Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

razlika izmedju cetnika i VRS

(16-04-2016, 12:23 PM)Војска Републике Српске Пише:  
(16-04-2016, 12:26 AM)Vlad Alekš Пише:  [quote='Војска Републике Српске' pid='52592' dateline='1460751065']
ono sto znam je da je u RS cirilica i latinica jednaka,a da u Srbiji skoro svi natpisi na tvornicama,kaficima i sl. su na latinici

Шта је творница?

vidim svi ste ovde vrlo brizni kad je u pitanju srpski jezik (to je odlicno) !
zasto onda ne pokrenete jednu veliku akciju koja ce dovesti do toga da se svi latinicni natpisi zamjene cirilicnim,kao i da se na deklaracijama proizvoda konacno nadje neko slovo azbuke ?
[/quote]

Ја сам те лепо питао шта значи "творница", а ти исписао неке невезуше. Мекензи, ти ли си?

(17-04-2016, 08:34 PM)Брада Пише:  
(17-04-2016, 04:38 PM)Војска Републике Српске Пише:  vidim da si mi dao minus tako da nema o cemu da pricamo na prijateljskoj osnovi

ovo ce ti biti zanimljivo vidjeti:
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-kako-...0#pid52650 a to je samo dio хихихи

Полако, лагано, де се мало смири. Теме су ти такве какве су али си прије свега погријешио подфорум на коме си их започео. То је за Историју, можда Културу али није за Политику.

Централа може да погреши једном. Можда је погрешио број, али је добио онога кога је тражио.

(17-04-2016, 04:38 PM)Војска Републике Српске Пише:  
(17-04-2016, 03:24 PM)Романија Пише:  
Цитат:...

vidim da si mi dao minus tako da nema o cemu da pricamo na prijateljskoj osnovi

Ево, ја ти дадох плус. Хоћеш да причамо на пријатељској основи?

(17-04-2016, 06:52 PM)Громовник Пише:  [quote='Војска Републике Српске' pid='52638' dateline='1460888289']partizani su gerilski pokret koji je prerastao u vojsku . njihova najveca zasluga je sto su sacuvali srpski narod, na prostoru genocidne NDH, od totalnog unistenja . partizani su bili obicni ljudi (ogromnom vecinom Srbi ) koji su pristupili tom pokretu, ne da bi se borili za komunisticku partiju,revoluciju,kralja ili bilo sta drugo, vec da bi prezivjeli rat t.j. da bi se spasili potpunog unistenja zapadno od drine. na celu partizana su bili komunisti (partizan i komunista nije isto, kao sto nije isto SDSovac i VRSovac ili SNSovac i pripadnik Vojske Srbije). KPJ je bila stranka , komunisti-clanovi stranke,partizani-gerilci koji su kasnije postali vojnici kad su se naoruzali sa svim onim sto treba da ima jedna vojska i kad je formiran front

p.s. ogromna vecina partizana nisu bili komunisti

Него шта су били, мајке ти, са све оним шугавим петокракама на челима? Да нису били четници можда?

Вероватно мисли на партизане из Наполеонових ратова.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(16-04-2016, 12:26 AM)Vlad Alekš Пише:  
(15-04-2016, 10:11 PM)Војска Републике Српске Пише:  ono sto znam je da je u RS cirilica i latinica jednaka,a da u Srbiji skoro svi natpisi na tvornicama,kaficima i sl. su na latinici

Шта је творница?

Нек ти напише на Румунском, да боље разумијеш.
Одговори

Tvornica je sinonim za uzgajaliste tvorova.

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори

Цитат:Него шта су били, мајке ти, са све оним шугавим петокракама на челима? Да нису били четници можда?

Ти дечко основне ствари не знаш, тако да је заиста сулудо то о чему пишеш. Партизани чували народ од уништења? Па они су склопили пакт са усташама, и подржавали политику једни других још по затворима Краљевине Југославије, где су заједно робијали. Како су то спашавали народ од уништења? Тако што су слали јединице да нападају четнике, док су им усташе иза леђа упадали у села и клали им најмилије?

По твојој причи испада да западно од Дрине није било четника, те да јадни Срби тамо нису имали другог избора но да служе Хрвата Броза, што је опет сулуда прича...

onaj ko se borio- taj je najvise i stradao, a onaj ko je saradjivao sa italijanima,njemcima,ustasama - taj se i sacuvao

kad se pogleda ishod, jasno je da su najvise stradali partizanski krajevi,a najmanje cetnicki . cetnici u BiH i kninskoj krajini su se spasili, preko ledja srpskih partizanskih krajeva

komunisti su saradjivali sa ustasama prije II sv.rata, ali se znalo vec tad da je to privremeno, jer komunisticka ideologija nikoga ne priznaje osim sebe

komunisti-clanovi KPJ
partizani/Narodnooslobodilačka vojska Jugoslavije(NOVJ)/Jugoslovenska armija(JA)-narod

na celu partizana/NOVJ/JA su bili komunisti

najveci uspjesi partizana/NOVJ/JA su pobjeda nad svabama i ustaskom ndh,madjarima,bugarima,italijanima ...
Одговори

Полако ВРС. Тролујеш, а то је кажњиво.
Држи се теме!
Ако ћеш о четницима и партизанима, имаш за то предвиђен подфорум.

А ако већ износиш овакве тврдње, упућујем те да детаљно прочиташ теме са пдф четнички покрет на коме ћеш моћи да прочиташ доста о томе што си започео. Ако и даље будеш заступао исти став, можеш се упустити у (аргументовану) дискусију - али на адекватном топику и са адекватним аргументима.
Одговори

(20-04-2016, 08:43 PM)Chicot Пише:  Полако ВРС. Тролујеш, а то је кажњиво.
Држи се теме!
Ако ћеш о четницима и партизанима, имаш за то предвиђен подфорум.

А ако већ износиш овакве тврдње, упућујем те да детаљно прочиташ теме са пдф четнички покрет на коме ћеш моћи да прочиташ доста о томе што си започео. Ако и даље будеш заступао исти став, можеш се упустити у (аргументовану) дискусију - али на адекватном топику и са адекватним аргументима.

1.ne trolujem, nego pisem istinu
2.odgovaram na komentare
3.ako kazem da su cetnici saradjivali sa italijanima,svabama,ustasama-to jos jedna razlika izmedju cetnika i VRS
4.samo mene upozoravas da se ne drzim teme (smeta ti sto ne volim cetnike)
5.meni heroj nikad nece biti neko ko je sardjivao sa ustasama preko ledja Srba koji su podrzali partizane i ko je ucestvovao u napadu na Srbe koji su poslije toga odvedeni u Jasenovac
Одговори

Са уредником се не расправљаш.
-Ако сматраш да имаш нефер третман имаш могућност да се жалиш на адекватном топику.
-Не учествујем у дискусији, и скрећем ти пажњу на прекршаје као уредник.
-Опомињем те зато што је ово твоја тема коју си сам уканалио троловањем.
-Не тиче ме се твој став - све док га износиш у складу са правилником.

Надам се да си сада разумео, пошто немам намеру да се вртим са тобом до бесвести око истог!
Одговори

(15-04-2016, 08:31 PM)Chicot Пише:  Са уредником се не расправљаш

diktatura proleterijata

Цитат:-Ако сматраш да имаш нефер третман имаш могућност да се жалиш на адекватном топику.

kadija te tuzi kadija ti sudi

Цитат:-Не учествујем у дискусији, и скрећем ти пажњу на прекршаје као уредник.

Chicot
15-04-2016, 08:31 PM
У ком смислу "најекстремнија"?

Цитат:-Опомињем те зато што је ово твоја тема коју си сам уканалио троловањем.

preko 1300 pregleda za 6 dana

Цитат:-Не тиче ме се твој став - све док га износиш у складу са правилником.

Chicot
15-04-2016, 08:31 PM
... шта хоћеш да кажеш поређењем неупоредивог?

Цитат:Надам се да си сада разумео, пошто немам намеру да се вртим са тобом до бесвести око истог!

nisam ja tebe zvao, vec si sam dosao ! uz to samo pravis smetnju (zato sto te nervira moj stav o cetnicima).

p.s. Цензура је ауторитарно ограничавање или забрана јавног изражавања мишљења или идеја, због опасности по власт, друштвени или морални поредак. Њу спроводе држава, верске или друге институције. Цензура може бити превентивна или пунитивна, када се уништава материјал који је већ био доступан јавности.
a nekad i pojedinac
Одговори

(20-04-2016, 10:06 PM)Војска Републике Српске Пише:  
Цитат:-Опомињем те зато што је ово твоја тема коју си сам уканалио троловањем.
preko 1300 pregleda za 6 dana

Од тога је половина мојих, јер морам сваки час да те опомињем за кршење правилника.

