Оцена Теме:
  • 16 Гласов(а) - 4.19 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

(26-07-2018, 09:54 PM)Бенито Пише:  Богдан Марјановић?

Браво!

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

На једног нашег владара у току истог дана покушана су два атентата. Један од њих био је у једној цркви.
Ко је покушао атентат, која црква и који владар је у питању?
Одговори

Илка Марковић, атентат на краља Милана Обреновића
Одговори

Зар мислиш Митићу да би поставио толико лако питање?
Зато сам и нагласио да су била два атентата у истом дану, да би се то разликовало од случаја Илкиног атентата на краља Милана.
Одговори

(27-07-2018, 12:08 AM)Бенито Пише:  Зар мислиш Митићу да би поставио толико лако питање?
Зато сам и нагласио да су била два атентата у истом дану, да би се то разликовало од случаја Илкиног атентата на краља Милана.
Комунистички атемтанти на краља Александра Карађорђевића?
Одговори

Не.
Чуди ме да ти не знаш одговор на ово питање.
Одговори

Ајде кажи?
Одговори

У Априлском рату, Луфтвафе је добио налог да бомбардује улаз у цркву у Лазаревцу, јер је у том моменту из ње требао да изађе краљ Петар Други. Истог дана, поподне, из истог разлога бомбардовали су и срушили једну кућу у Шопићу крај Лазаревца.
Одговори

Не знам да ли је било раније али није лоше и да се понови. Smile

Потиче из две угледне и познате породице а породица, по којој носи презиме дала је и једног четничког војводу. Отац му је био добровољац и четник у Великом рату и велики национални радник за време мира. Цела породица била је активна у раду Соколских друштава и као таква велики противник Аустроугара, затим Мачековача, па на крају и усташа и комуниста који ду му и пресудили.

Ко је овај великан?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Е, јеси га закукуљио. Smile
Одговори

Душан Милошев Богуновић.

Одговори

А што ви Ужичани не волите ватерполо? Smile
Које године су почели скокови у Ђетињу са старог железничког моста?
Одговори

У Србији су пре рата постојала четири хотела са именима страних престоница. