Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Домаћа и инострана литература о четничком покрету

Лепо изгледа, свака част за Милоша. Мораћу да је набавим.
Одговори

Судећи по овом интервјуу изгледа да је аутор прилично склон тези о два антифашистичка покрета и о "прогресивном" карактеру (уз сва скретања) партизанског покрета... Видите само ову констатацију: "Комунисти јесу били тоталитарни покрет, али нису имали за циљ истребљење људских бића, већ да насилним методама „просветле” масе." Тимотијевић као да није савладао основну разлику између тоталитаризма и ауторитаризма... а тек она трабуњања о "неолиберализму" и о "позитивном наслеђу социјализма". Тотална неокомунистичка папазјанија, ал ипак ћу да купим и прочитам Smile

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Јесте. Горан Давидовић је чвршћи по том питању (то је дакле други чачански историчар, некада су писали заједно), али обојица износе вредне податке и добро пишу.
Ево интервјуа са Давидовићем:
http://www.pogledi.rs/dos-krije-komunisticke-zlocine/
Одговори

Дража за почетнике

Књига онлајн - http://www.znaci.net/00003/7xx.php?broj=66&bk=800

Поднаслови типа "Etničko čišćenje je prioritet", "Klati isključivo kamom" итд. говоре све о књизи.

[Слика: Drazza_01_t_979758947.jpg]
Одговори

То је писао неки музичар за неку НВО, из које су га после избацили. Прочитао сам неколико поглавља. Покушај паковања класичне пропаганде у ''фенси'' паковање.
Одговори

Је ли читао неко?

[Слика: 142819180753863picture1.jpg]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Нисам знао да је Дангић прије рата био писац и да је објавио два романа, Наше тамновање (1938) и Глад и тамница (1940), за које је добио награге Српске краљевске академије..

Приредио: Предраг Адамовић
[Слика: a002334.jpg]
Одговори

"Centralna tema knjige je istorija divizije „Princ Eugen“, najznačajnije nemačke operativne jedinice na jugoslovenskom ratištu tokom Drugog svetskog rata. Knjiga obiluje dokumentarnim materijalom iz nemačkih arhiva. Ovo je prvi istoriografski rad na srpskom o ovoj tematici. "
[Слика: Untitled.png]
Одговори

Мало старија књига, из 1996.

[Слика: BURNI_DANI_GRADj_ANSKOG_RATA_NA_JUGU_SRBIJE_slika.jpg]

[Слика: BURNI_DANI_GRADJANSKOG_RATA_NA_JUGU_SRBIJE_slika.jpg]
Одговори

Добио пре пар дана.

http://img4.imagetitan.com/img.php?image....14.44.jpg
Одговори

Па побогу, ја се оном Загорцу јавио да ми је да, он не одговара.. Како си је набавио?
Одговори

И ја једва чекам да је видим, а у ствари очекујем је од аутора, јер сам помогао нешто мало, ова слика на насловној нпр. Мада бих ја пре ставио ону из Албума Гарде, са шаторским крилима (тада сам мислио да су то четници Гарде, јер сам је добио у једном селу код Тополе).
Одговори

Пријатељ ми поклонио. А он од издавача са којим је у родбинским везама.

Штампана је у 300 примерака.
Одговори

Каква је књига?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним