Поруке: 911
Теме: 1
Придружен: Aug 2013
Углед:
129
Титоисти? То би подразумјевало да је у питању нека изграђена идеологија а у суштини то је био најобичнији примитивизам и улизиштво. Ако ћемо ствари звати својим именом онда су то Титовци. Зашто одпадцима давати вриједност коју немају (чак и негативну)?
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Поруке: 1,375
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
137
Вечерас на РТРС-у био гост неки пољопривредник из Херцеговине, вели, није се за поољопривреднике ништа промјенило у односу на некадашњу комунистичку власт и сада су на власти комунистичка младунчад. Интерсантан термин
Поруке: 911
Теме: 1
Углед:
129
(23-07-2016, 01:33 AM)Бенито Пише: Мунгосе, нисам употребио термин титоизам, јер би то значило неку засебну идеологију . Титовци или титоисти практично имају исто значење. Управо оно које си написао.
Наизглед имају исто значење, али у стварности и не. Кад неко вели Тито
исти то би значило неку доктрину или иделогију, а у питању је чист примитивизам.
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Поруке: 14,539
Теме: 307
Углед:
3,073
Милославе, рече неђе да не постоје више НИП Погледи, него неки нови Филм Погледи, или како се већ зову. Значи ли то да се више не надамо књигама чији су издавач Погледи?
Поруке: 2,084
Теме: 6
Придружен: Jul 2013
Углед:
109
Под командом четника који су носили црвене заставе?
И пре 26. јула је било напада на усташе. 23. јула је убијено 12 усташа у Банском Грабовцу, од стране одреда Васиља Гаћеше. У Србу 27. јула је поред напада и ослобођено место.
Поруке: 4,404
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
651
Је л' то онај хрватски извештај у коме пише да су четници са црвеном заставом под командом трговца Стеве Рађеновића, у Отрићу?
Да претпоставим, сад ћеш да нас убеђујеш да усташе нису лепо виделе, да је Рађеновић тада био у Далмацији ради сарадње са Италијанима, што одлучно тврди Ђоко Јованић и остала литература типа "Курта и Мурта у НОБ-у".
И какве везе има Бански Грабовац на Банији, са устанком на Тромеђи Лике, Далмације и Босне? Напада на усташе је било и пре 23. јула, ако ћемо да посматрамо ствари на нивоу целе "НДХ".
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
(Последња измена: 27-07-2016, 10:18 PM од
Николај.)
Поруке: 14,539
Теме: 307
Углед:
3,073
И? Шта ми гледамо у Србу данас?