Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Не мислим, већ због одвајања од Драже.
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Па да, јер онда практично стају у исти кош са комунистима, љотићевцима по том питању легалности..Теоретски, Дража је требао и њих да ликвидира.
(Последња измена: 30-05-2017, 08:43 PM од
Романија.)
Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Рачић и Калабић су то и хтели да ураде , али Чича није дозволио.
Поруке: 524
Теме: 0
Придружен: May 2017
Углед:
61
Мени је један од занимљивијих коментара на рехабилитацију Калабића био "као да је нај важније што није издао Дражу".
Како одједном да им то није важно?
Можда зато што је господин Самарџић у својој књизи доказао да је то лаж!
Послије те књиге ударили су на кредибилитет Самарџића, али још увијек (колико је мени познато) нису демантовали закључке судског вјештака. Без обзира на све ресурсе који им стоје на располагању! Па да и мало сумљају у самарџићеве закључке ишли би до чувеног института у Висбаденуу. Али нису! Зашто?
По мени калабићева "издаја" је врло битна ставка!
На њој треба максимаално инсистирати.
Јер ако је Калабић издао, био је доступан септембра 1946. године суду у Мионици и тај суд није могао донијети никакву пресуду или рјешење у калабићевом случају без суђења.
Ако Калабић није издао, онда су нас деценијама лагали.
Без обзира на доказе господина Самарџића, треба инсистирати и у јавности и на суду у жалбеном поступку да држава, а и "другови" признају да су нас деценијама лагали.
Или да признају, ако им је то лакше, да су се послије рата спрдали са законима и правом и да је рехабилитација основана због њиховог игнорисања темеља права.
Шта год им милије, али треба јавно пред цијелом српском јавношћу да признају једно од тога двога.
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Пошматрач јели си овсте свестан......од ћему ти свираш!
Поруке: 524
Теме: 0
Придружен: May 2017
Углед:
61
"Свирам" о следећем:
-деценијама су тврдили да је Калабић издао Дражу, а кад је Самарџић ангажовао судског вјештака и побио њихове врло климаве доказе, онда полако заборављају ту своју тврдњу и она им одједном није битна;
-да је истина да је Калабић издао, онда никакву одлуку или пресуду против њега не би могли донијети без суђења, јер им је "био" доступан.
Да поједноставим, те двије ствари се саме по себи искључују. Ако је био доступан комунистичким властима 1946. нису га могли прогласити кривим без суђења. А ако није био доступан комунистичким властима 1946., није могао издати Дражу.
Значи једно искључује друго.
"Другови" су упали у замку властитих лажи и једноставно их треба натјерати да признају да су нас деценијама лагали.
Надам се да сад разумијеш шта сам хтио рећи.
А натјерати их на признање треба кроз иступе у медијима и у жалбеном поступку на суду.
Мислим да сам сад био јасан.
И да додам, ја ни мало не сумљам у Самарџићеве закључке о наводној Калабићевој издаји.
А не сумљају ни "другови", јер би у супротном већ одавно ангажовали више судских вјештада да демантују самарџићеве закључке. Они и њихови спонзори имају довољно новца за најбоље вјештаке, али кога су ангажовали.
Ко зна можда и јесу, али се резултати поклапају са самарџићевим!
Поруке: 4,513
Теме: 86
Придружен: Sep 2016
Углед:
60
Ма сва та прич од издаје је једна чишта ИЗМИШЉОТИЊА!
А само што га пронављаш говори гомилу.....и стигао си овде да то понављаш.
Милославе јели има крај ових смотаних ликове на сајт?