Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

(25-11-2013, 01:14 AM)Вукашин Петковић Пише:  
(25-11-2013, 12:04 AM)Милослав Самарџић Пише:  О трећој епизоди:
Војници певају, шенлуче, пуцају кроз прозор, натежу флашу са ракијом, замало да се побију. Тако рећи, Булајићеви четници су већ ту…
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
И у трећој епизоди ТВ серија “Равна Гора“ – нема Равне Горе.
Прва сцена почиње прерачуном у датумима: делови 41. пешадијског пука окупљени су 11. априла негде у Барањи, а у ствари Дража их је још 9. априла пребацио преко Саве, у Босну. Наредник се жали да војска још није испалила метак на Немце, што се заиста није видело још од прве епизоде. Овај наставак зове се “Суноврат“ и прикладан је Бајићевом опису Југословенске војске. Међутим, она је у Априлском рату 1941. године убила 1.500 немачких војника. Већ тај податак говори да су ствари изгледале другачије него што се овде сугерише. Иначе, уместо Немаца, војници из досаде гађају свраке, а један наредник их због тога шамара.

Наставак:
http://www.pogledi.rs/treca-epizoda-ravn...ste-brade/
Милославе управо читам чланак мајора Мирка Станковића "Са Дражом од Брчког до Равне горе" и он наводи да су из Хрватске у Босну прешли 11. априла и да се са Дражом срео тога дана у Брчком, а да је Станковић са Укмаром водио разговор 10. априла од 22 до 23 часа.
Да, сад гледам и ја. У серији је дакле омашено за један дан, требало је да ставе 10. априла, а такође не у Барањи, јер је у ствари Барања напуштена 9. априла. Тог дана су прешли Драву, а не Саву, ту сам ја омашио.
Дакле, тачно би било: Славонија, 10. априла.
А Саву су прешли 11. априла (Станковићева група).
Одговори

(25-11-2013, 12:41 AM)Ратко Пише:  To нису четници, већ дезертери - као што сте и написали.
Један међу њима не пева, не пуца и не пије (будући четник).
Исправи ме, али зар није и тај будући четник дезертер? Док Мирковић пизди што му нема возача, он пуцка листове поред Дрине, онда налази неко дете, ставља га у кола, а онда возом и пешке долази у родно село, иако још рат траје. ОК, спасио је дете, мада је оно већ било са неким људима тамо, али није дужност војника да изиграва бебиситерку у рату, могао је то дете да остави некоме на чување.

А кад већ неко помену пуковску заставу, и та сцена је безвезе урађена. Словенац прво не дозвољава Станковићу да понесе заставу већ инсистира да остане ту где јесте, а онда после пола минута без икаквог објашњења и међусцене, Словенац доноси заставу и предаје је поднареднику.
Одговори

(25-11-2013, 09:17 AM)Сербство Пише:  
(18-11-2013, 03:22 PM)Лепи Бора Пише:  Дал беше онај симовић (што га глуми Лазар Ристовски), онај тито - брито, сејем жито, камелеон, то испаде у серији ок!?
(18-11-2013, 08:44 PM)Вања Пише:  Душан Симовић је био сведок на суђењу Дражи??? Нисам знао да је после рата се вратио у Југославију где је и умро.

Цитат:- U depešama iz Carigrada grozote pogroma u Hrvatskoj i Bosni prevazilaze sve što se može zamisliti. Računaju broj žrtava na 300.000. Simović umesto užasavanja primećuje: „Ko je brojao?“. Ali i da je triput manje, to je strahota. Krnjeviću (hrvatski ministar, prvi zamenik premijera) se u diskusiji otela i odbrana hrvatskih vojnika - zabeležio je zgroženi ministar Milan Grol.
Цитат:Srpski ministri u vladi bili su užasnuti Sekulićavim svedočenjem, ali su ćutali jer je general Simović pretio da neće dozvoliti da mu „velikosrbi“ rasturaju Jugoslaviju. Krajem novembra na konferenciji za štampu Simović pred više od 200 novinara zabranjuje dr Sekuliću da govori o sadržaju memoranduma tvrdeći da „to može da rasturi Jugoslaviju“.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/rep...nad-Srbima

Писао сам о томе још пре годину и по дана:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopi...c&start=60
Одговори

Душан Симовић - једна од највећих штеточина у нашој историји. А у серији представљен као идеалиста и велики патриота...

