(16-01-2017, 11:06 PM)Милослав Самарџић Пише: Очи варају. 
А изгледа да варају и уши.
Даклем,
Након разговора са низом обичних грађана који су гледали интервју, одлучио сам да погледам на јутубу, чак и овако како је постављено. Ко зна кад ће Миломир ставити оригинални снимак.
Одмах да ти кажем да сам незадовољан твојим наступом. А, ево и зашто.
Миломир је у свој овај принцип новинарства наступа на телевизији ( кокетирање са таблоидним) додао нешто своје. Има једна Нушићева Контра прича. Наш народ у долини Западне Мораве има чест обичај да се држи тог фазона. Тако се народ штитио од којекаквих бараба које су могле да му однесу главу. Нпр, нека комуњара прави нешто од државне важности, па кад заврши, тражи потврду од " народа". А онда му народ каже да ништа веће никад нико није направио. А у ствари мисли , " веће глупости није виђено". Е, тај фазон је Марић убацио , више у Ћирилицу, него у Голи живот, али овде је то применио, поготово у првом делу. ( тачно до пола интервјуа).
Друга примедба је да се ниси припремио. Сваки новинар покушава да извуче од саговорника што више информација и то је нормално. Али се озбиљан саговорник увек чува таквих ствари. Не због тога да нешто крије, него да би гледатељство разумело шта говори. У овом случају, пита ме један:" Знаш ли да је Јевђевић био Валтер?" Други ме пита:" Знаш ли да је на слици лажни мртви Дража, а да је Дража био у другој соби док су га убијали." Трећи вели:" И Дража и комунисти су радили за Русе. То ти је била борба за власт. Ко и сада." Кад сам погледао интервју, иако то нигде ниси рекао, било ми је јасно што су они тако разумели.
Посебно ми је жао што те навукао на танак лед и продао његову причу о Гордани. Тад сам хтео да прекинем да гледам. Ту си јасно морао да пресечеш и да кажеш оно што знаш и што имаш на форуму на теми о Гордани.
Мој савет, ако ми је дозвољено, Дража и ДСР су компликована и тешка тема. За сваки интервју од сат и више трајања, одабери највише две или три теме и то одери људски.
Да ниси промовисао филм, овај интервју је тотална катастрофа. Знаш да нисам за Шешеља, али то је једини човек који не пушта Марића, него доминира. То је зато што је добро научени " друштвено-политички радник".
Без све шале, сматрам да наступ на тако масовном медију треба да подразумева одговорност јавне речи. Рецимо, атрактивно је што си поменуо низ сведока, али обичан човек стиче утисак те "рекла-казала" историје и нема појма колико си докумената видео. А Марић сав срећан, јер он и не зна шта значи реч сигнатура.
Дакле, без љутње, али нисам задовољан. Можда сам васпитаван превише у духу 19 века, али како ми је речено, тако и радим. " Сваку ствар коју урадиш у животу, уради као да је до века."
ПС Одличан ти овај наратор у филму. Одрао је фрајер.