Оцена Теме:
  • 17 Гласов(а) - 4.12 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

Зашто???
Пуковник Света Трифковић је пољубио ту заставу пре него што је испалио себи метак у слепочницу, пошто је претходно тешко рањен.
Иначе,нико не зна даљу судбину ове славне заставе, коју је Авалски корпус, а нарочито његови официри, браћа Тодоровић, Вили, Трифковић и остали, пронели кроз ДСР. Исти случај као и са заставом 41 пука.
Одговори

Evo jedno mimo kviza. Ako neko zna neka odgovori. Da li je srpskoj vojsci zaplenjena koja zastava tokom PSR? Citao sam negde da nije a neki dan sam pronasao drugacije podatke.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

У Војном музеју су одувек тврдили да ниједна ратна застава српске војске није пала у руке непријатеља. А ти изнеси шта си нашао, али у међувремену, одговори на моје питање. Мислим, кад си , већ, тражио четничко и лагано.Smile
Одговори

Hocu sutra. VI lovacki?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Не.
Одговори

18. pesadijski.

Одговори

Јел видиш како може?!
Ајде сад те податке о заробљеним заставама српске војске.
Одговори

Moze kad sam se setio Golgote Alalskog korpusa koju sam citao neki dan. Sutra cu izbaciti. Sad sam u kafani a ne nosim komp sa sobom.

Одговори

Наздаровја!
Ајде, људи, нећемо се молити.
Ајде Вуле, ако си ту.
Одговори

О приликама на српском двору у периоду од 1911-1914 године, можемо сазнати из дневника краљевог ађутанта и управника Двора, он је?
Одговори

Панта Драшкић
Одговори

Није, овај је био ађутант краљу Петру.
Одговори

Мислиш ли на пуковника Живојина Бацића, који је погинуо у Првом светском рату као командант 13. пука " Хајдук Вељко"?
Одговори

(11-03-2017, 12:39 AM)Перун Пише:  Moze kad sam se setio Golgote Alalskog korpusa koju sam citao neki dan. Sutra cu izbaciti. Sad sam u kafani a ne nosim komp sa sobom.

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-ratne-zastave
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 36 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним