Поруке: 578
Теме: 5
Придружен: Feb 2015
Углед:
20
Да, требало је наћи/измислити новог просветитеља, који би заклонио Светог Саву.
Значи да се радило дугорочно и плански.
Поруке: 14,502
Теме: 357
Углед:
942
СВЕТИСЛАВ БАСАРА ОВИХ ДАНА О.....
Најавили сте да ћете у својој едицији радити зборник о Вуку Караџићу?
- О Вуку се стално говори, стално се неке прославе одржавају, а о Вуку се врло слабо зна. Намера ми је да у збонику окупим историчаре, лингвисте, историчаре уметности, књижевнике... и да живот и дело Вука Караџића осветлимо с разних страна и аспеката, као и његов утицај на историјска збивања.
Познато је да сте имали и имате критички однос према Вуку Караџићу?
- Мој однос према Вуку је амбивалентан. Урадио је много тога доброг, али и лошег. Кад кажем лошег, не мислим толико у језичком смислу...
Него?
- Зацементирао је један популизам који траје до дан-данас и трајаће још дуго. Него, нећу више да причам, не дам интервју.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 964
Теме: 18
Придружен: Jul 2013
Углед:
256
(12-04-2015, 08:22 PM)Шумадинац Пише: - Зацементирао је један популизам који траје до дан-данас и трајаће још дуго. Него, нећу више да причам, не дам интервју.
А тај његов "популизам" је о Србима три вере . . . Пијани Басара поново јаше . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Углед:
942
Зар нема Срба Муслимана и Католика?
Али...Басара није Вуковац! То је битно.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
(Последња измена: 12-04-2015, 09:12 PM од
Шумадинац.)
Поруке: 964
Теме: 18
Углед:
256
(12-04-2015, 09:10 PM)Шумадинац Пише: Зар нема Срба Муслимана и Католика?
Другосрбијанским празилуковићима је Вук мета из разлога што помиње Србе три вере и он ти је за њих један о зачетника српског фашизма . . .
За лингвистичке недоумице вероватно нису превише образовани па се не петљају . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
(Последња измена: 12-04-2015, 09:21 PM од
Бранке.)
Углед:
942
Не потцењуј човека....у сваком кукољу има жита!
Д М
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
Није ми јасно зашто је људима који су Равногорци и Српски Родољуби потпуно прихватљиво да Срби буду Руси.
Вук је језик Српског народа учинио књижевним, а оптужујете га да је био против Руса.
Значи за Србе не треба бити ако је тако нешто против Руса, иако је то тешко доказати.
Руси увијек гледају само и искључиво себе тако су и у Вуково вријеме били заокупљени сами собом и није их било брига ни за Србе ни за Балкан.
Може ли се бити честит Србин и Русофил у исто вријеме?
(Последња измена: 12-06-2015, 01:04 PM од
Брада.)
Поруке: 8,883
Теме: 239
Углед:
378
(12-06-2015, 01:03 PM)Брада Пише: Није ми јасно зашто је људима који су Равногорци и Српски Родољуби потпуно прихватљиво да Срби буду Руси.
Вук је језик Српског народа учинио књижевним, а оптужујете га да је био против Руса.
Значи за Србе не треба бити ако је тако нешто против Руса, иако је то тешко доказати.
Руси увијек гледају само и искључиво себе тако су и у Вуково вријеме били заокупљени сами собом и није их било брига ни за Србе ни за Балкан.
Може ли се бити честит Србин и Русофил у исто вријеме?
Auuuu..
Prosvetaru reaguj...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.