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Mislim da ste preostri u kritikama. Naravno da serija ima mane. Ajd redom..kad ste bili u vojscI (ovi koji su bili) popiste li po neku? Seljaci iz Planinice ne izgledaju bas nesto, pa nije ovo Holivud pa da Bred Pit glumi Spasoja.
Za sad je Jezdic dominatan lik u seriji. Glavna zamerka je i dalje uzasna sporost serije. Ja znam da bi smo svi mi voleli da bude idealna serija, najbolje nesto vidjeno do sada...
Одговори

Чим смо добили у војсци излазак у град сви равно у кафану.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

(25-11-2013, 01:44 AM)херцеговац Пише:  Дај извор.
Одлично би било ако је објављено на неком сајту.
Објављено у књизи Равногорска историја, Радована Калабића, страна 36. http://www.scribd.com/doc/26695696/Radov...a-istorija
Одговори

(25-11-2013, 11:19 AM)Вања Пише:  Чим смо добили у војсци излазак у град сви равно у кафану.

Да, само што нисте били у рату.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Четврта епизода: "Пуковник"
[Слика: Ravna-gora-N-Glogovac-N-Jezdic.jpg]
На немачкој контролној барикади тиска се мноштво света. Избеглице, ратни страдалници, као у мимоходу, пролазе поред стражара. Официр у усташкој унуформи бахато и гневно, легитимише свакога од њих. У раштрканој колони, са кишном пелерином преко леђа, погнуте главе хода Рудолф Укмар.
Хан Пијесак - у импровизованој Сали за везу Врховне команде је као у кошници. Мешају се звуци радио- телеграфских уређаја и шифровано понављање порука.
Краљ Петар Други и чланови југословенске Владе у неизвесности ишчекују вести из команда осталих штабова. Из Батајнице стиже порука да је немачка претходница ушла у Београд.
За то време, са високих јарбола испред Скупштине Краљевине Југославије, немачки војници скидају југословенску заставу.
Кроз густу храстову шуму у неприступачним босанским пределима, повлачи се колона од четрдесетак официра и војника. Уморни, необријани, иду тешким, али одлучним корацима.
На челу колоне, са топографским картама у рукама, хода официр југословенске краљевске војске, пуковник Драгољуб Дража Михаиловић.
http://www.rts.rs/page/rts/ci/rts+predst...BA%22.html
Одговори

(25-11-2013, 11:27 AM)Громовник Пише:  
(25-11-2013, 11:19 AM)Вања Пише:  Чим смо добили у војсци излазак у град сви равно у кафану.

Да, само што нисте били у рату.

Да, али нема сумње да у рату такође поједини војници или официри воле да потегну кад тад. Не само у нашој војсци него у било којој.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

Нема сумње да ова серија воли да истиче само негативне појаве у Војсци Краљевине Југославије.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(25-11-2013, 11:20 AM)Вукашин Петковић Пише:  
(25-11-2013, 01:44 AM)херцеговац Пише:  Дај извор.
Одлично би било ако је објављено на неком сајту.
Објављено у књизи Равногорска историја, Радована Калабића, страна 36. http://www.scribd.com/doc/26695696/Radov...a-istorija

Хвала.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Како се зове песма што певају војници у возу ,,црни швабо што си опет дошо,, не могу да је нађем на нету?
Одговори

Серија је све у традицији са брозом...

Који то народ на свету, снима о себи само оно најгоре?
Који то народ на свету, РЕАЛНО (али са освртом на мрачно РЕАЛНО), снима серије о себи и тако учи своју децу ЗЛУ?

То само може "народ" који није Народ, већ анарод - антирод!

Тако да је серија 100% бољшевичка, попут власти земље у којој се снима.

Дал и може другачије?
Наравно НЕ.

Демократија је пуштала овде да кафана бруји против броза, да би је народ у потаји славио и бивао антикомунистички (анти Руски у преводу...). А не зато што је тито био "попустљив", јер да је хтео, поред гомила УДБ-аша и то би спречио!

Данас, када смо у отвореној демократији, нема чак ни КАФАНСКИХ прича, нема ни кафана!

Зато и било какво очекивање, да нам ова серија, на "мала врата", "шапне" неку Истину, а контра линији режима, су ИЛУЗОРНА.
Чак ни тога више НЕМА.

Све је то принцип демократије, која је тиранин над тиранинима. Није јој доста физичко ропство људи, већ КОМПЛЕТНО. И физичко и психичко и мисаоно и духовно! Зато масони и теже да држе СВЕ под својом контролом.

Зато коме смета турски у "бајазиту", море да слуша српски у "равној гори", или у "биг бротхер фармен", а да види нешто вредно, мало морген...

Нема ђавола до сатане, а демократија је њен пророк.

Скојевац
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним