Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Титоисти? То би подразумјевало да је у питању нека изграђена идеологија а у суштини то је био најобичнији примитивизам и улизиштво. Ако ћемо ствари звати својим именом онда су то Титовци. Зашто одпадцима давати вриједност коју немају (чак и негативну)?

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Вечерас на РТРС-у био гост неки пољопривредник из Херцеговине, вели, није се за поољопривреднике ништа промјенило у односу на некадашњу комунистичку власт и сада су на власти комунистичка младунчад. Интерсантан термин
Одговори

(23-07-2016, 01:06 AM)мунгос Пише:  Титоисти? То би подразумјевало да је у питању нека изграђена идеологија а у суштини то је био најобичнији примитивизам и улизиштво. Ако ћемо ствари звати својим именом онда су то Титовци. Зашто одпадцима давати вриједност коју немају (чак и негативну)?

Мунгосе, нисам употребио термин титоизам, јер би то значило неку засебну идеологију . Титовци или титоисти практично имају исто значење. Управо оно које си написао.
Одговори

Да поновим и овде, пошто на претходна два питања нико није реаговао.
Због чега овај покушај преваре стоји девет месеци на форуму?
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-licno...5#pid56005
Одговори

(24-07-2016, 08:37 PM)ватхра Пише:  Да поновим и овде, пошто на претходна два питања нико није реаговао.
Због чега овај покушај преваре стоји девет месеци на форуму?
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-licno...5#pid56005
Форум је слободан, а ми нисмо полиција да те податке проверавамо.
Одговори

(23-07-2016, 01:33 AM)Бенито Пише:  Мунгосе, нисам употребио термин титоизам, јер би то значило неку засебну идеологију . Титовци или титоисти практично имају исто значење. Управо оно које си написао.

Наизглед имају исто значење, али у стварности и не. Кад неко вели Титоисти то би значило неку доктрину или иделогију, а у питању је чист примитивизам.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Милославе, рече неђе да не постоје више НИП Погледи, него неки нови Филм Погледи, или како се већ зову. Значи ли то да се више не надамо књигама чији су издавач Погледи?
Одговори

(27-07-2016, 01:06 AM)Бенито Пише:  Милославе, рече неђе да не постоје више НИП Погледи, него неки нови Филм Погледи, или како се већ зову. Значи ли то да се више не надамо књигама чији су издавач Погледи?
Не значи. Кинематографија и издаваштво су сродне делатности, тј. наставићемо да издајемо књиге, иако смо се пререгистровали и претежну делатност сада чине кинематографија, израда аудио-визуелних записа и ТВ програма.
Дакле, нема више НИП Погледи д.о.о. већ се фирма зове Погледи д.о.о.
Одговори

Милославе, ко је подигао устанак против усташа у Србу у Крајини на данашњи дан 1941. године, четници или партизани или заједно?

(27-07-2016, 06:05 PM)Ројалист Пише:  Милославе, ко је подигао устанак против усташа у Србу у Крајини на данашњи дан 1941. године, четници или партизани или заједно?

Уместо твог одговора, Милославе, цитирам део твог поста данашњег на фејсбуку:

Цитат:Срби са Тромеђе Босне, Лике и Далмације започели су борбу за опстанак 26. јула 1941. године, када су четници Никола Кецман, Симо Бурсаћ Мимо, Бранко Богић и Милан Миљевић из заседе ликвидирали усташког мајора Конрада Фердинанда и његову пратњу, у селу Пасјаку код Дрвара. Фердинанд је био једна од водећих личности у извршењу геноцида над Србима у том крају. Сутрадан, 27. јула, почео је организовани устанак на Тромеђи, под командом четника. До половине августа устаници су ослободили највећи део Тромеђе.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

75-тогодишњица устанка Срба на Тромеђи Лике, Босне и Далмације
Срби са Тромеђе Босне, Лике и Далмације започели су борбу за опстанак 26. јула 1941. године, када су четници Никола Кецман, Симо Бурсаћ Мимо, Бранко Богић и Милан Миљевић из заседе ликвидирали усташког мајора Конрада Фердинанда и његову пратњу, у селу Пасјаку код Дрвара. Фердинанд је био једна од водећих личности у извршењу геноцида над Србима у том крају. Сутрадан, 27. јула, почео је организовани устанак на Тромеђи, под командом четника. До половине августа устаници су ослободили највећи део Тромеђе.

Тако је било пре 75 година.

Данас на Тромеђи хрватски комунисти обелележавају “Дан устанка народа Хрватске“, а хрватски нацисти им “увеличавају“ прославу.

Агенције јављају:

http://www.pogledi.rs/21184-2/
Одговори

Под командом четника који су носили црвене заставе?

И пре 26. јула је било напада на усташе. 23. јула је убијено 12 усташа у Банском Грабовцу, од стране одреда Васиља Гаћеше. У Србу 27. јула је поред напада и ослобођено место.
Одговори

Је л' то онај хрватски извештај у коме пише да су четници са црвеном заставом под командом трговца Стеве Рађеновића, у Отрићу?

Да претпоставим, сад ћеш да нас убеђујеш да усташе нису лепо виделе, да је Рађеновић тада био у Далмацији ради сарадње са Италијанима, што одлучно тврди Ђоко Јованић и остала литература типа "Курта и Мурта у НОБ-у".

И какве везе има Бански Грабовац на Банији, са устанком на Тромеђи Лике, Далмације и Босне? Напада на усташе је било и пре 23. јула, ако ћемо да посматрамо ствари на нивоу целе "НДХ".

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(27-07-2016, 07:41 PM)ватхра Пише:  Под командом четника који су носили црвене заставе?

И пре 26. јула је било напада на усташе. 23. јула је убијено 12 усташа у Банском Грабовцу, од стране одреда Васиља Гаћеше. У Србу 27. јула је поред напада и ослобођено место.
Извор?
Мислим, документ, а не сведочење комуниста.
Пошто италијанска, хрватска и четничка документа се подударају.
Одговори

И? Шта ми гледамо у Србу данас?
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 18 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним