Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Сад ми је јављено да се овај Дражин Валтер који је поклонио Калабићу, налази у поставци Војног музеја на Калемегдану. Има посвета: Мом чика Пери.
Одговори

[Слика: Kalabic+Water+P+slika+i+torba+copy.jpg]
Одговори

Исправка: пише: од чика Пере.
Значи да је Калабић поклонио Чичи тај пиштољ.
Одговори

(02-12-2017, 05:32 PM)Перун Пише:  Самарџић је писао и кад је Дража једини пут током рата користио оружје. Ако се не варам када су комунисти нападали на Равну Гору 41.
Не, то је било откобра 1943. око Прибоја, када су четнике истовремено нападали нацисти и комунисти, ВК је била у обручу.
Одговори

(02-12-2017, 05:40 PM)Бенито Пише:  Исправка: пише: од чика Пере.
Значи да је Калабић поклонио Чичи тај пиштољ.
Да, има то и документовано.
А они то користе као доказ да је Калабић издао. Smile
Одговори

Моја грешка. Пише дословце: чика Пери. Сад сам проверио, Дража је поклонио овог Валтера Николи.
Одговори

Калабић је нешто поклањао Дражи, сећам се да је тражио гравера.
А да је Дража поклонио Калабићу, за то нисам нашао траг.
Одговори

На почетку рата је морао имати Војно-државни Браунинг М1910/22 калибра 9ммК.
Одговори

Милославе, има ли индиција да је Чича током рата убио некога?
Одговори

Нема.
Одговори

(27-11-2017, 06:41 PM)Бенито Пише:  
(27-11-2017, 05:53 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(27-11-2017, 12:45 AM)Бенито Пише:  Да ли ти је род овај Мирослав Самарџић? Пратиш ли његове радове о Југославији?
Ми смо сви род, само много далеки, можда 16. век.
Не пратим, шта има, дај неки линк...

Не могу да тражим. Углавном, Краљевина Југославија је била заостала, а онда " након величанствене победе НОВЈ" уследила је права модернизација. Већ до 48 стигли су предратни ниво, до 52 га вишеструко увећали, а од 52 до 62. године догодила се највећа модернизација у историји српског народа.
Не мораш да се стидиш.. Сви ми имамо будале у фамилији.Smile
Неки Самарџићи су били команданти локалних јединица легализованих код Италијана антикомуниста у Которском крају.
Одговори

Да, знам, Кривошијски батаљон.
Одговори

Да ли неко зна каква је судбина капетана Младеновића, команданта Црногорског ЧО?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Каже ли Ивко у ''Разговорима са равногорцима''?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним