Гласање: За кога ћете гласати ове 2016. године? - Немате дозволу да гласате у овом гласању.
За СНС и Вучића!
3.33%
1
3.33%
За коалицију око ДС и Пајтића!
0%
0
0%
За Патриотски Блок, ДСС-Двери!
50.00%
15
50.00%
За СРС и Шешеља!
20.00%
6
20.00%
За СПС и Дачића!
0%
0
0%
Неко други...
16.67%
5
16.67%
Нећу гласати или ћу гласачки листић направити неважећим!
10.00%
3
10.00%
* Ви сте гласали за ову понуду. Приказ Исхода

Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Избори 2016.

СВЕ ЈЕ ЈАСНО: Шешељ у договору са Вучићем

[Слика: rezultati-srs-izbornog-staba-2016.jpg]

Питамо присталице, чланове и гласаче СРС-а:

Како је могуће да у току пребројавања гласова изборни штаб СРС-а даје 6,6% листи Двери-ДСС, а након Вучићеве изјаве да су избори нерегуларни Шешељ напада нас да нам је резултат упитан и да нас из Америчке амбасаде гурају преко цензуса?
Шешељ је некада изјављивао је Вучић ради за Америчку обавештајну службу. Како то да сада и он и Вучић тврде да смо ми амерички људи?
Како му не смета Вучићева победа на изборима, а сметају му Двери и ДСС који су вољом грађана Србије добили довољан број гласова да имају своје народне посланике у Скупштини Србије?
Да ли мисли да је боља Скупштина у којој има већи број посланика који су за ЕУ и НАТО? Где је ту интерес за Србију?
Да ли Шешељ зна да без Двери и ДСС у Народној скупштини Вучић има довољну 2/3 већину да мења Устав и до краја заврши издају Косова?

Информативна служба Српског покрета Двери

Цео текст на нет адреси:

https://dveri.rs/clanci/sve-je-jasno-ses...sa-vucicem

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

Imaju jš 15 kutija na ponovljenim izborima realno je da pređu sad.

Jbg voleo bih da pređu kako bi skupštinska opozicija bila jača.

Nego šta sad činiti??

prvo je otvarao šampanjac sa Sandom, pa sinoć napao onog nesrećnika iz Republičke Izborne Krađe...

Sad kome da se žali što su izvisisli za 1 glas.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(28-04-2016, 10:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(28-04-2016, 08:44 PM)Chicot Пише:  Ма нема то везе са црвенима. То су математички модели Smile
Бројеви углавном
Хм... А јел си читао књигу Игора Шафаревича ''Социјализам као појава светске историје''?
Иначе он је иницијално математичар тако да нема проблема са бројевима. Smile
Имам књигу Smile
Оно о чему ја причам нема никакво упориште у комунистичком манифесту, нити у теоријама разних друштвено-политичких варијанти социјалистичких покрета. Ја њих све зовем генеричким именом - комунизам.

Изгледа да забуну прави употреба хомонима.
Понављам да ово о чему ја говорим и оно о чему пише Шафаревич (и Ви) нису исти појмови, осим што се користи исти израз.

Иначе, математичари пословично лоше стоје са економијом, док су економисти добри математичари Smile
Одговори

(29-04-2016, 11:40 AM)Chicot Пише:  
(28-04-2016, 10:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(28-04-2016, 08:44 PM)Chicot Пише:  Ма нема то везе са црвенима. То су математички модели Smile
Бројеви углавном
Хм... А јел си читао књигу Игора Шафаревича ''Социјализам као појава светске историје''?
Иначе он је иницијално математичар тако да нема проблема са бројевима. Smile
Имам књигу Smile
Оно о чему ја причам нема никакво упориште у комунистичком манифесту, нити у теоријама разних друштвено-политичких варијанти социјалистичких покрета. Ја њих све зовем генеричким именом - комунизам.

Изгледа да забуну прави употреба хомонима.
Понављам да ово о чему ја говорим и оно о чему пише Шафаревич (и Ви) нису исти појмови, осим што се користи исти израз.

Иначе, математичари пословично лоше стоје са економијом, док су економисти добри математичари Smile
Тек сад ми није јасно. Правиш нову теорију? Smile
Јер, Шафаревич не користи термин комунизам, а и не пише много о економији.
Одговори

Двери 4,99999%
А од свих листа једино Срс порастао, чини ми се са 8,04 на 8,11.
Одговори

(29-04-2016, 12:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  Tек сад ми није јасно. Правиш нову теорију? Smile
Не, тај економски модел већ постоји. Знам да он не пише, док ја искључиво говорим о економији. Дакле, нема ту додирних тачака, осим у изразу.
Одговори

Nadam se da shvate da je ovo tema o izborima u Republuci Srbiji a ne ekonomiji socijalizma i kapitalizma

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(29-04-2016, 12:50 PM)Chicot Пише:  
(29-04-2016, 12:16 PM)Милослав Самарџић Пише:  Tек сад ми није јасно. Правиш нову теорију? Smile
Не, тај економски модел већ постоји. Знам да он не пише, док ја искључиво говорим о економији. Дакле, нема ту додирних тачака, осим у изразу.
Где постоји, како се зове?
Одговори

