(19-06-2023, 04:33 PM)РежисерСтари Пише: Изгледа да баук аутошовинизма,полако осваја и овај форум.
Стари добри образац када нема шта да се каже. А речено је због тога што сте оптужили народ који је дошао да обележи један датум једног покрета (који вам можда смета). Потом сте ослободили одговорности предузеће које не ради свој посао (иако је @Бенито образложио у чеми је проблем)...и онда завршавате да немамо колективну свест ни „адекватне мере“ којима би се све решиле.
Само што све упућује не то да би те „адекватне мере“ требало применити само на Равногорце и утерати и им „колективну“ свест...чиме, батином или Голим отоком?
(19-06-2023, 09:33 AM)Бенито Пише: Да неко не стекне погрешну слику из овако креиране информације - ђубре се налази (као што се види) код контејнера намењеног за потребе одлагања ђубрета. Дакле, посетиоци Равне Горе су сакупили ђубре и оставили га на месту за то намењеном.
....
Једном речју, Равна Гора је чиста и није никакво ругло. Ко год жели може да дође и провери. А то што комунисти, неокомунисти и њихови потомци не знају да организују државу није ништа ново. А ни то да своју неспособност пребацују на леђа сопственог народа.
Шта вам је проблем да ово схватите? Не би било оне слике (коју сте злурадо поставили) да је комунална службе водила рачуна о томе да мора бити „вишка“ посла...шта је био проблем да возило за одвоз смећа, уместо на 7 дана (како каже @Бенито) у краткотрајним измењеним условима изађе два па и три пута (значи, једном годишње у пар дана не могу да се организују) и то реши...требали да заседа државни врх по том питању (а и да заседа државни врх исто би било...па и то су следбеници озне и удбе)?
Поред ванредног изласка возила јавне чистоће, требали је привремено забранити градњу на пар дана док траје Равногорски сабор јер равногорци дошли да граде (мис'им...иди бегај

) и бацају отпатке градње по околини и још разбацују без реда (опет...иди бегај

). Јесте ли стварно озбиљни када постављате овакву слику и набеђујете посетиоце Равногорског сабора? Ако јесте, остаје једино да вас питам да ли сте ви нормални?
Овако, ширењем овакве слике коју сте поставили (а вероватно је осмишљено поставило и пуно шљама по „твитерима“ који не подноси Равногорску мисао и замисао) додатно се унижава Равногорски сабор.
(19-06-2023, 04:33 PM)РежисерСтари Пише: Наравно да су посетиоци бацали "пур пену",гради се пар кућица,па и већих објеката.Не бој се,нису они са Косова оставили смеће већ "наши"људи.
'Ајде...
Али зато лепо убацујете „операцију набеђивања“ у игру и наводите да сам рекао да Срби са Космета (који су свакако протерани) прљају.
(19-06-2023, 04:33 PM)РежисерСтари Пише: Што ти сметају ти мученици што су дошли пре 20-30 година?Нико их овде,сем тебе није поменуо,не ваља ти такав однос генерално према људима.Не арлаучу,и мучу,ружно је да њихов говор тако квалификујеш.
Овде ми смета што не желе да промене неке лоше навике. Зашто не користе свој лепи јужноморавско наречје српског језика и да избаце оне непријатне (шиптарске) звуке на крају речи (или реченице)...које звучи на неко промукло „ауи“...баш као што шиптари говоре (мени то личи на арлаукање и мукање, без обзира на ваше мишљење). Дали мене треба да убеде да се тако лепо говори (по шиптарском обрасцу)? Да ли и ми треба да „хшћушкамо“ по хрватско-загорском обрасцу говора који се може запазити у старом филмовима из „сфрјот-а“ који је очигледно увлачење што нам је загорац (?) владао?
Погледајте неки филм из доба „сфрјот-а“ где се глумци упувају на уста у изговору па се чује „хшћа“ уместо шта (и слично). Можда ви то волите да сикћете али ја као „аутошовиниста“ (како рекосте) не волим...па чак нисам ни шовиниста – ово је Србија и говори се српски.
Иначе, где сте по овом што ми се не свиђа говор који има неке одлике шиптарско изговора има некакве везе са сликом смећа коју сте поставили...где сам то тачно написао да Срби са Космета разбацују смеће? Говорио сам о дволичности када се изгради „још већа“ црква и онда окружи смећем. Да ли је то вама нормално и српски?
(19-06-2023, 04:33 PM)РежисерСтари Пише: Значи у Баричу и околини,смеће бацају само они са стране?Домаћи ништа?
И онда долазите до тога да оптужујем „дођоше“ невољнике да разбацују смеће по улици. Видите, живим овде у селу на својој дедовини 40 година и никада нисам приметио више небриге и смећа, свуда поред пута као што је последњих деценија када је пристигао тај већи талас избеглица. И да је смеће само поред путева...али свуда око цркве...ви то не желите да разумете – и децу ће научити лошим стварима...сада су очигледно постали већина нпр. у Баричу па нека они мењају нас ако смо лоши (чини ми се да сте лоше закључили – не живим ја у Баричу). (Култура понашања се види на улици...возим 40 км/сат и видим народ са обе стране улице...наравно смањим на око 30...а са моје леве стране улеће дечак на бициклу, који иначе врло брзо вози левом страном и мајка му је ту, одједном сече моју путању и одмах испред аута прелази на супротну страну...како гадно гуме „певају“ и при тој малој брзини...да је возио старији возач са лошијим рефлексом, ударио би га сигурно јер дете вози брже бицикл него ја ауто...па би после писало монструм ударио дете. И станем, а они продуже као гомила стоке (нема прекора детету...још гракћу на мене). Приђе ми девојка и каже: ови „Косовари“ су немогући...све сам видела, шта да им радиш. И знате шта ми је било занимљиви и само сам се благо насмејао: и она им исти нагласак са КиМ...али је дуже овде).
Погрешно посматрате ствари...имам пријатеље и Србе са Космета...(не каже се Косово...ако већ нисте за идеју независног Косова). Вредни људи и раде к'о мрави. Има их вероватни и који им завиде а не виде колико раде и шта све раде...
До мене је једно време становао Србин са Космета (познајем му сва три брата...један је кум Мате Парлова а другог сам упознао када ми је држао неко предавање...препознао сам пећки нагласак...који је, занимљиво, трајао десетак секунди док не „крене“ а онда се губи). И проблем је што је стално „скакао људима на главу“ што неће да иду да се бију за Косово (и он је говорио Косово а не Космет). Дрмуса жицу ограде која нас дели (што би рекао један мој познаник, дрмуса к'о мајмун тарабу) и каже: Шта смо ми радили шиптарима мамицу им ј...Шта је он (или слични њему) радио не знам, али је опасно тако нешто говорити. Добијао помоћ за избеглице...и чека посао (није тражио посао него чекао добар посао). И запосле га у пореској управи...тешког алкохоличара који ујутро док чекамо аутобус нагиње пар „унучића“ а са посла долази мртав пијан (не може да уђе у аутобус, али пљује народ јер неће да јурне на „Косово“). Шта мислите гос'н @РежисерСтари како народ гледа на такве случајеве (а много је сличних), а њихова деца морају у бели свет...да више не буду Срби у некој недођији. (поклањао сам му мед, а он онако пијан иде улицом и када наиђе поред моје ограде, псује ми мртву мајку „мученик који је дошао пре 20-30 година“...шта да радиш...).
Да закључим...оптужили сте равногорце да разбацују смеће (иако вам је @Бенито образложио проблем ви истрајавате на томе). Онда као браните људе који су дошли силом прилика (од мене их браните иако не знате какво мишљење имам по свим тим питањима и о староседеоцима) а који нису хтели да промене своје лоше навике, а њихови земљаци који су дошли пре њих, оптужују их за исто ово што и ја кажем.
Потом, ослобађате одговорности „мученике што су дошли пре 20-30 година“ а остали су криви: Шумадинци (нпр), или уопште староседеоци...и Равногорци, свакако. Па ваљда сви треба да воде рачуна придошли још и више јер је такав ред (правило је да домаћин не увреди и повреди госта...али изгледа да „гост“ то злоупотребљава...а гост свакако не сме да унизи домаћина).
Да сте рекли да сви треба да променимо навике да Србија не буде затрпана смећем (а јесте затрпана) нема „фрке“ али ви сте нагласак ставили на Равногорце...удба (и озна) или не...договорите са са самим собом.
Важно је да вам „комуналистичке“ службе јавне чистоће нису криве...и нема ни реда ни свести. Ипак бих рекао да је „удба“ којој одговара да је Србија прљава...и као таква мора да буде под надзором оних „цивилизованијих“...Размислите пре него што поставите онакву слику...са „онаквим“ намерама...
ПС
@РежисерСтари, опростите мени, „аутошовинисти“ што вас нисам упозорио на предугачак текст

...плашим се да ме не осудите за етничко чишћење вас, лично

...јер можда имате проблем са читањем и писањем на интернету...не пишете правилно, али сте јако добро закључили да сам аутошовиниста јер видим оно што јесте и што се дешава.