(19-01-2020, 06:15 PM)ХраброСрце Пише: (19-01-2020, 05:31 PM)Александар Динчић Пише: Она, али тај податак је врло дискутабилан. Ја сам прво мислио да се под тим именом крије Вера Пешић. Ово за Станишићку потиче из истраге коју је спровео Синиша Оцокољић. Тако су и Спасоја Дакића, команданта Челебићког батаљона оптужили да је убио Теренса Атертона. И набили његовим покољењима жиг за хх година. А ту истрагу је траљаво спровео Захарије Остојић.
По мени, и по ономе што сам скоро пронашао, пре тог хапшења, уследио је велики немачки упад у везни систем јединица ЈВУО (септембар-октобар 1942). Калабић се по депешама помиње на више места и мислим да је то условило и хапшење. Као и многих легализованих официра. А не Боба Станишић.
Да, зато сам навео да је једна од верзија, што је навео и Милослав у Општој историји четничког покрета. Написао сам по сјећању.
Навео сам, цитирајући Кракова... Али, сад пишем ново издање.

Краков је у ствари прао биографију свог ујака Милана Недића.
Боба Станишић, студенткиња технике, 22 године, ћерка банкара Владимира Станишића, из Пожаревца, била је вереница али и блиска сарадница Милана Калабића. Ухапшена је заједно са њим... Све пише детаљно у документима Гестапоа.
Овако, испаде она оклеветана, оклеветан Милан Калабић као неспособан, а Милан Недић, толико спасао и замало и њега, али... није он крив што су четници такви.
Плус комунисти написаше две књиге да је њихома Мата Хари - Вера Пешић, одрадила посао.
Тако да је Динчићев одговор тачан - упад у систем везе.