Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

Jedino sto primetih je da Draza nije u aprilu nosi bradu, a i onu psovku su mogli da izbace. Po meni jako bitan momenat je kad crveni uctelj Zivadin, kaze da se puska cuva za revoluciju, a ne za rat. Ide na bolje...

A i lici Glogovac na Drazu , posebno ono pred kraj, bez kape, apred prozra...
Одговори

(01-12-2013, 11:19 PM)Ратко Пише:  Најбоља епизода од до сада приказаних.
Дража први пут на играном филму/ серији приказан као честит човек и официр.
Влада ситуацијом и својим борцима, поштује правила ратовања, сталожен, смирен, ни усташка злочини код њега не доводе до дилеме типа - да ли се светити. Решен да истраје до краја!
Комунисти врше саботажу војске и спремају се за ''револуцију''...
После толико материјалних грешака и других пропуста, може се рећи да ова серија има много мана, али она је 100% битан корак напред у перцепцији просечног човека о Дражи и четницима (како сазнајној, тако и емоционалној).

Апсолутно се слажем са вашим мишљењем тј, описом 4.епизоде по наслову ,,ПУКОВНИК,, .Такође се слажем са Милославом и његовим приказом и описом ове епизоде.На мене је најачи утисак оставио сам глумац Небојша Глоговац у улози самог Драже,мислим да је дубоко ушао у лик ђенерала и први пут да видим на ТВ колико је свака реч и сваки покрет одмерен,смирен,јак,господски.војнички буквално влада ситуацијом,,,као да је прави Дража.
Молим се богу да је и у наредним епизодама такав.
Данашњи официри СРПСКЕ ВОЈСКЕ су даалллееекооо ддаааллллеееккооо по свим критеријумима иза или испод у односу на Ђенерала Дражу,то је моје лично мишљење.Ваистину!Blush
Одговори

(01-12-2013, 11:46 PM)гињица Пише:  На мене је најачи утисак оставио сам глумац Небојша Глоговац у улози самог Драже,мислим да је дубоко ушао у лик ђенерала и први пут да видим на ТВ колико је свака реч и сваки покрет одмерен,смирен,јак,господски.војнички буквално влада ситуацијом,,,као да је прави Дража.
Да, Глоговац је супер одглумио Чичу.
Још када се има у виду да човек није у материји, да му је недостајало и података и фотографија (што и сам каже), ово је одлично.

(01-12-2013, 11:46 PM)гињица Пише:  Данашњи официри СРПСКЕ ВОЈСКЕ су даалллееекооо ддаааллллеееккооо по свим критеријумима иза или испод у односу на Ђенерала Дражу,то је моје лично мишљење.Ваистину!Blush
Сигурно.
Одговори

Цитат:У 20 часова и 15 минута 1. децембра 2013. године на Радио телевизији Србије појавио се Дража Михаиловић као нормална особа – први пут у историји ове телевизије.
А и осталих телевизија у Србији.
Не пали цигарету на кандилу, не тресу му се руке од пијанства, не тражи још једну чашицу ракије, не прича којешта…
Ово је историјски тренутак. Одиграо се 24 године после пада Берлинског зида, 23 године од обнове вишепартијског система и 13 година после 5. октобра 2000, када је симболично скинута петокрака са Скупштине Града Београда.

Милославе, сјајан увод. Свака част!

И ја се слажем са осталим форумашима да је ова епизода најбоља до сада.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

КРАЉ: ''Капетане, шта јављају команданти армија?''

КАПЕТАН: ''Ваше величанство, нажалост имамо само везу са штабом Друге армије.''

СИМОВИЋ: ''Колико ја знам, Група других армија се повлачи према Сарајеву.''

КАПЕТАН: ''Од јутрос не можемо да успоставимо везу ни са једном армијом. Линије су у прекиду.''

КНЕЖЕВИЋ: ''У прекиду баш све?!''

КАПЕТАН: ''Све. Скоро све.''

КНЕЖЕВИЋ: ''И поштанске?''

КАПЕТАН: ''Поштанске су покидане од бомбардовања.''

ГЕНЕРАЛ МИРКОВИЋ (са врата): ''Какво бре бомбардовање! То су све саботаже. Комунисти дигли главу.'' :) :) :)
Одговори

Све ово што су форумаши написали доказује колико је народ жељан да се на сопственој националној телевизији види, коначно, нешто позитивно о ђенералу Михаиловићу. Такође, јасно је да је ефектније да то буде на филму, серији, у неком драмском облику...
Али, како би тек изгледало да је Дражин лик уведен у серију када руши мост у Брчком, стоји усправно као Јул Бринер на Неретви, а меци му непрекидно фијучу око главе.
Поготово што се то заиста и догодило.
Одговори

Западе ми за око како Бајић форсира капетана Дејановића (читај сина Недељка) у односу на Тараса. Тарас исти Бата Мила, сметењак, не зна шта је герила.
Одговори

Ево неких занимљивих црвених коментара вечерашње епизоде:

- komunisti su krivi za sve

- da komunisti nisu grizli zice ovaj nas slinavi kralj bi sam raspickao Svabe..ali eto, komunisti

- Odma da bude jasno da se chicha gnusao i bio strogo protiv odmazde nad civilnim stanovnistvom.

