Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Рехабилитација Николе Калабића

"Званична верзија" је само она утврђена одлуком суда у Ваљеву 2010. године.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(08-02-2017, 09:41 PM)Snake Пише:  Треба да се рехабилитује Калабић. Био је частан официр и изузетан стручњак. Људи на Торлаку су ми причали да је пре Другог светског рата највероватније 1928. године радио за Краља Александра I премеравање терена и локације за будући Краљевски и Бели Двор. Међутим Александар се одлучио за црквену земљу на Дедињу.
У праву си да је био изузетан у свом послу. Каријеру му је кочила једна велика афера са гинекологом др. Панчом Стојановићем, у коју је Никола био уплетен због сестре Ангелине.

(08-02-2017, 09:41 PM)Snake Пише:  Треба да се рехабилитује Калабић. Био је частан официр и изузетан стручњак. Људи на Торлаку су ми причали да је пре Другог светског рата највероватније 1928. године радио за Краља Александра I премеравање терена и локације за будући Краљевски и Бели Двор. Међутим Александар се одлучио за црквену земљу на Дедињу.
У праву си да је био изузетан у свом послу. Каријеру му је кочила једна велика афера са гинекологом др. Панчом Стојановићем, у коју је Никола био уплетен због сестре Ангелине.
Одговори

Шта је ту било?
Одговори

(10-02-2017, 03:42 PM)Милослав Самарџић Пише:  Шта је ту било?
Тај лекар, добар и познат, вршио је недозвољене прекиде поодмакле трудноће у некој кући. Праћен је, а ухваћен преко Николиног писма и уплате за Ангелину. У претресу је доказано да је лекар и порађао жене и спаљивао тек рођене, непожељне бебе. Све је јако медијски одјекнуло, али не знам како се завршило.
Одговори

У данашњем Блицу, анкета, да ли треба рехабилитовати Калабића.
Резултати :
42% - да
39% - не
19% - неопредељени
С обзиром на све, ја задовољан.
Одговори

Како не би био задовољан. Хтели су да изврше притисак да се гласа негативно, али се Чеде организовале.
Главни проблем УДБ-е је што стално мисле да су једина тајна организација.
Одговори

(10-02-2017, 01:20 PM)Зоран Недељковић Пише:  гинекологом др. Панчом Стојановићем, у коју је Никола био уплетен због сестре Ангелине.

Само једна мала безазлена исправка - скраћеница од доктор се не пише са тачком. Ако се напише "др.", то је заправо скраћеница од "други".

(10-02-2017, 04:14 PM)Зоран Недељковић Пише:  Тај лекар, добар и познат, вршио је недозвољене прекиде поодмакле трудноће у некој кући.

Да ли је тада постојао и дозвољени прекид поодмакле трудноће? Каква је била законска регулатива?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(11-02-2017, 02:03 PM)Бенито Пише:  Како не би био задовољан. Хтели су да изврше притисак да се гласа негативно, али се Чеде организовале.
Главни проблем УДБ-е је што стално мисле да су једина тајна организација.

Како мислите "стално мисле"?
Па та тајна служба више не постоји.
Одговори

Још један "очевидац"
Сведочење из Озниног затвора: "Гледао сам како Калабића туку по табанима"
http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portal...-tabanima/
Одговори

Никола Калабић, бритка сабља, Кез од петнаестог минута.
Одговори

Да ли је 27. април дан одлуке?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(25-04-2017, 07:24 PM)Перун Пише:  Да ли је 27. април дан одлуке?

Не. Чекамо мај.

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/odluka-...ju/7tzle60

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Рехабилитован "Чика Пера"! Хармоника

http://www.politika.rs/scc/clanak/381420...la-Kalabic
Одговори

[Слика: IMG_0700.gif]

.

[Слика: IMG_0702.gif]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним