Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Господине Самарџићу, хтео сам да вас питам како стоји издаваштво на енглеском језику по питању борбе за рехабилитацију Драже Михаиловића за страну публику и аргумената у прилог томе, пре свега мислим на домаће ауторе?

Посебно што хрватски аутори често пишу на енглеском језику на ту тему, изузетно су активни и у том издаваштву цитирају често титоистичке изворе и ауторе као примарну литературу.

Исто тако, појавила су се пропагандистичка дела неких западних аутора, током деведесетих и касније на тему Михаиловића и четника у сврху генералног сатанизовања Срба и оправдавања западне политике спрам Срба током деведесетих.

Нарочито, што велик број хрватских аутора одмах после објављивања своје књиге у Хрватској, одмах објаве и на енглеском. После се дела тих аутора често цитирају у страним изворима као секундарна савремена литература на енглеском језику на тему Балкана и историје бивше Југославије, док наших аутора на ту тему на енглеском језику, чини се да скоро нема, тако да су од савремене секундардне литературе на ту тему достпуни само аутори који заступају прохрватско гледиште, а знамо шта то значи.
Одговори

Стоји врло слабо, да не кажем - никако. Очигледно је да прокомунистичке књиге финансирају стране државе и фондације. Наша држава такође и даље финансира античетничку пропаганду, нпр. ТВ серија ''Равна Гора'', Субнор и његово издаваштво, разне ''антифашистичке'' организације... На
катедрама за историју и даље се користи књига Бранка Петрановића писана 1978, дакле у Титово време.
Другим речима, код нас је, као и раније, све сведено углавном на иницијативу појединаца, а то је трновит пут. Нпр. неколико млађих емиграната из Америке превело је моју књигу ''Срби против Вермахта'', али сада су они у личним проблемима - нема посла, мање плате итд. - па је налажење издавача неизвесно. Коста из Париза је понудио моје чланке часопису ''Магазин 39-45'' и они су их прихватили. И он и неки други емигранти ће помоћи око пласмана документарца ''Краљевина Југославија у Другом светском рату'' на Западу. Мање-више - то је то.
Одговори

(21-12-2014, 02:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(17-12-2014, 09:04 PM)ултра-националиста Пише:  Има ли календара за 2015?
Има, од идућег петка.

Ја прије неки дан у кафани сједим, кад човјек неки донесе календар. У мјесецима има 2-3 Дражине слике-портрети, Дража са Мекдаулом, Ђујић, Калабић, онај Кукуљац...
Одговори

Видео сам и ја један, има слика скинутих са Интернета. Ваљда са нашег сајта, али примарно су биле на нашем сајту.
Одговори

Све су са интернета тј. Погледа.
Ова је са Мекдауелом за један мјесец:
[Слика: 21_Mekdauel_sedi_u_sredini_levo_od_Draze_1024x76.jpg]
Одговори

Видим,читају се Погледи . . .
http://www.telegraf.rs/vesti/1355269-sak...-1944-foto

Вахтрин цитат чини ми се . . .
Цитат:1219 silovanja, 359 pokušaja silovanja, 111 silovanja sa ubistvom, 248 silovanja i pokušaja ubistva

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Крије ли се овим спином знатно дуже и систематичније мучење наших жена како грађанки, тако и сељанки које је, често користивши силовање, чинила озна и, касније, удба?
Одговори

Gospodine Samardžiću, da li ste čitali knjigu "Zapadne sile i Jugoslavija u Drugom svetskom ratu"? Autor je Zoran D. Knežev. Ako jeste, zamolio bih Vas za komentar. Hvala unapred.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(22-12-2014, 02:29 AM)Бенито Пише:  Крије ли се овим спином знатно дуже и систематичније мучење наших жена како грађанки, тако и сељанки које је, често користивши силовање, чинила озна и, касније, удба?
Како мислиш спином?
Све предратне женске организације биле су у четницима - Жене поштарке, Жене учитељице, Коло српских сестара... итд, мислим да их је било девет - плус новоосноване, типа ЖРОС, тако да је учешће жена било веома масовно и после су страшно страдале по казаматима. Још ни један рад није посвећен овом питању.
Одговори

(22-12-2014, 03:41 PM)Vlad Alekš Пише:  Gospodine Samardžiću, da li ste čitali knjigu "Zapadne sile i Jugoslavija u Drugom svetskom ratu"? Autor je Zoran D. Knežev. Ako jeste, zamolio bih Vas za komentar. Hvala unapred.
Да, имам је одавно, цитирао сам је у својим радовима. Добра књига, садржи веома корисне податке.
Одговори

Спин је можда прејака реч, али и комунисти су то већ писали, и то је већ усвојено, не знам који је разлог да се то сад понавља.
Него, ко се од ових што су им сад смањене пензије са 200-300 хиљада на 200-300 хиљада бавио "овим спортом" у време младости? Или су заборавили, као Артуковић?
Одговори

Заборавили. Smile
Одговори

[Слика: image.jpg]
Господине Самарџићу,хтео сам да вас замолим да поставите овде ову слику поручника Негована Арсенијевића у већој резолуцији.Слика је објављена у Албуму Николе Калабића и Горске Краљеве Гарде!
Одговори

Милославе, због чега се на сајту Државне комисије за утврђивање тајних гробница налазе неки људи на списку који уопште нису из Србије нити су тамо убијени? Да ли има користи да пошаљем меил на њихову адресу да се исправе грешке, јер мислим да овдје не смије бити пропуста! Конкретно имам једног који је стријељан у Грахову, а уврштен је на списку за Београд уз потпуно погрешне информације!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним