Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Рехабилитација Николе Калабића

Шта тек треба рећи о Пешчаник-у...

http://pescanik.net/rehabilitacije-u-srb...alnom-dnu/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(18-06-2017, 08:15 PM)Шумадинац Пише:  Шта тек треба рећи о Пешчаник-у...

http://pescanik.net/rehabilitacije-u-srb...alnom-dnu/
Шта рећи на овај чланак?
Паметан човјек, ако нешто не зна или пита ии ћути о томе.
У овом чланку, аутор се дотиче самих темеља права, укључујући и претпоставку невиности. Да није било масовног и драстичног нарушавања основа права не би закон о рехабилитацији ни био донесен. Чак и у СССР од 1955. су рехабилитоване многе жртве стаљиновог тереора.

Него нико од критичара рехабилитације да каже шта конкретно у процесу рехабилитације Калабића није било правноваљано.

Има ли и један критичар рехабилитације довољно паметан да наведе једну тачку и правно образложи шта није у реду?

Него мени ова кампања личи на медиску припрему укидања било каквог закона о рехабилитацији!
И то кампању дебело плаћену из иностранства.
Па нису у Русији џабе увели закон по коме се они који раде за стране невладине организације категоришу као страни плаћеници.

На крају да поменем и новинарски професионализам. Кад цитира Мирка Тепавца, био би ред да наведе ко је био дотични. Тако да читалац зна да је то мишљење једног политичког комесара о четницима.
Замислите да у неким француским новинама цитирате неку изјаву Вјекослава Макса Лубурића о србима, а не наведете ко је био Макс!
Одговори

Курстурица прави филм о Калабићу
http://www.pogledi.rs/%D0%BA%D1%83%D1%80...%9B%D0%B5/
Одговори

Шта ће се снимати у Београду? Немој да буде реплика Последњег чина.
Одговори

Личи мало на Калабића тај Кустурица.Његово чело је оно што ми прво пада напамет.Исто ко Чика Пера,само поглед би морао да буде много моћнији.Калабић је био Вук у 4. де!Smile
Одговори

Ипак је новинарска патка у питању Smile

Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења
Одговори

[quote='Громовник' pid='75782' dateline='1497895876']
Ипак је новинарска патка у питању Smile
[quote]
Јесте. Smile
Али, уз Божју помоћ, ми ћемо снимити документарац о Калабићу.
У ствари већ смо одмакли донекле.
Одговори

Виши суд у Крагујевцу рехабилитовао је поручника Момчила Обрадовића, команданта 4. космајске бригаде Горске краљеве гарде. Породица је јуче, 26. јуна 2017, добила решење о рехабилитацији.
Приликом процеса пронађена су документа о одликовању поручника Обрадовића Карађорђевом звездом.
Одговори

У Апелациони суд у Београду стигла је жалба Вишег тужилаштва из Ваљева на пресуду суда у Ваљеву када је рехабилитован Никола Калабић. У жалби пише да је " доказано да је Калабић осуђени ратни злочинац" и да је " процес у Нирнбергу показао....".
Једном један комуниста видео осамдесетих година прошлог века једног човека у Ужицу који је имао пуштени браду и упитао на партијском састанку:" Откуд четници у Ужицу?"
У том смислу, питам и ја:" Откуд комунисти у Ваљеву?"
Одговори

Неђе у западној Србији прије пар година неки сељаци тражили да се изгради пут до њиховог села, а руководиоци те општине из СпС рекли: Никад ми вама четницима нећемо градити пут.
Одговори

Калабић у досијеу Гестапоа

Двојица подофицира Недићеве Српске државне страже завршили су у концлогору Маутхаузен, јер су Немци сумњали да они снабдевају информацијама команданта равногорске Горске гарде.

http://www.politika.rs/scc/clanak/381670...u-Gestapoa

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

''Поздрављамо исправљање велике историјске неправде према Николи Калабићу'' - цитат из Резолуције 76 Конгреса СНО у Чикагу, одржаног 24. јуна. СНО је најстарија - 103 године - и најјача српска организација у емиграцији.
Одговори

Влада Арсић - Бродолом

Цитат:„Gospodo...“, pisalo je. „Pred vama je Borisav Arsić, solunac, nosilac Karađorđeve zvezde i Alban­ ske spomenice. Vojnik Kraljevske garde, pregurao je albanske gudure, osvojio Kajmakčalan, oslobodio napaćenu Srbiju. Svako ko bude čitao ovo pismo treba da zna da je starina pred njim pod mojom zaštitom i da mu ne sme faliti ni dlaka sa glave. Poručnik Nikola Kalabić, komandir čete Gorske garde Njegovog veli­ čanstva, kralja Petra II Karađorđevića.“
– Pa gde ti je sada Kalabić? – podsmehnuo se Zari­ ja. – Trune ispred Degurićke pećine, ne skače iz groba da bi te zaštitio!
– Od takvih kao što si ti ni mili Bog ne može da me zaštiti – prošaputao je Borisav gušeći se u krvi koja mu se slivala iz usta.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Закључком Среског народног суда у Ваљеву, бр.57/46, константовано је да именовани Никола Калабић нема своје имовине на територији среза Ваљевског и процес конфискације се обуставља.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним