Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Откривена гробница 1000 Павлових четника

(07-02-2015, 04:29 PM)Милослав Самарџић Пише:  И на другим ратним сликама из ЦГ шајкаче доминирају.

Војничка капа. Било их је од пропале војске, а касније је било лако сашити исту по староме кроју.

Многи партизани су носили шајкачу на почетку рата. На сликама пролетерских бригада на почетку рата доста се носе шајкаче, па чак и на крају рата има шајкача на многим сликама.
На примјер, она позната слика Саве Ковачевића са шајкачом (кога, Ђилас вели "Никако га нијесмо могли убиједити да није Србин". Шок ).

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Од "пропале војске" Rolleyes

Шта су ти последице комунизма...

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Можда је мислио на Љотаре! Јок

Или неке друге паравојске!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Нијесу то посљедице комунизма. Него антијугословенства, у свакоме могућем његовом облику - једнако и комунистичког и некомунистичког.

Одговори

[Слика: a5cff5a9.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(16-03-2015, 05:51 PM)мунгос Пише:  Нијесу то посљедице комунизма. Него антијугословенства, у свакоме могућем његовом облику - једнако и комунистичког и некомунистичког.

Ко је од комуниста био антијугословен? А ко од некомуниста? Ништа нисам разумео.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Мунгос је антијугословен ако сам добро схватио.
Одговори

Не знам шта је неразумљиво. Ово што Ђури рече. Југославија, свака и било каква, је противна Србима и свему српском. Југославија и Српство, једно друго потире и негира.

Одговори

Obilježena 70. godišnjica stradanja boraca u Lijevče polju

lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=154373
Одговори

Према најновијим сазнањима, у тој јами ипак има и Црногораца, изгледа неколико десетина, које су партизани преузели из усташког логора и поубијали. Дакле, свих 135, колико се сећам, које су усташе заробиле у Градишкој, ипак нису поубијани са Ђуришићем.
Одговори

(15-06-2015, 01:13 AM)Милослав Самарџић Пише:  Према најновијим сазнањима, у тој јами ипак има и Црногораца, изгледа неколико десетина, које су партизани преузели из усташког логора и поубијали. Дакле, свих 135, колико се сећам, које су усташе заробиле у Градишкој, ипак нису поубијани са Ђуришићем.
Мислиш на оне за које се до сада сматрало да су из Градишке пребачени до Јасеновца и ту поубијани. Да повежемо ствари. Раније из свједочанства четника Манојла Вековића, видјели смо да су комунисти ушли у Јасеновац, послије пробоја логораша, и по његовој причи заједно са усташама вршили ликвидације преосталих четника. Сада, изгледа да усташе нису све оне заробљене пребацили у Јасеновац са Ђуришићем. Већ су их ликвидирали на другим мјестима. Значи ипак нису све побили ни усташе, изгледа...
Одговори

Да, то је та прича.
Одговори

[Слика: unnamed.jpg]
[Слика: 840809438_o.jpg]
[Слика: 840809419_o.jpg]
[Слика: 840809383_o.jpg]
[Слика: 840797945_o.jpg]
Преживели Црногорски четници који су били под командом Војводе Павла Ђуришића у Италији 1945/46 године.
Одговори

Још једна фотографија колоне Црногорских четника које је прошла кроз центар Загреба почетком маја 1945. године
[Слика: zagreb.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним