Поруке: 4,404
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
651
Могао сам да претпоставим, ко ће да украде ако не комунисти...
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 252
Теме: 0
Придружен: Aug 2013
Углед:
23
Ја људи први пут чујем.Нисам знао.Све су покрали.
Поруке: 3
Теме: 0
Придружен: Aug 2015
Углед:
0
Имам питанје за господина Мирослава дали имате податке о Посавским Четницима конкретно ме интересује Павле Гајић , пошто је велики број мојих предака крену са нјим пут Требаве ?
Поруке: 17,015
Теме: 632
Углед:
1,879
Да, писао сам о њима, а имам и Гајићеву слику. Они су кренули заједно са четницима из Србије марта 1945. на Вучјак, а априла 1945. на Мотајицу, па даље на југ, а онда на исток, ка Зеленгори. Био је план да се ту пређе Дрина, али није успео.
Јединица се звала Северна група босанских корпуса (Мајевички, Озренски и Требавски корпус). Неке јединице те групе су остале на теренима, а и оне су страдале.
Углед:
1,879
На жалост не знам, а што кажеш среће се име ту и тамо. Можда је био рођак др Вукашина Перовића.
Поруке: 4,404
Теме: 55
Углед:
651
Мислим да је овај Тодор Перовић био сведок оптужбе на процесу Дражи.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 533
Теме: 26
Придружен: Aug 2013
Углед:
94
Да ли знаш да је партизанску песму - Коњух планином - написао бивши четник ?
Pomoz bog!novi sam ovde a ne znam gde da sortiram temu.zanima me povodom desavanja u s.vranicu 1943 sledece.da li se zna ko je poturio slike svih onih pobijenih obzirom da je navedeno da su pobijeni samo muskarci u znak odmadzde od strane cetnickih jedinica?zna li se ko su 12 ubijenih cetnika iz te jedinice koji su stradali?
Углед:
1,879
Миша Матић истражује даље случај Вранић. Не знам када ће објавити, с обзиром да је недавно лежао у болници. Пре тога, рече ми да је нашао имена убијених рањеника, такође да је открио да је једно убијено дете измишљено (за друго се зна да је страдало од залуталог метка), и да су се две наводно убијене девојке са списка после удале у суседна села.