто о њима објавити,процентуално можда и најстрадалнији.

Имам само списак са око 500 погинулих.
Одговори

(06-03-2020, 09:49 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(06-03-2020, 05:18 PM)РежисерСтари Пише:  Самарџић је помињао да има нешто везано за Рогатичку бригаду?Ваљало би некад нешто о њима објавити,процентуално можда и најстрадалнији.

Имам само списак са око 500 погинулих.

Прегледао сам 70% фасцикли Романијског корпуса и разочарао се. Сваки други документ носи следећи назив:

,,Наређење команданта корпуса команданту 1. сарајевске бригаде...”

Остали нешто случно само није бригаде него среза сарајевског. Ништа од спискова одликованих, унапређених, формације,...

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним