25-09-2016, 09:05 PM
Милослав Самарџић одговара на ваша питања
26-09-2016, 07:40 AM
Какво је твоје мишљење о Душану Ковачевићу?
26-09-2016, 08:20 PM
26-09-2016, 09:05 PM
Скоро сам сазнао да је тој " Србенди" , град Београд поклонио културно добро- кућу Исидоре Секулић. Он је кућу срушио и на њеном месту подигао базен, а у бившем дворишту куће, направио је нову кућу.
Да ли је Душан Ковачевић, по теби, оно што је био Добрица Ћосић у своје време и да ли је он ту улогу и тражио и добио?
Да ли је Душан Ковачевић, по теби, оно што је био Добрица Ћосић у своје време и да ли је он ту улогу и тражио и добио?
26-09-2016, 10:02 PM
Добро си се сетио те паралеле са Ћосићем! Да, то је то, само наравно следећа генерација...
27-09-2016, 08:05 AM
(23-09-2016, 04:04 PM)Милослав Самарџић Пише:(23-09-2016, 01:50 AM)Романија Пише: Вики:Не огу да верујем да су ово написали. Васић је погубљен од усташа, а нису му судили ни усташе ни комунисти.
Крлежа је био кум са српским писцем Драгишом Васићем (осуђен и погубљен као главни идеолог четничког покрета).
''Главни идеолог'' - то је комунистичко виђење ствари. Или усташко. Главни политички документ код четника био је Башка резолуција, а ту су у питању политичке странке.
Колико сам ја схватио, основу "идеологије четничког покрета" дали су Демократска странка, као најјача српска странка након пуча од 27. марта, и Српски културни клуб, као најјача српска "невладина организација" пре рата. Беше Војин Андрић био председник омладине СКК-а? Посматрање прошлости кроз визуру садашњости јако је проблематично. Мени је проблематичан израз "четници", на пример. А очигледно је да су се "четници" свели на Равногорски покрет. Треба стално подсећати Србе и остале историчаре да је Равногорски покрет био део ЦНК-а, а никако обратно. ЦНК је обухватао све Србе, осим комунаца и збораша. Последњи легални "четнички" председник владе у избеглиштву био је Божидар Пурић. Након њега - Стеван Мољевић у отаџбини. Никакав бан Шубашић, то правници боље знају. Овако како ствари стоје по википедијама и иним званичним уџбеницима, "четници" су сведени на неко егзотично индијанско племе по џунглама Америке. Са брадама, обашка.
(26-09-2016, 08:20 PM)Милослав Самарџић Пише:(26-09-2016, 07:40 AM)Бенито Пише: Какво је твоје мишљење о Душану Ковачевићу?Шалиш се.
По његовој идеји Радош Бајић је написао ''Равно Гору'', а после је Бајића поредио са Шекспиром... Иначе о његовом селу, код Шапца, само су његови били партизани.
Не знам да ли си читао, пре десетак година је у НИН-у излазио фељтон - текстови из његове књиге "20 српских подела". Једна од тих подела је била и "подела на четнике и партизане". Ту се најбоље видело да је човек латентни комунац.

Душан Ковачевић је заправо Професионалац.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
27-09-2016, 09:42 PM
Читао сам, да, неокомунистичка варијанта.
Предраг Рудовић: На Равној Гори са Милославом Самарџићем:
01-10-2016, 01:29 PM
Јесте чули да је Шешељ потомак Веселина Мисите по мајци?
01-10-2016, 01:35 PM
Да то је рекао на ТВ интервју а по Оцу?
01-10-2016, 02:38 PM
01-10-2016, 05:42 PM
Да ли су Немци и Енглези термин "партизани" користили исклључиво за комунисте?
01-10-2016, 06:14 PM
01-10-2016, 08:18 PM
И Американци. Чак и у послератним документима и анализама, наравно и у историографији, често је термин партизан коришћен као синоним за герилу.
Требало ми је времена да се навикнем. Из данашње перспективе делује комично и рогобатно фраза - "национални партизани" или "партизани одани краљу".
Замислите каква је забуна владала тек током рата.
Требало ми је времена да се навикнем. Из данашње перспективе делује комично и рогобатно фраза - "национални партизани" или "партизани одани краљу".
Замислите каква је забуна владала тек током рата.
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)