Поруке: 1,473
Теме: 8
Придружен: Aug 2013
Углед:
309
Па претпостављам да су га убили Њемци. Али рекох, можда имате нека конкретнија сазнања. Нормално да комунисти измишљају свашта, мада није страно комунистима да неког ко им се замјери и упуцај с леђа, па га после прогласе за хероја.
Поруке: 248
Теме: 2
Придружен: Dec 2020
Углед:
16
Колика је била бројност четника током борбе против партизана на Трешњици?
Поруке: 2,490
Теме: 19
Придружен: Jul 2013
Углед:
950
Четника? Којих? Дражиних, Пећанчевих, дивљих?
Дефинитивно није добар преглед. У бугарској колони није бројчано евидентиран Сретен Ракић из села Горње Видово код Параћина (Жичка). У немачкој колони, најмање двојица свештеника (Ранко Ђорђевић из Каштевара, Стојковић из Јашуње, монах Сергије из Вете и Влајко Миладиновић из Куршумлије). Тако да неко од њих није бројчано евидентиран - епархија Нишка. У Тимочкој епархији бројчано није евидентиран свештеник Бабић из Доње беле реке (Немачка жртва, а пише да Немци нису убили ни једног). Вероватни има грешака и за друге епархије. Ове сам приметио на први поглед.
Поруке: 2,490
Теме: 19
Придружен: Jul 2013
Углед:
950
Он је и свештеник. Поставио сам питање на квизу о њему где сам навео да је свештеник и четнички војвода.
Поруке: 248
Теме: 2
Придружен: Dec 2020
Углед:
16
Хвала, али како је онда у митрополији скопској када је погинуо код Струмице? И откуд љотићевци у злетовскострумичкој епархији?
Поруке: 8
Теме: 0
Придружен: Jun 2020
Углед:
0
Поздрав Др Милославе, занима ме да ли је више било Четника или Партизана за време Другог светског рата у селима око манастира Гомионице (општина Бања Лука, село Кмећани код Бронзаног Мајдана), нпр. село Мелина код Бронзаног Мајдана, да ли је било више приклоњено Партизанима или Четницима?