- I da je uredno placao sve sto pojede.

- Dok je prava gerila dizala ustanak komunjare su gađale domaćinske ćerke kamenjem kao nadreantalci.

- Evo i u danasnjoj epizodi, kao i prosloj poturaju da su tokom aprilskog rata komunisti vrsili diverzije na komunikacijama Jugoslovenske vojske . To je van svake pameti i razuma. Ovo je ocigledan primer na koju ce vodenicu ici serija. Toliko o "neutralnosti" serije... cist revizionizam kroz lazi...

- Upravo zato sto mi je oduvek bilo jasno da ova budalasta serija sluzi sminkanju cetnickog lesa, ja je ni ne gledam; ne moram bas ja da vidim svako djubre.

- Hm, a neko je ocekivao objektivnost od onoga sto je Rados Bajic smislio, a pok. Tijanic platio?

- "Ostaviti pare svakome,na basamak ako nije kod kuće"...nasuprot streljanja za ubranu jabuku...oduvek smo bili oličenje objektivnosti... :ajme:

Smile
Одговори

Nego jedan tehnicki detalj, odakle im u naoruzanju MP40 13 aprila 1941, pa valjda imaju nekog savjetnika za vojna pitanja ...
Одговори

(02-12-2013, 01:33 AM)cifra Пише:  Nego jedan tehnicki detalj, odakle im u naoruzanju MP40 13 aprila 1941, pa valjda imaju nekog savjetnika za vojna pitanja ...
Са Батајнице. Smile
Одговори

(01-12-2013, 08:28 PM)Ратко Пише:  недеља, 01. дец 2013, 19:15 -> 19:15

Глоговац: Дража је био частан војник
На основу свих тих извора, докумената, прича и разних путева како сам долазио до елемената лика трудио сам се да дочарам лик човека који се од Солунског фронта до Другог светског рата бори за своју отаџбину.

Овај глумац Глоговколац би могао бар основне ствари да научи о лику који тумачи јер се Дража борио за Отаџбину од Првог Балканског рата а не од Солунског фронта!

Тек је почело са материјалним грешкама, куку леле како ће се завршити!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Пета епизода - „Кама"
У топлој априлској ноћи у Београду, влада полицијски час. У напуштеном раскошном стану на Калемегдану, Крцун, по налогу Партије, инструира младе скојевце. Жарко Таралић добија задатак. Његово следеће одредиште је његов завичај... Село Планиница.
У старом, блатњавом фабричком кругу, гомила ратних заробљеника се тиска у гужви. Као овце, немачки војници кундацима гурају унезверене људе у жичане торове. Са групом заробљених, из камиона, уз вику и дреку, Немци избацију новопридошле. Из приколице, на земљу силази потпуковник Рудолф Укмар.
У босанском селу Спречно, у дворишту старе циглане, окупљени око ватре, стоје пуковник Михаиловић и његови саборци. Дража одлучује о судбини двојице Муслимана, заробљених надомак села.
http://www.rts.rs/page/rts/ci/rts+predst...B0%22.html
Одговори

Уффф...

Имао је прилику да уведе Дражу као јунака/протагонисту, а увео га је као неког надрнданог професора ("знаш ли ти шта је то топографско оријентисање?" - "знам, ја сам подофицир!").

Тачно је имао онај полуокренути положај, да је Бајић то другачије измонтирао, ставио неку мелодију и неку ефектну реченицу...

Михаиловић јесте нормалан, и то је заиста помак, али проблем је у томе што су сви остали ненормални. Тарас није чуо за герилски рат...

Мада видим и да је комунисте почео слично да приказује: онај поклања ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ својој девојци. Већ видим девојке како гледају серију са својим момцима: "Ако мени случајно поклониш овако нешто..."
Одговори

Бајић је само требао да упореди два извора: прво ;како се Дража понаша приликом рушења моста у Брчком и друго; на крају рата, како на Зеленгори 1945.год.,док је под страховитим притиском артиљерије,исто тако хладнокрвно стоји усправан и осматра положај непријатеља, непрекидно издавајући наредбе својим подређенима.
То је човек који је дубоко у себи осећао (што је рецимо Андрић мислио за себе) да има мисију и да нема смрти "до Судњега дана". На ова два детаља редитељ и глумац су требали да граде лик. Мада треба признати да је већину особина Драже, Глоговац погодио и донео их на прави начин. Види се да је читао, иако то не признаје. За разлику од Бајића, код кога је обрнут случај.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним