Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Поставили су моју биографију на Википедији:

https://sr.wikipedia.org/sr/Милослав_Самарџић

Први део је са нашег сајта, а то је писао Динчић, као рецензент. После тога следи:

''Контроверзе[уреди]
Милосав Самарџић заступа историјски ревизионизам и маргиналне теорије попут да су четници победили у бици на Неретви и да Никола Калабић није помогао Озни у хватању Драгољуба Михаиловића.''

За ревизинизам сам знао, али ово са ''маргиналним теоријама''... Smile
Одговори

Дају линк ка овоме:
За википедијску смерницу, види Википедија:Маргиналне теорије.
Маргинална теорија је идеја или скуп идеја који значајно одступају од преовлађујућег или прихваћеног мишљења. Она може да обухвата радове настале одговарајућим нивоом учености, али коју подржава само мањина стручњака, као и сумњиве радове. Примери маргиналних идеја су псеудонаука (идеје које се покушавају представити као научне теорије, али имају мало или нимало подршку науке), теорије завере, недоказане тврдње о алтернативној медицини, псеудоисторији и тако даље. Неке маргиналне теорије у ужем смислу могу бити хипотезе, претпоставке и спекулације.[1]
Одговори

Колико сам схватио, кад пише Удба, то је висок ниво учености, има подршку већине стручњака, итд. Smile
Одговори

Дошло време да и ти неког тужиш.
Па, пошто други нису тебе штедели, немој ни ти ове ловаторе.
Поготово, што је ово класична увреда. Нека изволе, па нека је докажу. А онда нека зовну ИСИ да им позајми.
Одговори

ИСИ би сведочио у њихову корист, а то се на суду важи, државни печат...
Одговори

Сад пише нешто друго о Самарџићевим контраверзама на страници Википедије. Да видим ко ће да ме тужи Smile

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Ево измених и ја, надам се да је сада свима прихватљиво.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Господине Самарџићу,
изузимајући питање заробљавања Драже Михаиловића и "улоге" Николе Калабића у истом, у чему је још најбитније неслагање Николића, Димитријевића и ИСИ у целини са вашим радом?
Да ли је то улога Милана Недића или "неактивност" ЈВуО?
Одговори

Сад видим да постоји и текст о ''Погледима'':
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%...0%B4%D0%B8

Треба да се исправе три ствари, па молим да неко то учини:
- Легија за заслуге који је амерички председник Хари Труман доделио Дражи Михаиловићу први пут је објављен у „Погледима” од 1. марта 1989. године.

Треба: 1. марта 1990.
Значајнији од овог био је број за новембар 1989 (тада је листи излазио месечно). У том броју је први пут објављена немачка потерница за Дражом на 100.000 рајхсмарака у злату, из 1943. године.

- Симо Дубајић није био сарадник ''Погледа'', само нам је дао интервју.

- Залагали су се за рехабилитацију четничког покрета и Драже Михаиловића.
Требало би: Залагали су се за укидање Закона о заштити имена и дела Јосипа Броза Тита, обнову вишестраначког система, људских права и слобода, а од краја 1989. године и за рехабилитацију четничког покрета и Драже Михаиловића, као и за обнову парламентарне монрахије.

Јер ипак је ово прво било ''тврђе'', мада данас не изгледа тако. Зато што је то прво било раније, 1989. је пао Берлински зид и убијен је Чаушеску, тако да је све постало лакше.
Одговори

(14-03-2014, 06:24 PM)Сипуљац Пише:  Господине Самарџићу,
изузимајући питање заробљавања Драже Михаиловића и "улоге" Николе Калабића у истом, у чему је још најбитније неслагање Николића, Димитријевића и ИСИ у целини са вашим радом?
Да ли је то улога Милана Недића или "неактивност" ЈВуО?
И једно и друго, плус љотићевци, затим четници преко Дрине за које они сматрају да су само користили Дражино име, итд.
Одговори

(14-03-2014, 07:00 PM)Милослав Самарџић Пише:  Треба да се исправе три ствари

Учињено Хармоника

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Размишљао сам нешто, а не знам колико би се уклапало у концепцију сајта. Можда би било паметно направити нови подфорум са називом Недићевци или СДС. Знам да звучи јеретички, али мислим да се доста губи из опште слике рата без њихових биографија, начина и смисла деловања итд. Ипак су они били нека влада, окупациона и марионетска, али су владали. У оквиру овог би били и љотићевци. Наравно, без њихових романсираних биографија.
Размишљао сам и о комунистима, али имамо Знаке, а и толико смо били оптерећени њима у задњих 70 година, да не верујем да они нису заступљени у подсвести сваког од нас.
Одговори

(15-03-2014, 11:55 AM)Бенито Пише:  Размишљао сам нешто, а не знам колико би се уклапало у концепцију сајта. Можда би било паметно направити нови подфорум са називом Недићевци или СДС. Знам да звучи јеретички, али мислим да се доста губи из опште слике рата без њихових биографија, начина и смисла деловања итд. Ипак су они били нека влада, окупациона и марионетска, али су владали. У оквиру овог би били и љотићевци. Наравно, без њихових романсираних биографија.
Размишљао сам и о комунистима, али имамо Знаке, а и толико смо били оптерећени њима у задњих 70 година, да не верујем да они нису заступљени у подсвести сваког од нас.
Не подржавам такву опцију. Недићевцима бих опалио добрих 25 удараца бичем, а издајнике љотане бих послао на Преки четнички војни суд због издаје. табаџија
Одговори

(15-03-2014, 11:55 AM)Бенито Пише:  Размишљао сам нешто, а не знам колико би се уклапало у концепцију сајта. Можда би било паметно направити нови подфорум са називом Недићевци или СДС. Знам да звучи јеретички, али мислим да се доста губи из опште слике рата без њихових биографија, начина и смисла деловања итд. Ипак су они били нека влада, окупациона и марионетска, али су владали. У оквиру овог би били и љотићевци. Наравно, без њихових романсираних биографија.

Добра идеја.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 7 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним