Поруке: 289
Теме: 0
Придружен: Nov 2021
Углед:
28
Не би требало да буде нико вакцинисан у то доба јер није постојала вакцина (ако се мисли на раздобље, непосредно после првог светског рата). Узрочник није био познат а и данас је предмет шпекулација...
Осим ако није неки „шпански борац“ добио боцу када су га враћали неким чудним путевима из Француске да овде прави џумбус јер су прве вакцине против инфлуенце из тог доба...
Такозвани вирус шпанског грипа је реконструисан 2005-те године. Али битно је то да је реконструисан...и то на начин „мућкања“ на који би се сваки „вирус“ створио (као када се неком врсном математичару да да нешто докаже математички, а математички може да докаже све...практично доказати огледима, мало је теже). Током „реконструкције“ резултати су понуђени једном стручном часопису који је то одбио да објави (иако је тај светски и стручни часопис у власништву оних којима је било у интересу да се објави нешто тако, вероватно је „реконструкција“ вируса била толико глупа да су и они то одбацили). Потом то објављује други часопис и то „улази у употребу“.
ПС
Иначе успеси доктора Хиршфелда су мени сумњиви по питању успеха вакцинације. То је доба када је војска опорављена па се питам шта би било 1915 када је харао тифус.
(Последња измена: 06-02-2022, 11:15 PM од
Авакс.)
Поруке: 5,860
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,534
Постојале су неке вакцине против шпанског грипа, али не бих знао како да их дефинишем.
Прва вакцина против грипа је направљена средином 40-их година, а ове против шпанског грипа су биле онда експерименталне или бета верзије (што би рекли програмери).
Као што су биле и неке вакцине против тифуса. Током евакуације, краљ Петар Други је примио такву вакцину против тифуса.
Поруке: 289
Теме: 0
Придружен: Nov 2021
Углед:
28
То је могуће јер су радили све и свашта...и наравно да се експериментише...на живим људима, као и данас са короном.
Поруке: 17,005
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,872
Наша историографије и даље сматра да је Бранко Радичевић био заљубљен у ћерку Вука Караџића Вилхелмину - Мину.
Недавно су историчари открили - мислим да још није објављено - да он у ствари није био заљубљен у Вилхелмину, већ да је био у вез са...?
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(07-02-2022, 09:17 PM)Милослав Самарџић Пише: Наша историографије и даље сматра да је Бранко Радичевић био заљубљен у ћерку Вука Караџића Вилхелмину - Мину.
Недавно су историчари открили - мислим да још није објављено - да он у ствари није био заљубљен у Вилхелмину, већ да је био у вез са...?
Не знам ко је Катарина Ивановић, али ја мислим да је Бранко био у вези са Вуковом женом. Не знам јој име, била је Швабица.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 14,527
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,065
Била је старија скоро три деценије од њега.
Поруке: 5,860
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,534
Да није Милица Стојадиновић Српкиња?
Радила је са Вуком и сигурно је знала Бранка.
Мада је она била заљубљена у Љубомира Ненадовића.
(Последња измена: 08-02-2022, 10:52 AM од
Митић.)
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(08-02-2022, 10:15 AM)Бенито Пише: Била је старија скоро три деценије од њега.
Бенито, ти ниси имао старије девојке када си био млад момак?

Проверио сам у енциклопедији, прецизно - била је старија 26 година.
Дедер, урадимо упоредну анализу студија случаја - актуелни председник Француске је млађи од своје супруге 24 године.
Дакле, у љубави је све могуће, па и ово што сам предложио као одговор.
Код нас грешника, љубав не зна за границе.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!