Па, не постоји у пракси. Као што сам рекао у почетку. Осим што су неки елементи примењени у нордијским земљама. Постоје наравно варијације, као и у капитализму. Неки аутори сматрају да се идеална расподела вредности врши у ванмонетарном систему. Укида се профит али и сиромаштво као извор профита. Понекад се назива когнитивна или ресурсна економија, ја га називам социјализмом.
Одговори

(29-04-2016, 08:53 PM)Chicot Пише:  Па, не постоји у пракси. Као што сам рекао у почетку. Осим што су неки елементи примењени у нордијским земљама. Постоје наравно варијације, као и у капитализму. Неки аутори сматрају да се идеална расподела вредности врши у ванмонетарном систему. Укида се профит али и сиромаштво као извор профита. Понекад се назива когнитивна или ресурсна економија, ја га називам социјализмом.
Дакле, ипак постајеш теоретичар... Smile
Мали савет: промени име том систему, озлоглашено је...
Одговори

Постоји један начин, Џини-коефицијент, који мери ниво расподеле богатства у некој земљи.
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%8F%D0%...0%BD%D1%82
Према Џинијевој скали која иде од 0 до 1, најбољи теоретски случај који вреди 0 то је када сви држављани имају исти приход, а најнегативнији који вреди 1 је то када теоретски један лик има цело богатство те земље а остали ништа.
Наравно, бројеви се морају тумачити, па дакле видим у једном графикону да је Бугарска дуго време имала низак коефицијент, а то у њеном случају не може да буде добро, у смислу да код њих током комунизма сви су били једнако сиромашни.
Међутим, то је можда добар начин да се пореде земље, које мање-више имају исти ниво развојености и стандарда: САД, Велика Британија, Немачка, ...
[Слика: 856px-GINI_Index_SVG.svg.png]
Ту се види да, ако искључимо случај Белорусије где је сачуван један део социјалности а која ипак полази од негативне ситуације комунизма, на западном свету најбољи случаји су управо оне земље као скандинавске, Немачка и Италија где има веће социјале.

Очит је случај Јужне Африке, то јест једне богате у ресурсима земље, а где је цело богатство у рукама мањине белаца, а већина црнаца сви сиромашни.

Мислим да схватам шта хоће да каже Шико, и ја се слажем са њим.
У смислу да се овде прича о нивоу социјале и социјалних економских мера у демократским и капиталистичким земљама, то јест о социјалдемократији, а не о такозваном реалном социјализму, комунизму или рецимо оној катастрофи актуелно у Венезуели.
Одговори

Јесам ја једини коме смета ова прича око овог лика из Младеновца што нас прави на будале све?
Одговори

(02-05-2016, 05:48 PM)Павле Пише:  Јесам ја једини коме смета ова прича око овог лика из Младеновца што нас прави на будале све?

Ne vidim neku razliku između njega i Vučića, ili njega i Šešelja.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(01-05-2016, 12:04 AM)ЛукаЛоко Пише:  Постоји један начин, Џини-коефицијент, који мери ниво расподеле богатства у некој земљи.
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%8F%D0%...0%BD%D1%82
Према Џинијевој скали која иде од 0 до 1, најбољи теоретски случај који вреди 0 то је када сви држављани имају исти приход, а најнегативнији који вреди 1 је то када теоретски један лик има цело богатство те земље а остали ништа.
Наравно, бројеви се морају тумачити, па дакле видим у једном графикону да је Бугарска дуго време имала низак коефицијент, а то у њеном случају не може да буде добро, у смислу да код њих током комунизма сви су били једнако сиромашни.
Међутим, то је можда добар начин да се пореде земље, које мање-више имају исти ниво развојености и стандарда: САД, Велика Британија, Немачка, ...
[Слика: 856px-GINI_Index_SVG.svg.png]
Ту се види да, ако искључимо случај Белорусије где је сачуван један део социјалности а која ипак полази од негативне ситуације комунизма, на западном свету најбољи случаји су управо оне земље као скандинавске, Немачка и Италија где има веће социјале.

Очит је случај Јужне Африке, то јест једне богате у ресурсима земље, а где је цело богатство у рукама мањине белаца, а већина црнаца сви сиромашни.

Мислим да схватам шта хоће да каже Шико, и ја се слажем са њим.
У смислу да се овде прича о нивоу социјале и социјалних економских мера у демократским и капиталистичким земљама, то јест о социјалдемократији, а не о такозваном реалном социјализму, комунизму или рецимо оној катастрофи актуелно у Венезуели.
Рекао бих да ова мапа доказује оно што сам рекао раније: више капитализма и демократије - мање социјалне разлике, и обратно.
Социјал демократија... хм. После свега што је та реч учинила - реалСОЦИЈАЛизам, националСОЦИЈАЛизам - ја бих је избегавао...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним