(04-08-2015, 06:53 PM)Милослав Самарџић Пише: Уопште не заобилазим. Него Ви се понашате као да је постојао само тај један напад четника на Немце, у то време и у том крају.
Док ја тврдим да је то био само један од напада.
Па лепо сам вам рекао да вам неко преведе шта пише у документима.
Наводе и Американци, и Лодвик, и немачки документ да је било још напада на Немце. Али нико не наводи напад оних пропорција. Ако Максимовић тврди да је у оном нападу видео савезничке војнике, онда је крајње чудно да они ништа од тога нису касније описали.
А ви изволите нађите неки доказ који би потврдио Максимовићеву верзију приче.
Николај,
оно новинско писмо којем је Авакумовић посветио целу страну своје књиге ниједан озбиљан историчар не би узео у разматрање без додатне провере. Ради се о врло сумњивом извору, и тврдњи која је спектакуларна. Ако му већ изјаве ослобођених заробљеника нису биле доступне, сигурно су били немачки документи јер је њих истраживао у тој књизи. Такође, није узео у обзир ни аутобиографску књигу Џона Лодвика. То што Авакумовић не само да није проверио, него је још наставио да камара даље по томе говори да његово писањије нема везе са историјом.
То је иста школа као и Самарџић - нађе било коју будалаштину која му одговара, а остале документе о том догађају потпуно занемари.
Пошто теби није јасно да за писање историје није довољно узети само један извор који ти највише одговара, онда не знам чему даља расправа.