Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Тад не би требало да је било хрвата у 7. СС, бар не у већем броју. Што се тиче Бугара, један део сељака је био на пољу кад су дошли и рекли им да беже од Немаца, и захваљујући томе су преживели.

Николај,
то је део највећег појединачног злочина Ханцароваца, кад су током акције против партизана у Срему побили све у неколико села, и чак то касније покушали да припишу партизанима.

Тешко је избројати све појединачне злочине, а фолксдојчери су их свакако пуно починили. Овако одокативно, рекао бих више од осталих.
Одговори

Есесовци муслимани су после побили много Срба, кад су прешли у партизане. Такође и Албанци, у 16. источнобосанској бригади била су и 93 Албанца. Та бригада је ''ослобађала'' Крагујевац...
Одговори

Постоје сведочења са њикове стране у књигама Кума и Лепра. Поготово се у овој другој лепо види колико се ко тукао са Ханџаревцима, и ко је ишао код кога у госте. Препоручујем обе за читање, са резервом да.су писане са њиххове стране.
Одговори

Кумову књигу имам, а ту причу знам са четничке стране, тј. из четничких докумената. Мајор Дамјановић је то сјајно одрадио, додуше уз доста среће, због оног класног друга - Немца, али и због утицајних Срба муслимана, тако да ратних злочина ханџароваца над православним Србима практично није било тамо где су били четници. Чак сам читао на неком муслиманском сајту, пре пар година, да се жале нешто у том смислу. Они су као злочинци дошли до пуног изражаја тек касније, нарочито пролећа 1945, јама Понор код Фоче итд. Додуше ту је била и 10. херцеговачка бригада, попуњена усташама из Фазлагића куле.
Одговори

Sto se tice 23 ss divizije "Kama" ona nikad nije do kraja formirana , rasformirana je pre kraja obuke regruta i nije imala borbena dejstva, tako da joj se ne mogu ni pripisivati zlocini. cak je i broj 23 koji je nosila ustuppljen novoformiranoj waffen ss diviziji "Nederland"

(08-11-2014, 06:11 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да ли се зна тачно колико је која од четири СС дивизије са територије Југославије починила злочина?
Што се тиче Криве Реке, Немци су после тврдили да су ту цивиле убијали Бугари и неки који говоре ''вашим језиком''. Можда су мислили на Хрвате, ако их је тада било у овој дивизији. Али свакако јесу убијли и они.

Folksdojceri su tecno govorili srpski
Одговори

- Неко горе спомиње хрвате у СС двизијама, да ли их је уопште било у већем броју? Колико ја знам су у тим "домаћим" СС-Дивизијама били углавном фолксдојчери, муслимани и шиптари. А Принц Еуген је чиста фолксдојчер јединица, у којој су били углавном исти људи као у "Einsatzstaffel".

- У каквим су односима били Ђенерал Дамјановић и Војвода Ђујић?

- Има ли негде тачан опис Чичиног сусрета с Титом?
Одговори

?Јок
Одговори

(09-11-2014, 12:56 PM)Равногорац Пише:  - Има ли негде тачан опис Чичиног сусрета с Титом?

Има, у Самарџићевим књигама Јок

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(09-11-2014, 12:56 PM)Равногорац Пише:  - Неко горе спомиње хрвате у СС двизијама, да ли их је уопште било у већем броју? Колико ја знам су у тим "домаћим" СС-Дивизијама били углавном фолксдојчери, муслимани и шиптари. А Принц Еуген је чиста фолксдојчер јединица, у којој су били углавном исти људи као у "Einsatzstaffel".

- У каквим су односима били Ђенерал Дамјановић и Војвода Ђујић?

- Има ли негде тачан опис Чичиног сусрета с Титом?
- У већем броју их није било сигурно, у мањем јесте, али немам прецизне податке.
- Коректним.
- У Дражи 1.
Одговори

Милославе, послушај! Кидање
Одговори

Smile
Одговори

Samaraždžiću kakava su tvoja saznanja o identitetu čovek koji je vodio partizanski pokret a posle i SFRJ?

Neki izvori navode da to nije bio onaj bravar Josip Broz iz Kumrovca, već čovek koji je vodio partizanski pokret a kasnije koji je vodio SFRJ uzeo njegovo ime i njegov identitet.

Gledano bravar Josip iz Kumrovca je bio običan čovek sa sela, dok je ovaj koji je vodio SFRJ imao diplomatske manire, bio je emancipovan i obrazovan čovek, nije izgledao kao bravar sa sela.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(16-11-2014, 02:34 PM)Mekenzi Пише:  Gledano bravar Josip iz Kumrovca je bio običan čovek sa sela, dok je ovaj koji je vodio SFRJ imao diplomatske manire, bio je emancipovan i obrazovan čovek, nije izgledao kao bravar sa sela.

А које је то школе завршио тако образован? Кез

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(16-11-2014, 02:34 PM)Mekenzi Пише:  Samaraždžiću kakava su tvoja saznanja o identitetu čovek koji je vodio partizanski pokret a posle i SFRJ?

Neki izvori navode da to nije bio onaj bravar Josip Broz iz Kumrovca, već čovek koji je vodio partizanski pokret a kasnije koji je vodio SFRJ uzeo njegovo ime i njegov identitet.

Gledano bravar Josip iz Kumrovca je bio običan čovek sa sela, dok je ovaj koji je vodio SFRJ imao diplomatske manire, bio je emancipovan i obrazovan čovek, nije izgledao kao bravar sa sela.
Мислим да је тачно оно што пише Перо Симић:
http://www.pogledi.rs/tito-biografija-1/
http://www.pogledi.rs/tito-biografija-2/
Овај није био образован, потражи на Јутјубу како је изгледао.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним