Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

razlika izmedju cetnika i VRS
Lightbulb 

*ime:Vojska Republike Srpske-Jugoslovenska vojska u otadzbini

*zastava: srpska(VRS) -cetnicka i jugoslovenska (JVuO)

*VRS se borila za Republiku Srpsku -cetnici za Kraljevinu Jugoslaviju

*cetnici su ubijali Srbe-VRS nije

*cilj VRS je bio stvaranje Republike Srpske bez Hrvata i Muslimana(II sv.rat i genocid nad Srbima od strane Hrvata i Muslimana ,preglasavanje Srba,pokusaj potpunog obespravljivanja Srba u BiH,hrvatsko-muslimanski napadi na Srbe i JNA,prvi pokolj u BiH dogodio se nad Srbima u Sijekovcu) i kad to dozvoli trenutak pripajanje Srbiji

cilj cetnika je bio Kraljevina Jugoslavija u kojoj bi zivjeli Srbi,Hrvati,Slovenci +muslimani,Makedonci...

------------------------------------------------------------------------

Koliko vas je znalo da je VRS bila najekstremnija vojna formacija u Srba u XX vijeku ?

*jugoslovenstvo je propast za Srbe
*Seseljeva teorija o Srbima katolicima i Srbima muslimanima je propast za Srbe
*ne ljezi u krevet sa zmijom, u protivnom se jedno jutro neces probuditi
Одговори

То су два различита периода, која не можеш поредити. Оно најважније ниси поменуо, дао је главни циљ ЈвуО и Врс спасавање голих живота Срба.
Одговори

(15-04-2016, 12:02 AM)Романија Пише:  То су два различита периода, која не можеш поредити. Оно најважније ниси поменуо, дао је главни циљ ЈвуО и Врс спасавање голих живота Срба.

tema je razlika izmedju cetnika i VRS
Одговори

(14-04-2016, 11:07 PM)Војска Републике Српске Пише:  cilj VRS je bio stvaranje Republike Srpske bez Hrvata i Muslimana

Одакле ти то?

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(15-04-2016, 07:10 PM)Николај Пише:  
(14-04-2016, 11:07 PM)Војска Републике Српске Пише:  cilj VRS je bio stvaranje Republike Srpske bez Hrvata i Muslimana

Одакле ти то?

pa ako to ne znaju Srbi iz RS,ko zna ?
Одговори

Ето ја нисам из РС па не знам. Објасни!

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(15-04-2016, 07:40 PM)Николај Пише:  Ето ја нисам из РС па не знам. Објасни!

https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A0%D0%B5...0%BA%D0%B0

Дана 12. маја 1992. године, током сједнице Скупштине, Радован Караџић је објавио шест „стратешких циљева” српског народа у Босни и Херцеговини, а то су били:
1. државно разграничење од друге две националне заједнице,
2. коридор између Семберије и Крајине(BOSANSKE/BANJALUCKE),
3.успостављање коридора у долини ријеке Дрине(POVEZIVANJE SEMBERIJE I HERCEGOVINE), односно елиминисање Дрине као границе између два свијета,
4.успостављање границе на ријеци Уни и ријеци Неретви,
5.подјела града Сарајева на српски и муслимански део и успостављање у сваком од ова два дијела ефективне државне власти те конститутивне државе,
6.излаз Српске Републике Босне и Херцеговине на море (i trebalo bi da ga ima-slucaj Sutorina)

Током исте сједнице, скупштина Срба је успоставила Војску Републике Српске (ВРС) и изабрала Ратка Младића да буде заповједник другог војног дистрикта Југословенске армије. Пред крај маја 1992. године и повлачења југословенских снага са простора бивше СР Босне и Херцеговине, други војни дистрикт је постао главни штаб војске Републике Српске. 12. августа 1992. године назив Српска Република Босна и Херцеговина је промијењен у Република Српска.
Одговори

(15-04-2016, 07:45 PM)Војска Републике Српске Пише:  Дана 12. маја 1992. године, током сједнице Скупштине, Радован Караџић је објавио шест „стратешких циљева” српског народа у Босни и Херцеговини, а то су били:

То не значи стварање РС "без Хрвата и муслимана", већ да територије где Срби имају надмоћну већину улазе у састав српског ентитета, што аутоматски значи да и она несрпска мањина са те исте територије улази у њен састав. И обрнуто, где су Срби мањина, они улазе у састав других ентитета.

У Декларацији о проглашењу Републике српског народа у БиХ од 9. јануара 1992. године, коју је донела Скупштина српског народа у БиХ, тачка 3, се наводи да ће се та питања разграничења мирно и договорно решити са осталим заједницама, а у тачки 5. се каже да ће се Уставом РС гарантовати "пуна равноправност и једнакост народа и грађана пред законом и заштита од било ког облика дискриминације."

А све ово нема везе са ВРС. Ово су донеле цивилне структуре.

Према томе, не знам како си закључио да је циљ ВРС или кога год, био стварање РС без хрватско-муслиманског становништва.

Одговори

(14-04-2016, 11:07 PM)Војска Републике Српске Пише:  koliko vas je znalo da je VRS najekstremnija vojna formacija u Srba u XX vijeku ?