За расправљање са уредником имаш опомену!
Одговори

(20-04-2016, 11:01 PM)Krajisnik Пише:  Stavi petokraku u avatar ovako zbunjujes narod.
Ja te nesto zbog obimnog teksta nisam ni pratio....kad ono crvendac.Smile

nemas ti pojma sta znaci crvendac !

(20-04-2016, 10:32 PM)Громовник Пише:  Благо њима. Само нешто им баш и није ишло, док нису наишли Руси...

https://sh.wikipedia.org/wiki/Napadi_na_garnizone_NDH

uzicka republika
bihacka republika
drvarska republika
focanska republika

7 ofanziva

Цитат:Врховни заповедник: Аустроугарски фелдвебел Јосип Броз, Хрват

komunista koga je postavio SSSR na celo KPJ

mile budak-zarobljen i pusten,alojzije stepinac-solunac

"Србе на врбе" (такође позната као "Бојни гром") је песма и шовинистички слоган словеначког аутора др Марка Натлачена објављена у љубљанском дневном листу "Slovenec" 27. јулa 1914. године, дан пре него што је Аустроугарска објавила рат Краљевини Србији[1]:

Srbe na vrbe

Krvava pesma do nebes vpije,
Krv Ferdinova je v mes Zofije.

Zvali ste nas dolgo dni na klanja...
Iz dolge vstali smo noči in spanja.

S kanoni vas pozdravimo, vi Srbi,
Dom hladan vam postavimo ob vrbi...

V imenu Božjem pride k vam armada,
Pogledat, kaj se sveti tam z Belgrada

Očistimo vam sveti križ od praha,
Za nas je bojni grom in piš bez straha.

Nožnicam mač izderemo bliskavi,
Da prestol vam operemo krvavi.

Z zeleno vam odenemo odejo,
Na veke vam zaklenemo vso mejo.

Pravične stvari plačamo dolgove,
Zmagalci spet se vračamo v domove.

Др. Марко Натлачен је преживео Први светски рат, а касније је у Краљевини Југославији постављен за бана Дравске бановине.

Слоган "Србе на врбе!" је касније васкрснут од стране хрватског писца, политичара и једног од оснивача усташког покрета Милета Будака, поставши једна од усташких крилатица.

Слоган се поново појавио у јавности у доба распада СФРЈ и касније.
Одговори

(20-04-2016, 08:56 PM)Војска Републике Српске Пише:  3.ako kazem da su cetnici saradjivali sa italijanima,svabama,ustasama-to jos jedna razlika izmedju cetnika i VRS

У праву си,ВРС није сарађивала са усташама,швабама и италијанима . . . оно јест да није исти рат . . .

Само настави са генијалностима што си досад просуо на свакој теми,сви читају и не трепћу . . . Rolleyes

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

(20-04-2016, 11:32 PM)Бранке Пише:  
(20-04-2016, 08:56 PM)Војска Републике Српске Пише:  3.ako kazem da su cetnici saradjivali sa italijanima,svabama,ustasama-to jos jedna razlika izmedju cetnika i VRS

У праву си,ВРС није сарађивала са усташама,швабама и италијанима . . . оно јест да није исти рат . . .

Само настави са генијалностима што си досад просуо на свакој теми,сви читају и не трепћу . . . Rolleyes

treba ti crtati ?

cetnici su sardjivali sa neprijateljima(italijani,svabe,ustase(hrvati i muslimani)

VRS nije saradjivala sa neprijateljima (hrvati,muslimani,NATO(SAD,svabe,italijani...)

hrvati i muslimani u BiH i hrvatskoj 1991-95 su sardjivali sa NATO(SAD,svabe,italijani...)
Одговори

(20-04-2016, 11:39 PM)Војска Републике Српске Пише:  

treba ti crtati ?

cetnici su sardjivali sa neprijateljima(italijani,svabe,ustase(hrvati i muslimani)

VRS nije saradjivala sa neprijateljima (hrvati,muslimani,NATO(SAD,svabe,italijani...)

hrvati i muslimani u BiH i hrvatskoj 1991-95 su sardjivali sa NATO(SAD,svabe,italijani...)

Немој да црташ кад ниси за четкицу . . . само то могу да ти кажем . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

(20-04-2016, 11:40 PM)Бранке Пише:  
(20-04-2016, 11:39 PM)Војска Републике Српске Пише:  

treba ti crtati ?

Немој да црташ кад ниси за четкицу . . . само то могу да ти кажем . . .

vidimo ko jeste a ko nije !
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним