Поруке: 219
Теме: 0
Придружен: Oct 2018
Углед:
36
Милославе јуче сам вас гледао на ТВ Палма из Јагодине код Оливере Милетовић, не завршисте део (или ја нисам разумео) када сте причали о Верици и Драгославу Рачићу, нисам разумео део за Рачића нико није поднео захтев за рехабилитацију јер није имао потомака.По Закону о рехабилитацији могао је то да учини његов братанац Милетић,зашто то није урадио, рекли сте за Гордану Михаиловић нешто у смислу да није хтела да са децом Дражиних џелата сарађује и њима подноси захтев нешто у том смсилу, али нисам разумео зашто Рачићев братанац није хтео да поднесе захтев.
И друго питање исто нисте завршили реченицу, па сте кренули на другу тему и прешли сте на Раковића и његову вереницу, која се преудала па погинула од воза итд али не завршисте тему где је Рачић сахрањен, била је теза раније да је то на месту данашње аутобуске станице у Шабцу, па се после појавила теза да је у Љубовији.
Поруке: 14,458
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
(30-04-2023, 03:46 PM)Милослав Самарџић Пише: (30-04-2023, 02:37 PM)ZdravkoR Пише: Милославе јуче сам вас гледао на ТВ Палма из Јагодине код Оливере Милетовић, не завршисте део (или ја нисам разумео) када сте причали о Верици и Драгославу Рачићу, нисам разумео део за Рачића нико није поднео захтев за рехабилитацију јер није имао потомака.По Закону о рехабилитацији могао је то да учини његов братанац Милетић,зашто то није урадио, рекли сте за Гордану Михаиловић нешто у смислу да није хтела да са децом Дражиних џелата сарађује и њима подноси захтев нешто у том смсилу, али нисам разумео зашто Рачићев братанац није хтео да поднесе захтев.
И друго питање исто нисте завршили реченицу, па сте кренули на другу тему и прешли сте на Раковића и његову вереницу, која се преудала па погинула од воза итд али не завршисте тему где је Рачић сахрањен, била је теза раније да је то на месту данашње аутобуске станице у Шабцу, па се после појавила теза да је у Љубовији.
Иван Милетић је преминуо пре него што су рехабилитације биле актуелне.
Код осталих мислим да је овај други разлог превагнуо.
Рачић је сахрањен у Љубовији. Људи тамо знају место. Неки људи.
Иста ствар и са другим синовцем Николом Милетићем.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 47
Придружен: Aug 2022
Углед:
2
Seselj kaze da je vrlo malo pravih hrvata bilo u ustasama. Kaze da su pravi hrvati cakavci.
Moje misljenje da je to vrlo moguce. Zna se da je Maks Luburic porijeklom Srbin.
Поруке: 170
Придружен: Sep 2022
Углед:
24
Која је посљедња борба четника са Њемцима и усташама?
Поруке: 1
Придружен: May 2023
Углед:
0
Колко губитке су јвуо имали против немаца и усташе у НДХ? да ли су имали вечи губитке против партизана?