Не бих никад рекао - будала. У неколико наврата виђали смо се релативно често. Остао ми је у лепој успомени, јер је имао елементе ''човека из народа'', велико искуство, и онако, био је симпатичан. Волео сам да га питам како су изгледали сукоби против четника. Пошто је он био у 1. пролетерској бригади. Свакако никад нећу заборавити опис битке са Горском краљевом гардом.

Дакле, био је комуниста од 1941. НИН-ова награда је створена ради ширења комунизма:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-koren...ve-nagrade
Прича ''Кашика'' је наравно комунистичка, као и филм ''Три''.
У том следу је и оно што је причао, па и у том интервјуу, јер је увек био и остао комуниста.
Е, сад, ми смо то мало другачије доживљавали после Меморандума САНУ из 1986. године. Ни Добрицу Ћосића, ни Антонија Исаковића, ни остале, тада нисмо доживљавали као комунисте, већ као српске родољубе, који ће нас спасити комунизма! А они су у ствари само мало одступили од комунистичке линије, можда и тактички, ко зна. Углавном, није им падало на памет да је се одричу, што нисмо видели.
Све се то боље види са дистанце и зато тај интервју сада другачије изгледа.
Други пример: прочитај сада ''Књигу о Милутину''... Онда смо мислили да је српска...