Поруке: 17,496
Теме: 646
Придружен: Jul 2013
Углед:
2,056
Верујем да ће бити рехабилитован 9. фебруара.
Поруке: 14,841
Теме: 310
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,491
Предраг Марковић на ТВ Ваљево , поводом поступања у вези рехабилитације Николе Калабића рече да рехабилитација " Равногорског покрета" не значи и рехабилитацију баш сваког четничког зликовца. " Што се тиче Калабића- врло мутна личност. Не зна се његова улога у хватању Драже до краја. Његова умешаност у неке масакре није разјашњена. Четничких масакара није било много, али се не зна ту права улога Калабића. Тако да не бих баш журио са исхитреним одлукама у том смислу."
Кратко ћу рећи да за неког ко о овоме не зна ништа, оваква изјава би , вероватно, зазвучала као размишљање једног хисторика који се одлично разуме у саму тему, али и тешкоће на које наилази у свом истраживању.
Међутим, не постоји ништа што у ратној биографији Николе Калабића није познато, још одавно. Овде се ради о једном политичком ( да не кажем отворено- титоистичком) мудровању, или спину, како се то данас каже. Ствари које су давно откривене, они дозирано пуштају у политички дискурс, да не би били угрожени постулати на којима почивају њихове друштвене позиције. Јер оне и не постоје без те врсте залеђине. Сада је, одједанпут, опасан Калабић, јер је Србин, пореклом из " Босне", дакле десни и смрди на село и међу, јер је и геометар. Не уклапа се то њима у слику. Сада њима треба Живко Топаловић као европски левичар, па Драгиша Васић као левичар посебног типа ( а и Крлежа му био пријатељ), па и Дража, јер је и он имао проблема у каријери у оној трулежи јер је био левичар. Све сами левичари, али их зезнули глупи српски сељаци, који су покварени десничари који само мисле на себе, а хоће Велику Србију. Предводи их тај Калабић, који је све замесио, јер ти који су били стално у контакту са сељацима су исто тако покварени до пргавости, да могу и злочин да направе, па, додуше ретко, и масакр да организују. Е то не треба рехабилитовати, јер то није у плану. Ко је читао Добрицу Ћосића, увидеће невероватну, готово стопроцентну подударност, у ставовима према овом питању.
Једном речју, 9. фебруар ће показати колика је снага ове групације у нашем државном апарату.
Углед:
2,056
Ајде однеси Марковићу књигу ''Прави и лажни Калабић''. Он ово нити зна, нити га занима. А наравно, све си у праву (сем овог детаља).
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
Поруке: 4,061
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
464
Сутра очекујемо рехабилитацију.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 36
Теме: 0
Придружен: Jan 2017
Углед:
3
Шта мислите оће ли бити народа испред суднице као и када су рехабилитовали Дражу?
Углед:
2,056
Јел читао неко ''Блиц'' данас? Дао сам изјаву јуче, не знам дал су објавили.
Углед:
464
Мислим да нема ништа. Уместо тога објавили су Недића. Окачио сам на тој теми.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 279
Теме: 10
Придружен: Dec 2013
Углед:
69
Треба да се рехабилитује Калабић. Био је частан официр и изузетан стручњак. Људи на Торлаку су ми причали да је пре Другог светског рата највероватније 1928. године радио за Краља Александра I премеравање терена и локације за будући Краљевски и Бели Двор. Међутим Александар се одлучио за црквену земљу на Дедињу.
Ко сме тај може, ко незна за страх тај иде напред!
(Последња измена: 08-02-2017, 09:42 PM од
Snake.)
Углед:
464
Углед:
464
Поруке: 14,501
Теме: 357
Придружен: Feb 2015
Углед:
942
Хм. Чекамо 27. април.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М