03-02-2015, 05:52 PM
(03-02-2015, 05:36 PM)Чеда Пише: Слажем се, али уз дужно поштовање и кроз Ваше речи провејава мало анимозитета ка овамоШто не значи да више горчине има у вама него у другим учесницима расправе.
Проблем је наша немогућност да превазиђемо неке ствари, као размажена деца смо.Не знам само како кад смо стара нација, а опет можда и зато.Старци и деца се слично понашају.
Уосталом, кад се вратимо Богу, знаћемо и да опростимо и да љубимо ближњег свог.А то је тешко, али то је и поента.Лако је биди лош, за добро треба труда и самопрекора.
Бранити се мора, то је људско право. Доста је напада брез ОДГОВОРА. Мало мало па неко напада и пљује и то на такав огаван начин да се човјеку стомак преврне.
Наслуша сам се од "Срба" више огавности него од душмана.
Ниђе ја нијесам река да СВИ Србијанци не ваљају, али брате мили, ође се све трпа у исти кош заједно кад је ријеч о Пречанима и Црногорцима.
Свак мисли да ЊЕГОВИ само ваљају а остали сви су ЦРЊИ И ГОРИ и од самог врага.
Имаш јеремију коме је мука што је и један Шумадинац помогао својим саплеменицима у невољи. Имаш Нимбуса који мени на нос свако мало набија "усташе" иако су исти у моме крају готово у једном дану побили 500 Срба и онда повр тога набија ми на нос југо-комунисте који су довршили посао који су започели Хрвати и њихова хрватска држава.
А онда имаш Громовника који се на то надовезује, који у своме свеопштем незнању, не познаје ни основну ствар да се Србија ни као Кнежевина не би сама одржала да није било ДОСЕЉЕНИКА - истих оних који подигоше Револуцију. Да демографија Србије није баш ствар тога да су се Србијанци множили као зечеви, него да је од њезиног првог дана (још од устанка - револуције) стални прилив Срба са свију страна.
(03-02-2015, 05:52 PM)Громовник Пише: Колико их је то било свеукупно?
Наљутићеш ме и наћераћеш ме да повадим књиге и документа, па ком обојци ком опанци. Не иде ти то у прилог.

(03-02-2015, 05:47 PM)Николај Пише: Па јел вас Србија окупирала или сте и ви хтели са њом, шта је сад у питању, ајде одлучи се?
Па реци ми ти шта је у питању. Ако српски захтјеви за уједињење нијесу признати, него се ишло преко Загреба, да се УЈЕДИНЕ СРБИ СА СРБИМА
, онда шта је то. Ако није испоштована ВОЉА СРБА, онда је то било ПРОТИВ ТЕ ВОЉЕ.
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"

Што не значи да више горчине има у вама него у другим учесницима расправе.