Оцена Теме:
  • 48 Гласов(а) - 4.54 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(27-11-2021, 04:57 PM)Војвода Бечејски Пише:  Помаже Бог 
Занима ме да ли иманте информације да ли су се словеначки четници борили против словеначких домобрана и ако јесу да ли ми можете картко описати.

Везано за ово питање, да ли су неки словеначки партизани или домобрани прелазили у четнике?
Одговори

[Слика: Screenshot-1.png]
Да ли је овај Документ Оригиналан?
[Слика: 260628163-282848753779244-2160684533669469963-n.jpg]
Одговори

(10-12-2021, 10:53 PM)Антитоталитаран Пише:  
Занима ме да ли иманте информације да ли су се словеначки четници борили против словеначких домобрана и ако јесу да ли ми можете картко описати.

Везано за ово питање, да ли су неки словеначки партизани или домобрани прелазили у четник
Мајор Јанез је са совјим целим партизанским долењским одредом прешао у четнике. А негде сам прочитао да током битке на Грчарицама љубљанском одреду придружено 20 домобрана(не знам колико је истина ово за домобране)
Одговори

Везано за ово питање, да ли су неки словеначки партизани или домобрани прелазили у четнике?

Сигурно није било неке веће борбе, можда нека чарка. Све време била је прича да домобрани пређу у четнике, али то се није остварило, због генерала Рупника.
Мањих прелазака домобрана у четнике је било, а не бих рекао да су прелазили и партизани.
Одговори

(12-12-2021, 09:32 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Сигурно није било неке веће борбе, можда нека чарка. Све време била је прича да домобрани пређу у четнике, али то се није остварило, због генерала Рупника.
Мањих прелазака домобрана у четнике је било, а не бих рекао да су прелазили и партизани.
Хвала на одговору. Smile Smile
Одговори

Питање за Господина Самарџића.
Да ли можда знате да ли је било добровољаца из Бечеја,Бачке тополе и околних села, и да ли је био неки четник под презименом Драгославић(да је из наведене области)
Одговори

Da li znate nesto o Iliji Preočaninu  pripadniku Dinarske Divizije posle rata je živeo u Americi.
Одговори

(12-12-2021, 09:44 PM)Војвода Бечејски Пише:  Питање за Господина Самарџића.
Да ли можда знате да ли је било добровољаца из Бечеја,Бачке тополе и околних села, и да ли је био неки четник под презименом Драгославић(да је из наведене области)

Љотићеваца?
Не верујем, било је из Баната.
Нисам чуо.
Одговори

(15-12-2021, 03:52 PM)Luka Milošev Пише:  Da li znate nesto o Iliji Preočaninu  pripadniku Dinarske Divizije posle rata je živeo u Americi.

У ствари живи у Енглеској, упознао сам га кад сам био тамо. Загазио је увелико у десету деценију. Био је још дечак током рата.
Одговори

Da li je bilo Četnika u Banatu
Одговори

(15-12-2021, 08:04 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(15-12-2021, 03:52 PM)Luka Milošev Пише:  Da li znate nesto o Iliji Preočaninu  pripadniku Dinarske Divizije posle rata je živeo u Americi.

У ствари живи у Енглеској, упознао сам га кад сам био тамо. Загазио је увелико у десету деценију. Био је још дечак током рата.
Одговори

Da li znate ratni put Ilije Preočanina ili nešto o njemu jer mi je on rodjak.
Одговори

https://www.instagram.com/p/CWDQM-3MvcY/...=copy_link Da li je ovde Ilija Preočanin i njegov i da li su učestvovali u nekim bitkama.
Одговори

(16-12-2021, 02:53 PM)Luka Milošev Пише:  https://www.instagram.com/p/CWDQM-3MvcY/...=copy_link Da li je ovde Ilija Preočanin i njegov i da li su učestvovali u nekim bitkama.

Илија Преочанин је тачно у средини, иза, кравата са косим белим пругама.
Био је курир, и у биткама његове јединице.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 17 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним