Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

(16-12-2013, 12:24 AM)Јаворац Пише:  Било је и у Првом светском рату добровољаца из САД па нисмо сматрали то за Србију. Намерно мало карикирам, наравно да то није иста ствар.

Био је од моје прабабе брат. И за то је добио к.... са великим К. Испало је да се борио сам против себе, да се борио за то да у Лици више не буде Срба.
Одговори

(16-12-2013, 12:31 AM)мунгос Пише:  
(16-12-2013, 12:24 AM)Јаворац Пише:  Било је и у Првом светском рату добровољаца из САД па нисмо сматрали то за Србију. Намерно мало карикирам, наравно да то није иста ствар.

Био је од моје прабабе брат. И за то је добио к.... са великим К. Испало је да се борио сам против себе, да се борио за то да у Лици више не буде Срба.
Добро, нажалост је испало тако, о том нашем тужном усуду би могло да се пише годинама, али да не идемо у те теме...
Одговори

А сада Радош Булајић...

оно свиће нова зора, кликће орао у позадини, онако получујно, узбуђено се изговара Србија! Као да је Босна Вијетнам, Лаос и Камбоџа све у једном, тј. Француска Индокина.

Јебао га пас, комунистички и онај ко га је учио да дијели нацију.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Ne da mi mucan osjecaj mira Тужан da ce tek ova neokomunisticka bljuvotina istinu propisno nagrditi, obogaljiti i nepovratno izvitoperiti, uciniti i ono sto se do sada (jos) nije uspjelo, zadati smrtni udarac i dovrsiti ono sto su teroristicki skotovi sa crvenim pentagramom na celu davno zapoceli Бесан Бесан Бесан

Равна Гора побиједити мора - слобода или смрт!
Одговори

Зна ли неко коју је функцио имао Мирко Станковић код Недића и зашта је био задужен

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

(16-12-2013, 02:02 AM)Србин Пише:  Зна ли неко коју је функцио имао Мирко Станковић код Недића и зашта је био задужен

Обласни командант. Добио је чин потпуковника.

Прије њега је био потпуковник Филип Димитријевић кога је ухапсио Гестапо јер је сарађивао са четницима.

Мирко Станковић је 1944. године у Босни учествовао у Дражином неуспјешном пробоју преко Дрине.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

То што је Дража рекао ''Србија'' је зато (колико ја знам географију)што тамо и јесте Србија. Он стоји у Босни. Ради се о регијама.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

(16-12-2013, 10:23 AM)Вања Пише:  То што је Дража рекао ''Србија'' је зато (колико ја знам географију)што тамо и јесте Србија. Он стоји у Босни. Ради се о регијама.

Браво, искључиво географско одређивање, никако политичко/национално.
Одговори

(16-12-2013, 12:24 AM)Јаворац Пише:  Да је Дража којим случајем био у Херцеговини и одатле долазио после Априлског рата, и стигао негде до Шћепан поља, Дурмитора, да ли би рекао Црна Гора или Србија? Баш ме занима каква би се полемика водила сада, у том случају.

Da je stigao negde do Scepan polja Draza ne bi rekao nista sve do Niksica, zato sto je Scepan polje takodje u Hercegovini (Staroj)
Одговори

Милославе, твоја критика шесте епизоде серије Равна Гора најбоља је до сада. Владаш материјом, не промичу ти детаљи, у критици си прецизан, али и концизан. Растурио си је у потпуности.
Са друге стране, иако не на први поглед, ово је најгора епизода од досад приказаних. Наравно, не рачунајући скандалозну пету епизоду. Ако је неко досад имао илузију да Бајић нешто ради из незнања, у шестој епизоди је јасно показао колико су неке сцене повезане са синтагмом његових саветника да "серија треба постепено да мења свест народа".
Дражин узвик "Србија" је класичан и карактеристичан пример.
Уз све написано, додао бих и неприродно упознавање Палошевића са другима. Мајор Палошевић био је врло популаран и познат официр пре рата, а и Дража је био са њим неких десетак дана раније у Брчком. Тако да га сигурно не би гледао изненађено када га је видео, нити чекао да му се овај представи, а поготово се не би десило да Палошевић пита ко је најстарији по чину.
У сваком случају, одлична критика.
Одговори

(16-12-2013, 11:26 AM)dko Пише:  
(16-12-2013, 12:24 AM)Јаворац Пише:  Да је Дража којим случајем био у Херцеговини и одатле долазио после Априлског рата, и стигао негде до Шћепан поља, Дурмитора, да ли би рекао Црна Гора или Србија? Баш ме занима каква би се полемика водила сада, у том случају.

Da je stigao negde do Scepan polja Draza ne bi rekao nista sve do Niksica, zato sto je Scepan polje takodje u Hercegovini (Staroj)

Мислим да си разумео поенту и без тога, а свакако је граница Црне Гора била и јесте дотле.
У сваком случају, није ни толико битно, то сам само узео као поређење.
Одговори

[Слика: puma.jpg]

Јок
Одговори

(15-12-2013, 11:32 PM)Вања Пише:  Тај каплар што коље је измишљен. А сав је неки агресиван, ево сад кад је дошао Палошевић одмах потегао нож.

Бајић тај лик види у Милутину Јанковићу.
Одговори

(15-12-2013, 10:34 PM)Вања Пише:  Што се не воле Палошевић и Станковић?
Зато што је Палош наредио Станковићу да пошто нема жена, а Дража наређује, да мора да меси хлеб за војску. Станковић му то никад није опростио. Исти су чин - али Палош је стари четник. Још више - Палош је био у Шумадији па га је Станковић као командант СДС мало јурио.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним