Гласање: Подржавате ли учешће ВС на паради у Москви? - Немате дозволу да гласате у овом гласању.
Да!!! Ту нам је место.
50.00%
9
50.00%
Не! Ту нам није место.
5.56%
1
5.56%
Неутралан сам.
33.33%
6
33.33%
Каква нам је војска, није јој место ни на сеоском вашару!
11.11%
2
11.11%
Неки други одговор.
0%
0
0%
* Ви сте гласали за ову понуду. Приказ Исхода

Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

На Црвеном тргу 75 војника Србијe

На Паради победе у Москви, која ће се одржати 9. маја поводом обележавања седам деценија од победе над фашизмом у Другом светском рату, учествоваће 75 припадника Војске Србије.

Подржавате ли то?

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

Нека учествују али без икаквих комунистичких обележја. Можда би чак требали да носе обележја Краљевине Југославије.

Правда је достижна.
Одговори

На Паради победе у Москви, која ће се одржати 9. маја поводом обележавања седам деценија од победе над фашизмом у Другом светском рату, учествоваће 75 припадника Војске Србије, потврђено је за „Политику” у Министарству одбране. Већину (72 учесника) чине припадници Гарде, а српске заставе на Црвеном тргу носиће и по један припадник Команде за обуку, Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО. Нашу војску на Црвеном тргу предводиће потпуковник гардијског батаљона Владимир Вукајловић.

Како ће отићи у Москву, то јест да ли ће, како су медији раније спекулисали, председник Русије Владимир Путин послати по њих авион, у ресорном министарству јуче нису знали да нам одговоре. Такође, још се не зна званично ко ће од државних функционера присуствовати Паради победе.

Ово је први пут у историји да Војска Србије маршира Црвеним тргом. Прошле године учествовала је на паради у Паризу уприличеној на Јелисејским пољима поводом обележавања стогодишњице од почетка Првог светског рата. Пре тога, тачније 2009. године наши војници су учествовали на паради у Либији, где су у Триполију обележили 40 година од Гадафијеве револуције.
Иако је на обе параде учествовало далеко мање припадника наше војске него што ће то бити случај 9. маја у Москви, у Министарству одбране кажу да на тај начин ипак није дата већа важност Паради победе.

MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

(10-04-2015, 12:24 PM)Правда Пише:  Можда би чак требали да носе обележја Краљевине Југославије.

Да, то. И на челу колоне Стипе Месић! Креза

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(10-04-2015, 12:40 PM)мунгос Пише:  
(10-04-2015, 12:24 PM)Правда Пише:  Можда би чак требали да носе обележја Краљевине Југославије.

Да, то. И на челу колоне Стипе Месић! Креза

Буди љубазан, па појасни какве везе имају обележја Краљевине Југославије и Стипе Месић (или његов рођак Месић који је са руског фронта пребачен у Србију)?!

Одговори

(10-04-2015, 12:02 PM)Ројалист Пише:  На Паради победе у Москви, која ће се одржати 9. маја поводом обележавања седам деценија од победе над фашизмом у Другом светском рату, учествоваће 75 припадника Војске Србије.

Подржавате ли то?

Јел да прослављамо победу Комунизма над Фашизмом? Баја

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Имају везе. Стипе је одликован од Путлера као антифашиста, ваљда преко стрица, а стриц му је био краљу одани и заклети официр, који је завршио војну академију у Београду и службовао у Србији.
Уједно је и задњи југо предсједник.

Марко Месић је био у једној од првих генерација млади југо официра (прочитати више о овоме - по националном кључу). Одгајан је у најсјајнијим традицијама југословенства и издајства.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Са политичке стране гледишта,да,апсолутно требају да марширају на тој паради . . .

Са стране здравог разума,шта ми то славимо 9. маја(мада је за моје питање прикладнији 20. октобар)? То што смо једну окупацију земље заменили другом,доста,доста дужом?

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Slavimo to sta je Svabo dobio batine.

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори

(10-04-2015, 03:54 PM)Krajisnik Пише:  Slavimo to sta je Svabo dobio batine.

А жалимо што смо, баш од тих Батинаша и ми добили батине! Скојевац

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

И то славимо одране гузице . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

(10-04-2015, 04:01 PM)Шумадинац Пише:  

...da ali nisu to vise sovjeti,sad su valjda opet braca Rusi.Smile

(10-04-2015, 04:02 PM)Бранке Пише:  

И то славимо одране гузице . . .

Zarasce rane junacke.

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори

(10-04-2015, 04:10 PM)Krajisnik Пише:  
(10-04-2015, 04:01 PM)Шумадинац Пише:  

...da ali nisu to vise sovjeti,sad su valjda opet braca Rusi.Smile

''Ваљда''! 5+5

Д М
Одговори

Нисмо ми попушили од Стаљина него Рузвелта и Черчила да простите...

Мала исправка.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним