(05-10-2025, 10:44 PM)Милослав Самарџић Пише: (05-10-2025, 10:26 PM)Бенито Пише: Сад си стварно готов!

Мртвом вуку је лако реп мерити.
А имао си прилично времена да кажеш брк у брк покојном Данку шта мислиш о њему и његовом Милутину. Да му кажеш како је ето Он комуњара те да својим штивом велича комунисте а напада ЈВуО, посебно Калабића...
По мени, овде си дебело омануо, тј. ниси дао ни приближно тачну дефиницију шта је "комунистичко" код Данковог Милутина?
Погледао сам неколико пута твој интервју и, стварно, делујеш неуверљиво у твојим образложењима.
По теби је "комуна" Данкова прича о сатирању доброг дела србства, питањима која су сигурно многи који су завршили у гудурама Проклетија или "Плавој гробници" постављала себи и својим сапатницима или спознаја сваког преосталог Србина онога доба да је постао парија у држави за коју је крварио. Отишло се дотле да је била упитна и сама Србска Православна Црква (Конкордат). Како теби објаснити да су Срби у вишенационалним срединама били дужни да се накашљу или дају неки други знак ако случајно виде булу - муслиманку откривену (односи се на Јужну Србију, Рашку, данашњу БиХ и Косово и Метохију, како се була не би осећала повређено јер јој је "влах" видео лице. Да причамо о до јуче непријатељским војницима који су по стварању нове државе аванзовали и чак били награђени (Балашевићу је било жао коња у причи о Великом рату...) што је било свеприсутно у новој држави где су цех платили србски домаћини.
Најзад, о ком комунизму Ти причаш? Комунизма данас има више у бриселским (ЕУ) државама него у Србији, чак ни тада када је написан Милутин није било комунизма. Било је удбашке држсве која се из петних жила трудила да народ одржи у убеђењу како је срећан.
ПС. Деда ми је био солунац, сви са очеве и мајчине стране четници, чак и шира родбина моје жене листом је била четничка па, када поредим приче и сећања тих људи и Поповићеву причу сигуран сам да је причана душом Србина који је сагледао дубину наше пропасти.