У ком смислу "најекстремнија"?
--

У чему је поента са овом темом и шта хоћеш да кажеш поређењем неупоредивог?
Одговори

(15-04-2016, 08:08 PM)Николај Пише:  
(15-04-2016, 07:45 PM)Војска Републике Српске Пише:  Дана 12. маја 1992. године, током сједнице Скупштине, Радован Караџић је објавио шест „стратешких циљева” српског народа у Босни и Херцеговини, а то су били:

То не значи стварање РС "без Хрвата и муслимана", већ да територије где Срби имају надмоћну већину улазе у састав српског ентитета, што аутоматски значи да и она несрпска мањина са те исте територије улази у њен састав. И обрнуто, где су Срби мањина, они улазе у састав других ентитета.

У Декларацији о проглашењу Републике српског народа у БиХ од 9. јануара 1992. године, коју је донела Скупштина српског народа у БиХ, тачка 3, се наводи да ће се та питања разграничења мирно и договорно решити са осталим заједницама, а у тачки 5. се каже да ће се Уставом РС гарантовати "пуна равноправност и једнакост народа и грађана пред законом и заштита од било ког облика дискриминације."

Према томе, не знам како си закључио да је циљ ВРС или кога год, био стварање РС без хрватско-муслиманског становништва.

moram,priznati da sam iznenadjen o cemu moram da diskutujem ali evo ako bas trazis dokaze :
1.pa ako to ne znaju Srbi iz RS,ko zna ?
2.da li si primjetio da Romanija(on je iz RS) nije rekao da to nije tacno
3.У Декларацији о проглашењу Републике српског народа у БиХ од 9. јануара 1992. године, коју је донела Скупштина српског народа у БиХ, тачка 3, се наводи да ће се та питања разграничења мирно и договорно решити са осталим заједницама, а у тачки 5. се каже да ће се Уставом РС гарантовати "пуна равноправност и једнакост народа и грађана пред законом и заштита од било ког облика дискриминације."

TO JE BILO PRIJE POCETKA RATA T.J. PRIJE TZV.MARTOVSKOG REFERENDUMA ,A CILJEVI KOJE SAM JA NAVEO SU IZ MAJA 1992.

4.Međutim, stanje s brojem katolika u dijelu Bosne i Hercegovine u entitetu RS može se nazvati katastrofalnim. Naime, na tom dijelu, koji obuhvaća 49 posto teritorija BiH, prema crkvenim statistikama od 31. prosinca 2014. živjelo je samo 9355 katolika.

To znači da na području RS nedostaje 93,87 posto od predratnog broja katolika", ističe se u informaciji KTA.
Одговори

(15-04-2016, 08:36 PM)Војска Републике Српске Пише:  TO JE BILO PRIJE POCETKA RATA T.J. PRIJE TZV.MARTOVSKOG REFERENDUMA ,A CILJEVI KOJE SAM JA NAVEO SU IZ MAJA 1992.

Прво, Устав РС је важио током целог рата, а не до маја 1992. године, и он је важнији од свих декларација, изјава, жеља или било чега.

Друго, објаснио сам ти шта ти "циљеви из маја" значе:

Цитат:То не значи стварање РС "без Хрвата и муслимана", већ да територије где Срби имају надмоћну већину улазе у састав српског ентитета, што аутоматски значи да и она несрпска мањина са те исте територије улази у њен састав. И обрнуто, где су Срби мањина, они улазе у састав других ентитета.

Треће, што се тиче послератног броја католика у РС, ако је тај податак уопште тачан, он представља само крајњу последицу рата, јер је свако бежао код својих, а не значи да је то био и циљ вођења рата. Да би био циљ мора да буде формулисан у неком званичном документу и прослеђен на све нивое одлучивања. Још чекам да поставиш такав документ.

Одговори

Цитат:У ком смислу "најекстремнија"?
--

vec je napisano(pogledaj ciljeve jednih, pa drugih)

Цитат:У чему је поента са овом темом

ukazati na razlike izmedju cetnika i VRS

Цитат: и шта хоћеш да кажеш поређењем неупоредивог?

vidis da je uporedivo
Одговори

Па упоредиво је и са Индијанцима и са Викинзима, треба упоредити и са Татарима и обавезно са Хунима. Смарање бре
Одговори

(15-04-2016, 08:49 PM)Николај Пише:  
(15-04-2016, 08:36 PM)Војска Републике Српске Пише:  TO JE BILO PRIJE POCETKA RATA T.J. PRIJE TZV.MARTOVSKOG REFERENDUMA ,A CILJEVI KOJE SAM JA NAVEO SU IZ MAJA 1992.

Прво, Устав РС је важио током целог рата, а не до маја 1992. године, и он је важнији од свих декларација, изјава, жеља или било чега.

Друго, објаснио сам ти шта ти "циљеви из маја" значе:

Цитат:То не значи стварање РС "без Хрвата и муслимана", већ да територије где Срби имају надмоћну већину улазе у састав српског ентитета, што аутоматски значи да и она несрпска мањина са те исте територије улази у њен састав. И обрнуто, где су Срби мањина, они улазе у састав других ентитета.

Треће, што се тиче послератног броја католика у РС, ако је тај податак уопште тачан, он представља само крајњу последицу рата, јер је свако бежао код својих, а не значи да је то био и циљ вођења рата. Да би био циљ мора да буде формулисан у неком званичном документу и прослеђен на све нивое одлучивања. Још чекам да поставиш такав документ.

dakle pravimo se l... a ti iz Srbije bolje znas od Srba iz RS sta su zeljeli i za sta su se borili хихихи

ovo si ti postavio:

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним