Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

razlika izmedju cetnika i VRS

(15-04-2016, 09:38 PM)C.M. Пише:  zvanicno pismo Republike Srbije jednako cirilici
Тако пише у Уставу Републике Србије?
Republike Srpske

(15-04-2016, 09:48 PM)Николај Пише:  
(15-04-2016, 09:36 PM)Војска Републике Српске Пише:  
(15-04-2016, 09:29 PM)Николај Пише:  
(15-04-2016, 09:16 PM)Војска Републике Српске Пише:  ime Republika Srpska sve govori

Поготово од човека који пише латиницом. Баја

zvanicno pismo Republike Srbije jednako cirilici

Члан 10. Устава Србије
У Републици Србији у службеној употреби су српски језик и ћириличко писмо.

izostavio si jos jednu recenicu хихихи

dakle,ovde imamo grupu ljudi koja je mene iznapadala za nesto sto pise i na :

https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A0%D0%B5...0%BA%D0%B0

Дана 12. маја 1992. године, током сједнице Скупштине, Радован Караџић је објавио шест „стратешких циљева” српског народа у Босни и Херцеговини, а то су били:
1. државно разграничење од друге две националне заједнице,
2. коридор између Семберије и Крајине(BOSANSKE/BANJALUCKE),
3.успостављање коридора у долини ријеке Дрине(POVEZIVANJE SEMBERIJE I HERCEGOVINE), односно елиминисање Дрине као границе између два свијета,
4.успостављање границе на ријеци Уни и ријеци Неретви,
5.подјела града Сарајева на српски и муслимански део и успостављање у сваком од ова два дијела ефективне државне власти те конститутивне државе,
6.излаз Српске Републике Босне и Херцеговине на море (i trebalo bi da ga ima-slucaj Sutorina)

Током исте сједнице, скупштина Срба је успоставила Војску Републике Српске (ВРС) и изабрала Ратка Младића да буде заповједник другог војног дистрикта Југословенске армије. Пред крај маја 1992. године и повлачења југословенских снага са простора бивше СР Босне и Херцеговине, други војни дистрикт је постао главни штаб војске Републике Српске. 12. августа 1992. године назив Српска Република Босна и Херцеговина је промијењен у Република Српска. Кез
Одговори

Википедиа није баш поуздан извор информација јер тамо може свако да напише било шта.
Одговори

(15-04-2016, 09:50 PM)Војска Републике Српске Пише:  izostavio si jos jednu recenicu хихихи

Нисам је изоставио него она нема везе са тим што ти мислиш да има. Она значи да се законом уређује употреба језика и писама националних мањина у оним општинама где имају одређену већину. Дакле шиптарски језик и писмо у општинама где су већина, мађарски језик и писмо у општинама где су већина итд.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(15-04-2016, 10:02 PM)C.M. Пише:  Википедиа није баш поуздан извор информација јер тамо може свако да напише било шта.

i opet se pravimo ...

u Posavini su bili Hrvati,u istocnoj Bosni su bili Muslimani,u Sarajevu su bili Srbi...Srbi su bili razdvojeni jedni od drugih na vise mjesta,a danas su povezani u jednu cjelinu- ma,wikip. laze хихихи

p.s. nije ovo sudnica
p.s.2 da cilj Srba je bio RS bez Hrvata i Muslimana

(15-04-2016, 10:07 PM)Николај Пише:  
(15-04-2016, 09:50 PM)Војска Републике Српске Пише:  izostavio si jos jednu recenicu хихихи

Нисам је изоставио него она нема везе са тим што ти мислиш да има. Она значи да се законом уређује употреба језика и писама националних мањина у оним општинама где имају одређену већину. Дакле шиптарски језик и писмо у општинама где су већина, мађарски језик и писмо у општинама где су већина итд.

ja sam napisao da si izostavio jednu recenicu u kojoj pise :
Службена употреба других језика и писама уређује се законом,на основу Устава --a sta pise u tom zakonu, ja ne znam, jer ga nisam citao. ono sto znam je da je u RS cirilica i latinica jednaka,a da u Srbiji skoro svi natpisi na tvornicama,kaficima i sl. su na latinici
Одговори

(15-04-2016, 10:11 PM)Војска Републике Српске Пише:  ja sam napisao da si izostavio jednu recenicu u kojoj pise :
Службена употреба других језика и писама уређује се законом,на основу Устава --a sta pise u tom zakonu, ja ne znam, jer ga nisam citao. ono sto znam je da je u RS cirilica i latinica jednaka,a da u Srbiji skoro svi natpisi na tvornicama,kaficima i sl. su na latinici

Ја сам читао па ти зато и кажем.

Што се тиче РС, и тамо је по Уставу у службеној употреби била само ћирилица до 2002. године, до наредбе Високог представника за БиХ.

У Србији је вероватно већина натписа на латиници, али ти ниси тако рекао него да је латиница "zvanicno pismo Republike Srbije jednako cirilici". А није.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(15-04-2016, 10:36 PM)Николај Пише:  
(15-04-2016, 10:11 PM)Војска Републике Српске Пише:  ja sam napisao da si izostavio jednu recenicu u kojoj pise :

Ја сам читао па ти зато и кажем.

Што се тиче РС, и тамо је по Уставу у службеној употреби била само ћирилица до 2002. године, до наредбе Високог представника за БиХ.

У Србији је вероватно већина натписа на латиници, али ти ниси тако рекао него да је латиница "zvanicno pismo Republike Srbije jednako cirilici". А није.

bilo je

niko nema tako katastrofalno iskustvo sa nacionalnim manjinama i drugim narodima sa kojim je djelio drzavu kao Srbi
Одговори

(15-04-2016, 10:11 PM)Војска Републике Српске Пише:  ono sto znam je da je u RS cirilica i latinica jednaka,a da u Srbiji skoro svi natpisi na tvornicama,kaficima i sl. su na latinici

Шта је творница?

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

(16-04-2016, 12:26 AM)Vlad Alekš Пише:  
(15-04-2016, 10:11 PM)Војска Републике Српске Пише:  ono sto znam je da je u RS cirilica i latinica jednaka,a da u Srbiji skoro svi natpisi na tvornicama,kaficima i sl. su na latinici

Шта је творница?

vidim svi ste ovde vrlo brizni kad je u pitanju srpski jezik (to je odlicno) !
zasto onda ne pokrenete jednu veliku akciju koja ce dovesti do toga da se svi latinicni natpisi zamjene cirilicnim,kao i da se na deklaracijama proizvoda konacno nadje neko slovo azbuke ?
Одговори

*ime:Vojska Republike Srpske-Jugoslovenska vojska u otadzbini

*zastava: srpska(VRS) -cetnicka i jugoslovenska (JVuO)

*VRS se borila za Republiku Srpsku -cetnici za Kraljevinu Jugoslaviju

*cetnici su ubijali Srbe-VRS nije

*cilj VRS je bio stvaranje Republike Srpske bez Hrvata i Muslimana(II sv.rat i genocid nad Srbima od strane Hrvata i Muslimana ,preglasavanje Srba,pokusaj potpunog obespravljivanja Srba u BiH,hrvatsko-muslimanski napadi na Srbe i JNA,prvi pokolj u BiH dogodio se nad Srbima u Sijekovcu) i kad to dozvoli trenutak pripajanje Srbiji

cilj cetnika je bio Kraljevina Jugoslavija u kojoj bi zivjeli Srbi,Hrvati,Slovenci +muslimani,Makedonci...

------------------------------------------------------------------------

Koliko vas je znalo da je VRS bila najekstremnija vojna formacija u Srba u XX vijeku ?

*jugoslovenstvo je propast za Srbe
*Seseljeva teorija o Srbima katolicima i Srbima muslimanima je propast za Srbe
*ne ljezi u krevet sa zmijom, jer se jedno jutro neces probuditi
Одговори

Остав војниче!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

(16-04-2016, 02:32 PM)Mekenzi Пише:  Podrška za čoveka koji piše latinicom. Latinica je kao i ćirlica službeno pismo.

Inače pozdrav iz glavnig grada Vojvodine, tu sam za vikend.

Ал наравно ни на ово нећеш одговорити.
[Слика: Screenshot_2016_04_16_15_33_58_925.png]
Одговори

(16-04-2016, 02:32 PM)Mekenzi Пише:  Podrška za čoveka koji piše latinicom. Latinica je kao i ćirlica službeno pismo

Не вреди бисере пред свиње бацати...

Одговори

@Војска Републике Српске ...

Чуј момче,
Немој да потураш рог за свећу.
Знам ја добро шта пише у Уставу РС као што знам и проглас - прогласе, илити изјаве Радована Караџића.
Међутим, ти покушаваш завођењем за голеш планину да провучеш једну анти србску причу. Причу коју слушамо од разних "жена у црном" и сличних роспија.
Шта си хтео да кажеш са реченицом: "Војска РС је била најекстремнија у XX веку?!
Шта, јел су балије биле феријални савез, почев од шуцкора из Првог рата, Црне легије из Другог или муџахедина из задњег рата?
Батали причу и уозбиљи се ако хоћеш здраву дискусију. На овом форуму свако је добродошао ко има потребу за здравом дискусијом.

Што се тиче писма...
Једино србско писмо је ћирилица и ту нема спора!!! Усташица није наша и свако ко тврди супротно лаже или не жели да зна истину.
Одговори

Цитат:Шта си хтео да кажеш са реченицом: "Војска РС је била најекстремнија у XX веку?!

najekstremnija u pogledu shvatanja srpstva (po VRS mjerilima, ne postoje Srbi muslimani, niti Srbi katolici,vec samo Srbi pravoslavci, koji zele da zive u svojoj zemlji, bez hrvata i muslimana t.j. onih koji su ih ubijali tokom II sv.rata i tokom ostalih sukoba )

Цитат:Шта, јел су балије биле феријални савез, почев од шуцкора из Првог рата, Црне легије из Другог или муџахедина из задњег рата?

da pazljivije citas sta sam napisao vidio bi ovo u mom prethodnom komentaru :

cilj VRS je bio stvaranje Republike Srpske bez Hrvata i Muslimana(II sv.rat i genocid nad Srbima od strane Hrvata i Muslimana ,preglasavanje Srba,pokusaj potpunog obespravljivanja Srba u BiH,hrvatsko-muslimanski napadi na Srbe i JNA,prvi pokolj u BiH dogodio se nad Srbima u Sijekovcu) i kad to dozvoli trenutak pripajanje Srbiji

Цитат:Што се тиче писма...
Једино србско писмо је ћирилица и ту нема спора!!! Усташица није наша и свако ко тврди супротно лаже или не жели да зна истину.

ne postoji ustasica,vec gajeva latinica koju je on stvorio na osnovu vukove reforme,sto hrvati ne zele da priznaju (gaj nije hrvat, nego po ocu francuz,a majci njemac)

ljudevit gaj: „Како да се препиремо што је код Србљах народно, што ли није, код Србљах, у којих од олтара до чобана ништа бити не може што не би народно било: код Србљах, од којих ми језик у својој мудрости и у свом богатству, и обичаје у својој изврсности и својој чистоћи учити морамо ако хоћемо да илирски живот обновимо: код Србљах који су у светињи свога српства онај народни дух и оно родољубство уздржали, који смо и ми у новије доба, ради слоге, под пространим именом илирства новим животом ускрснули: код Србљах, који су нама од старине све сачували, а којим ми мало али сасвим ништа гледе самога народнога дати неможемо?”

Људевит Гај је отворено, као и многи други, илирски језик сматрао српским:

„Та н. п. сав свет знаде и признаје, да смо ми књижевност илирску подигли и увели, ну нама још нити издалека није на ум пало икада твардити, да то није сербски већ илирски језик, паче поносимо се и хвалимо Богу Великому што ми с братјом Сербљима сада један књижевни језик имамо.”
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним