Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 3.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

БЕЗУМЉЕ И ПРОПАГАНДА ЉОТИЋЕВАЦА И НЕДИЋЕВАЦА

Ето, управо су тако учили. Тако и он говори...
Одговори

Недић је био шеф железнице у првом светском рату а у Албанији је организовао укрцавање на бродове не знам да ли је учествовао у борби.
Одговори

Цитат:
"На основу укрштања доступне грађе види се да је Збору припадао, или био близак, само мали део укупног свештенства. Значајнију улогу у покрету имало је двадесетак свештеника док број симпатизера није прелазио стотину. - Растко Ломпар"

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Бој се бије бије
Застава крџалије......

Ојсааааа   Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Љотић је очити издајник. Као фашиста усвојио је тактику Хитлера, али није успео да замрачи политичко-националну свест Срба. Њега ће, с почетка, помагати опортунисти, а њих има подоста. Мој пријатељ, Драгиша Лекић, рекао ми је јуче: "Љотић бере оберучке, али од тога неће имати велике вајде!" Јест, тај политичко-национални бурјан је изђикао под полицијским владама Двора. Он ће га подржати у злочину над нацијом као идеолошко-немачког човека, али ће га напустити после прве победе Савезника. Тако ће се тај шљам претакати из једног покрета у други, као сирће из бурета у буре, остајући увек исто: кисело и анационално! То јест, за сваког несигурно. Него, оставимо Љотићу "сирће"; а кад се осили и почне да убија, наравно уз Немце, чистићемо га!... Вредно је напоменути и мишљење једног мог пријатеља новинара, који вели јутрос: "Разбијени партизански скојевци одлазе у добровољце Љотића да би избегли уништење и наставили комунистичку борбу." Тако ће побожни Димитрије и с те стране "помоћи" нацију. "Зашто га називате побожни?", пита један. "Зато што пева у цркви и чита молитву, а у дворишту цркве убија браћу. А друго, као фашиста, убија Јевреје, а слави Христа Јеврејина! Зар се из овог не види колико је бесмислен?

Др. Драгомир С. Стевановић "Агонија слободе"

Д М
Одговори

Објаснио Драгомир...
Одговори

Збораши и војвода Ђујић удружени у православно-националном фронту
https://zboraskamisao.blogspot.com/2022/...t.html?m=1

Смарање бре

Д М
Одговори

ЉОТИЋЕВЦИ РАЗОБЛИЧАВАЈУ МИЛОСЛАВА САМАРЏИЋА     

1. Разобличавање шарлатана
https://zboraskamisao.blogspot.com/2021/...t.html?m=1

2. Истина о Битки за Стопању 1943.
https://zboraskamisao.blogspot.com/2021/...3.html?m=1

3. Наставак разобличавања лажи Милослава Самарџића
https://zboraskamisao.blogspot.com/2021/...6.html?m=1

Д М
Одговори

[Слика: IMG-71b35cd987a8efed7d50f78a9f9015ea-V.jpg]
"Али морам нешто да вам кажем о мојем "љотићевству" и "недићевству". Јест, ја сам заиста љотићевац у оној мери и граници --- до које се Љотићевци боре за Српство и Православље; и ја сам недићевац до те исте мере и границе, као што сам војвода дражиновац са Равне Горе само до те мере и границе и ништа даље и више, јер ми је Српство изнад свега и пре свега"...

Један од цитата Момчила Ђујића из записа Нове Искре

Д М
Одговори

Д М
Одговори

Д М
Одговори

Немци помагали Недићу, италијани помагали четницима, јадни хрвати њима нико није помогао, још били подељни на усташе, домобране и остале...
Одговори

Где ли само налазе овакве текстове.....

Д М
Одговори

(03-11-2021, 01:44 PM)Monarhist Пише:  
(02-11-2021, 08:05 PM)Balkanski Srbin Пише:  
(01-11-2021, 08:52 PM)Monarhist Пише:  
(01-11-2021, 08:36 PM)Balkanski Srbin Пише:  Da su komunisti (KPJ) i fašisti (ZBOR) bili (i ostali) prilično loš politički izbor za Srbe i Srbiju, to je opšte poznato...

Sve u svemu, Srbiju i Srbe su mogli da spasu užasa naci-fašističke Nemačke u II Svetskom ratu i komunističkog apsolutizma, jedino pukovnik Dragutin Dimitrijević Apis i ekonomista Milan Stojadinović. Apisa smo ubili, a Stojadinovića izdali, toliko o svemu tome!

Не бих се ја толико уздао у Аписа и Стојадиновића. Краљ Александар је био изузетан владар, какав се ретко рађа, и сматрам да је он тај који би својим ауторитетом са Румунијом притекао у помоћ Словачкој и тако спречио Немце и Италијане (и осталу жгадију како рече Калабић) да ојачају и представе нам проблем. 
И наравно, наш неумрли чича.

Istina, da kralj Aleksandar Karađorđević nije prerano umro, njegov ugled iz I Svet. rata i autoritet bi znatno doprineli opstanku Male Antante i Balkanskog pakta. To bi bilo najbolje i za naš narod i za Čehoslovačku, Rumuniju i za Evropu, da beše tako.

Ali, pošto nije bilo tako, smatram za najbolje rešenje u vreme II Svet. rata, opstanak M. Stojadinovića i JRZ na vlasti, sve do kraja rata i potpisivanje pakta o nenapadanju i prijateljstvu sa naci-fašističkom Nemačkom, ako je neophodno i pristupanje paktu i da se sačeka saradnja i pomoć saveznika, pa udri na naciste i fašiste bez milosti. Ako bi Hitler uzgred hteo da nas uvrede u rat na svojoj strani, tražili bismo mu nemoguće uslove, poput F. Franka. Do početka borbe protiv nacista i fašista bismo na miru razbili KPJ i ZBOR. Da nije došlo do kapitulacije Kraljevine Jugoslavije, ne bi ni do nastanka NDH, a ovako bismo sačuvali mnogi naš narod i posle rata i demokratsku, ustavnu monarhiju.
Јасно. Мичан Стојадиновић је био изузетан политичар без сумње. И ја мислим да би било боље да смо сачекали само пар месеци док Немци не нападну Русију и вежу своје најјаче снаге и дивизије за исток, а онда уз Грке и уз помоћ наших савезника Британаца свом снагом да ударимо у трбух Немцима. Имали би смо времена да извршимо скроз мобилизацију и пацификујемо Хрвате. Мислим да смо могли негде да мобилишемо око милион војника (уз Хрвате и остале), али рачунајући да борбеност хрватског елемента неће бити превише висока, то би било негде око 500 до 700 хиљада војника.  То је јако озбиљна бројка, узимајући у обзир и број  Грка који би био исто пар стотина хиљада. Озбиљан проблем би у том случају представљали Бугари и Мађари, али и непоузданост Хрвата, међутим мислим да би смо се успели одупрети њима.  
Што се тиче притисака Немачке, питање је да ли би смо им се успели одупрети са обзиром на то да иако смо боље економски стајали од Шпаније, Шпанија је била демографски већа од нас, па је могла да Немцима каже не. Без обзира на то, мене чуди тромост наших појединих високих официра. Најбоља опција након напада или пред сам напад је била да се повучемо у Грчку, или да уз Грке формирамо фронт у Старој Србији. Све нам је ишло на руку, и брдски терен, и четничка традиција и сама чињеница да је далеко лакше нама да ступимо у контакт са Грцима, него да Бугари провале у Стару Србију. Чак су се у том Априлском рату ту и водиле најозбиљније борбе.  И опет нисмо успели у томе. А да смо извукли макар 10-40 хиљада било би добро.

Уз помоћ наших пријатеља британаца, хахахахахахахахаха.
Па Стојадиновић роки не би се ни бунио да немци окпирају Србију ако ће нам донети економски просперитет ЕУ. Ако неком то није било и после пристајања на ватиканско унијаћење и млаћења глупих свештеника, онда има проблем мало већи но у најави.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним