Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ужичка република

Само Клековача, то је познато.
Одговори

(12-01-2018, 10:20 PM)posmatrač Пише:  
(05-01-2018, 11:41 PM)Перун Пише:  http://www.politika.rs/scc/clanak/395739...-sa-Briona

Јели на то фотографији Крцун пије колу?

По пени бих рекао да је тамно пиво. Окачио сам ону фотограгију на којој је мртав пијан, ево опет.

[Слика: IMG_4331.jpg]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Крцун ко што би реко Шојић "Опа Ђурђо", убили га његови јер је много крао,наместили му саобраћајку.
Одговори

Јел се и вама чини или само мене овај Крцун неодољиво подсећа на Александра Мартиновића Smile

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Perune..da li si cuo za nekog iz Gorobilja?Objavio je knjigu secanja,neku vrstu dnevnika,41-44.Dobicu je uskoro,ne znam o cemu se radi.
Одговори

(07-02-2018, 07:47 PM)EXREZISER Пише:  Perune..da li si cuo za nekog iz Gorobilja?Objavio je knjigu secanja,neku vrstu dnevnika,41-44.Dobicu je uskoro,ne znam o cemu se radi.

Где нађе овде да ми поставиш питање? Јок

Пуковник Јоксимовић?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(07-02-2018, 08:14 PM)Перун Пише:  
(07-02-2018, 07:47 PM)EXREZISER Пише:  Perune..da li si cuo za nekog iz Gorobilja?Objavio je knjigu secanja,neku vrstu dnevnika,41-44.Dobicu je uskoro,ne znam o cemu se radi.

Где нађе овде да ми поставиш питање? Јок

Пуковник Јоксимовић?
Што се тиче мене, опуштено, имам књигу.
Одговори

O cemu se tu radi?Knjiga ili memori?
Одговори

Нисам читао нити имам.

По речима Зорана Недељковића на једној од старијих тема ради се о ратном дневнику који је вођен од 1941.-1944.

Вероватно има корисних ствари.

Одговори

Хвала Богу, има још живих Равногораца. Штета што овај дечко слабо влада материјом па није ,,извукао'' још важних података од деде. Морам ићи ово да допуним. Smile

Одговори

'Vamilija od Dimitrija Tucovica.Mislim da se sada bave eko-turizmom.Dobar svet.
Одговори

(15-02-2018, 12:45 AM)EXREZISER Пише:  'Vamilija od Dimitrija Tucovica.Mislim da se sada bave eko-turizmom.Dobar svet.

Такође и официра Владимира и Стевана Туцовића. Smile

Штета што је име Димитрија Туцовића познатије од њих двојице.

Јеси читао Стеванове мемоаре?

Одговори

Jesam.A iskreno i neka Dimitrijeva dela.Radio bezmalo zajedno sa potomstvom.Dobri ljudi.

Da ti slucajno nije poznat slucaj likvidacije dve komunistkinje u Potpecu kod Pecine?
Одговори

(15-02-2018, 01:01 AM)EXREZISER Пише:  Jesam.A iskreno i neka Dimitrijeva dela.Radio bezmalo zajedno sa potomstvom.Dobri ljudi.

Da ti slucajno nije poznat slucaj likvidacije dve komunistkinje u Potpecu kod Pecine?

Наредник Мирко Удовичић је донео одлуку да буду убијене. Мислим да је у то време био командант Ужичке бригаде. Ако се не варам, то се десило непосредно пред битку на Јеловој Гори.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним