Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(20-01-2015, 10:21 AM)royalist Пише:  Ево, ме опет, на жалост црвених четника...

Vratija se Šime . . . Кез

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

шта ћеш, препознао се човек у мом постуБаја

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

Васкрсли квазимонархиста.

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

(20-01-2015, 10:21 AM)royalist Пише:  Ево, ме опет, на жалост црвених четника...

На жалост меких и розе четника Креза
Одговори

Владимире, више неће да ти се толерише отварање нових профила. Следећи пут добро размисли пре него што се самобанујеш, јер ће ти се то третирати као трајни бан. Нека доза озбиљности мора да постоји. Форум не подстиче ничији одлазак, па ни твој. То што ти се не допада мишљење осталих форумаша о одређеним стварима или лицима (престолонаследник Александар не мора свима да се свиди), није оправдан разлог да се изнова љутиш и демонстративно одлазиш. Дакле, чувај овај профил, јер ти је то последњи (осим у оправданом случају, ако рецимо заборавиш лозинку или тако нешто, што ће уредништво да оцени).

Остали да се уздрже од провокација поводом Владимировог повратка.
Одговори

(20-01-2015, 04:33 PM)Николај Пише:  Владимире, више неће да ти се толерише отварање нових профила. Следећи пут добро размисли пре него што се самобанујеш, јер ће ти се то третирати као трајни бан. Нека доза озбиљности мора да постоји. Форум не подстиче ничији одлазак, па ни твој. То што ти се не допада мишљење осталих форумаша о одређеним стварима или лицима (престолонаследник Александар не мора свима да се свиди), није оправдан разлог да се изнова љутиш и демонстративно одлазиш. Дакле, чувај овај профил, јер ти је то последњи (осим у оправданом случају, ако рецимо заборавиш лозинку или тако нешто, што ће уредништво да оцени).

Остали да се уздрже од провокација поводом Владимировог повратка.

Ово све је конфузно, тужно а и смешно, јер дотични није издржао ни недељу дана без копи-пејстовања на овом, како би он рекао, "црвеном" форуму. Не капирам зашто се не банује трајно, ионако само поставља туђе текстове и вређа остале форумаше па чак и самог Мислослава јер не мисле као он. И зашто баш сад ми, које он назива погрдним именима ("ЦРВЕНИ" ИТД.) треба да се уздржимо? Па човек није ни 24ч на форуму а опет вређа?!Читај
Одговори

Gospodine Samardžiću, sasvim slučajno pronađoh jedan Vaš intervju sa Antonijem Isakovićem iz 1990. godine. Inače, sada preslišavam samoga sebe, Antonije Isaković je bio ugledni član našega društva, dobitnik NIN-ove nagrade, njegova priča "Kašika" i dan danji se nalazi u školskim čitankama, po njegovoj priči Saša Petrović je snimio film "Tri" koji je bio u izboru za oskara. Ali avaj, njegovi odgovori na Vaša pitanja su, najblaže rečeno, budalaštine. Šta ja hoću da Vas pitam? Da li je Isaković bio baš tolika budala kao što se predstavio u intervjuu? Ili sam ja nekim čudom stekao pogrešan utisak o njemu?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Не бих никад рекао - будала. У неколико наврата виђали смо се релативно често. Остао ми је у лепој успомени, јер је имао елементе ''човека из народа'', велико искуство, и онако, био је симпатичан. Волео сам да га питам како су изгледали сукоби против четника. Пошто је он био у 1. пролетерској бригади. Свакако никад нећу заборавити опис битке са Горском краљевом гардом. Smile
Дакле, био је комуниста од 1941. НИН-ова награда је створена ради ширења комунизма:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-koren...ve-nagrade
Прича ''Кашика'' је наравно комунистичка, као и филм ''Три''.
У том следу је и оно што је причао, па и у том интервјуу, јер је увек био и остао комуниста.
Е, сад, ми смо то мало другачије доживљавали после Меморандума САНУ из 1986. године. Ни Добрицу Ћосића, ни Антонија Исаковића, ни остале, тада нисмо доживљавали као комунисте, већ као српске родољубе, који ће нас спасити комунизма! А они су у ствари само мало одступили од комунистичке линије, можда и тактички, ко зна. Углавном, није им падало на памет да је се одричу, што нисмо видели.
Све се то боље види са дистанце и зато тај интервју сада другачије изгледа.
Други пример: прочитај сада ''Књигу о Милутину''... Онда смо мислили да је српска...
Одговори

Може ли тај опис битке који сте поменули у претходном посту да се подели са осталим смртницима?:-)

Мртва глава, кости двије,
то је значка из Србије!
Одговори

Звао их је ''Калабићеви''. Питао сам који су били најопаснији или који су му били најгори. Рече, Калабићеви. Изгледали су страшно, сви космати, високи, само иду напред, не заустављају се. Рекао је и да сви имају огромне каме. Ову реченицу сам упамтио дословно: ''Са њима није било питање како да се бориш, него како да побегнеш''.
Одговори

Miloslav Samardzić, The Siege of Sarajevo 1943:
https://www.scribd.com/doc/253322778/The...ajevo-1943
Одговори

Је ли енглеско издање "Срби против Вермахта" већ објављено?
Одговори

Није, него сам објавио овај део на Скрибду.
Одговори

Г-дине Самарџићу, налетео сам на ову објаву http://www.international-brigades.org.uk...soners-war на којој се види слика за коју ви тврдите да је сликана на југословенској граници и да се ради о ''нашим'' шпанским борцима док овде пише да се ради о британским шпанским борцима и другој граници.Кроз маглу ми се чини да сте већ одгвороили на ово питање али нисам сигуран.
И друго питање које имам је да ли је било сарадње, односно икаквих оружаних акција партизана у садејству са љотићевцима или недићевцим, против четника или неких других формација.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним