Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

(15-12-2013, 10:59 PM)Вукашин Петковић Пише:  Знали су се од раније били су на истој класи на Војној академији, Станковић пише да је дошло до свађе, пребацио је Палошевићу да употребљава псовке према војницима и затражио је од Драже да му то убудуће забрани, како не би изгубили људство. Даље пише:
После тога Палошевић је скоро службеним тоном дошао к мени:
- Дража је наредио да ти са поручником Илићем и потпоручником Мешковићем одеш у Бајину Башту и из пореске управе узмете 3.500.000 динара за потребе Одреда. Дража је добио овај извештај од једног лица које је дошло из Бајине Баште.
На то сам одговорио Палошевићу:
- Па то друже, значи пљачку!
Како је Дража био у близини, пришао сам му и упитао га да ли је то његово наређење што ми га пренесе Палошевић, а Дража је са чуђењем одговорио:
- Ко је наредио? Не, нисам Станковићу!
Дакле, више се није имало куд. Један је морао отићи од Драже, ја или Палошевић, да не би још нешто горе било.

После помиње, неки пасуљ како није стигао да поједе, због даљег покрета. Smile

Док Мешковић наводи да је ово за Палошевића измишљотина и да је Дража лично наредио да Станковић са његовом групом (Дејановић, Илић, Мартиновић, Живић...) буде избачен из Одреда.

Јел знате ко је тај Живић што је требао да оде из групе?
Одговори

(16-12-2013, 01:23 PM)Јаворац Пише:  
(16-12-2013, 11:26 AM)dko Пише:  
(16-12-2013, 12:24 AM)Јаворац Пише:  Да је Дража којим случајем био у Херцеговини и одатле долазио после Априлског рата, и стигао негде до Шћепан поља, Дурмитора, да ли би рекао Црна Гора или Србија? Баш ме занима каква би се полемика водила сада, у том случају.

Da je stigao negde do Scepan polja Draza ne bi rekao nista sve do Niksica, zato sto je Scepan polje takodje u Hercegovini (Staroj)

Мислим да си разумео поенту и без тога, а свакако је граница Црне Гора била и јесте дотле.
У сваком случају, није ни толико битно, то сам само узео као поређење.

Ако мислиш ово што си написао, онда не знаш елементарну историју.

Дробњаци су херцеговачко племе.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

[Слика: 128765_80890700_Proglas.jpg]

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
Video 

Радош Бајић у Чикагу, промоција серије:

Направље је колаж од свих епизода, очигледно без опијања, клања, силовања... и похвала комунистима.
Ипак, напета атмосфера, само два питања из публике и гуд бај.
Упечатљиво је отсуство председника СНО Славка Пановића и црквених великодостојника, а има доста празних места.
Одговори

Коментар Јованке Поповић Павићевић из Чикага, са Фејсбука:

Draza nam je dnevno na umu..Cetnici su nam komsije I roditelji....nama ne treba dokazati ko je Draza... nama treba sloboda da se mozemo slobodno vratiti nasim kucama, imanjima I nastaviti svoj zivot po srpskom nacionalnom obicaju....prije treba svoju kucu urediti, moj Bobane. Da nas uce unucad partije ko je Draza ...to je uvreda.. sto kazemo u Americi..."plujes prema vjetru!" Okreni se k'nama! Pozdrav.

(Из отвореног писма једном емигранту који хвали серију.)
Одговори

Е, да, заборавих главни податак изнет на промоцији: Радош Бајић каже да је буџет 1,2 милиона евра и да је пробојен сопственим средствима.
Ваљда 1,2 милиона од државе.
Први пут то чујем.
Одговори

Леп буџет од СПС-СНС фонда.

Шта више коментарисати о серији и Бајићу пре неко веће је Радован Калабић одлично говорио у емисији код Оливере Милетовић чак и каже да треба прекинути емитовање серије, против сам тога јер би то била победа комуниста и грађанског тј малограђанског друштва.

Smile
Одговори

(16-12-2013, 05:03 PM)херцеговац Пише:  
(16-12-2013, 12:24 AM)Јаворац Пише:  Да је Дража којим случајем био у Херцеговини и одатле долазио после Априлског рата, и стигао негде до Шћепан поља, Дурмитора, да ли би рекао Црна Гора или Србија? Баш ме занима каква би се полемика водила сада, у том случају.

Da je stigao negde do Scepan polja Draza ne bi rekao nista sve do Niksica, zato sto je Scepan polje takodje u Hercegovini (Staroj)

Мислим да си разумео поенту и без тога, а свакако је граница Црне Гора била и јесте дотле.

Какве то везе има? Свако зна да данашња Црна Гора обухвата делове који су се некад сматрали Херцеговином, стара Херцеговина, нико то не спори. Осим ако ти не спориш границе Црне Горе.
Уосталом, ово није тема о Херцеговини, не знам што си се ти нашао прозван, ја разумем да си из Херцеговине, и моја фамилија је пореклом из Херцеговин из давнина, тако да никаквих лоших намера немам.
Одговори

(16-12-2013, 04:53 PM)Александар Динчић Пише:  
(15-12-2013, 10:34 PM)Вања Пише:  Што се не воле Палошевић и Станковић?
Зато што је Палош наредио Станковићу да пошто нема жена, а Дража наређује, да мора да меси хлеб за војску. Станковић му то никад није опростио. Исти су чин - али Палош је стари четник. Још више - Палош је био у Шумадији па га је Станковић као командант СДС мало јурио.

Занимљиво. Где си читао то? Smile

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

(16-12-2013, 08:06 PM)Јаворац Пише:  
(16-12-2013, 05:03 PM)херцеговац Пише:  

Какве то везе има? Свако зна да данашња Црна Гора обухвата делове који су се некад сматрали Херцеговином, стара Херцеговина, нико то не спори. Осим ако ти не спориш границе Црне Горе.
Уосталом, ово није тема о Херцеговини, не знам што си се ти нашао прозван, ја разумем да си из Херцеговине, и моја фамилија је пореклом из Херцеговин из давнина, тако да никаквих лоших намера немам.

Jeste, Javorac, ali lepo ti kaze Samardzic - zvanicno je postojala Zetska Banovina u Kraljevini Jugoslaviji, u kojoj su bile i Hercegovina i Crna Gora, a ovo gde se Draza kretao je bilo Drinska Banovina - sa obe strane Drine. To jestu 'artificijelne' granice u smislu da ih je neko nacrtao, ali isto tako je nastala i granica izmedju danasnje Hercegovine i stare Hercegovine, i postojala je samo 40-tak godina pre stvaranja Jugoslavije.

Zasto insistirati na tome da je Srbija ono sto se formiralo tokom ustanka 1804 pa do Drine - kada je danasnje stanovnistvo Sumadije naseljeno tek od polovine 18 veka i nikada pre srpskog ustanka Sumadija nije bila centralna srpska zemlja. To su ranije bili krajevi juzno od Sumadije, od Morave ka Kosovu, ili ka jugozapadu, ka Starom Rasu. Bas su nekako srpski krajevi bili 'uz' Drinu. I kraj gde su se Nemanjici javili je uz Drinu, i njihov srednjevekovni uticaj je bio sa obe strane Drine, ne duboko u Bosnu, ali apsolutno sa obe strane Drine.
Одговори

U pravu, to je nemoguće jer se uvek gleda prvo predjašnje stanje.
Одговори

Динчићу, да ли бисте могли да разјасните мало око Јанковића? Да ли је то Булајићева конструкција или има неку подлогу за то и слично...
Одговори

Ево и најаве за седму епизоду Смрадошевог ''пројекта''. Обратите пажњу на подвучено!

http://imageshack.com/a/img713/8436/xw8w.png
Одговори

(16-12-2013, 10:54 PM)Бенито Пише:  Динчићу, да ли бисте могли да разјасните мало око Јанковића? Да ли је то Булајићева конструкција или има неку подлогу за то и слично...

Драге воље. Опет се тиче мемоара Ратка Мартиновића. Према његовом сведочанству, које је, разуме се, сумњиво, Јанковић је заклао једног муслимана на Равну Гору - оптужен као шпијун. Мартиновић описује како га је Јанковић клао.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним