Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

БЕЗУМЉЕ И ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА

(26-04-2021, 12:15 AM)Антитоталитаран Пише:  Откуд љотићевци у Банату?
[Слика: Petrovgrad.jpg]

Трећи батаљон је попуњаван људством из Баната. Такође је и Сремски четнички одред (растурили га Немци и послали људство у интернацију) састављен од љотићеваца. Отуд и љотићевци у Банату.
Одговори

Мени је занимљиво што се још увек зове Петровград и поред Фолксдојчера . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Где је оперисао Трећи батаљон? Можда су на тој слици Немци?
Одговори

Мртви нисте, о друзи мили...
Мита Љотић likes this. хихихи
Одговори

Павле, то то нема везе са Љотићем.
Одговори

Ни сам нисам знао да постоји оволико "Љотићиваца" данас, барем оволико видљивих и "активних"  како коментаришете ова дешавања?
Одговори

Овде се боље види. Сигурно је туна наш друг "Смедерево"  Јок

Даклем, нема шта да се коментарише.... шачица од 50- ак људи ништа не значе.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(20-09-2021, 06:05 PM)Шумадинац Пише:  

Овде се боље види. Сигурно је туна наш друг "Смедерево"  Јок

Даклем, нема шта да се коментарише.... шачица од 50- ак људи ништа не значе.
Слажем се, али у последње време у разговору чак са обичним људима, пријатељима из свих бранши све више наилазим на симпатије људи према Димитрију Љотићу и његовом покрету...
Одговори

Одговори

Када се каже за Љотића да је он био фашиста, неки Љотицевци кажу за Стојадиновића да је он заправо био прави фашиста (тврде да је имао неку гарду обучену у црно), и да је он клеветао Љотића па се из тих клевета проширио негативан став о Лотићу. Такође се позивају на државно уређење у тадашњој Португалији (која је имала сталешки парламент) када их неко нападне да заступају корпоративни фашизам.
Одговори

(22-09-2021, 01:48 PM)stefab97 Пише:  Када се каже за Љотића да је он био фашиста, неки Љотицевци кажу за Стојадиновића да је он заправо био прави фашиста (тврде да је имао неку гарду обучену у црно), и да је он клеветао Љотића па се из тих клевета проширио негативан став о Лотићу. Такође се позивају на државно уређење у тадашњој Португалији (која је имала сталешки парламент) када их неко нападне да заступају корпоративни фашизам.

Кад смо код Стојадиновића, наиђох на неки Љотићев текст о Стојадиновићу са насловом "Порука фашистичком шегрту" лично и искрено мислим да Љотић није био фашиста, са свим својим грешкама и манама, ипак смо сви ми људи од крви и меса, наравно да ми је ближа ова наша Дражиновска прича, ко ће га знати  Smile
Одговори

(22-09-2021, 02:40 PM)Darko Em Пише:  
(22-09-2021, 01:48 PM)stefab97 Пише:  Када се каже за Љотића да је он био фашиста, неки Љотицевци кажу за Стојадиновића да је он заправо био прави фашиста (тврде да је имао неку гарду обучену у црно), и да је он клеветао Љотића па се из тих клевета проширио негативан став о Лотићу. Такође се позивају на државно уређење у тадашњој Португалији (која је имала сталешки парламент) када их неко нападне да заступају корпоративни фашизам.

Кад смо код Стојадиновића, наиђох на неки Љотићев текст о Стојадиновићу са насловом "Порука фашистичком шегрту" лично и искрено мислим да Љотић није био фашиста, са свим својим грешкама и манама, ипак смо сви ми људи од крви и меса, наравно да ми је ближа ова наша Дражиновска прича, ко ће га знати  Smile

Такође више подржавам борбу ЈВУО. Љотића и његов покрет "Збор" је лепо описао покојни проф. Јеротић у једној његовој књизи (у поглављу које покрива религиозни фанатизам и атеизам), као случај када религија постане идеологија, са чиме се ја као православни хришћанин апсолутно слажем.
Одговори

(22-09-2021, 02:59 PM)stefab97 Пише:  
(22-09-2021, 02:40 PM)Darko Em Пише:  

Такође више подржавам борбу ЈВУО. Љотића и његов покрет "Збор" је лепо описао покојни проф. Јеротић у једној његовој књизи (у поглављу које покрива религиозни фанатизам и атеизам), као случај када религија постане идеологија, са чиме се ја као православни хришћанин апсолутно слажем.

Одговори

Љотићевци!

Ви сте Јуде Искариотске нашега народа, а у служби туђина и туђинске идеологије! Између вас и нас постоји само једна историјска веза: жалосни пример Вука Бранковића, чију сте ви славу потамнели својом службом непријатељу свога народа. Шта ви очекујете, чему се ви надате? Српски народ вас се гнуша: он ће вас збрисати са лица земље као највећу срамоту!

Потпуковник Никола Калабић 1944. године

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним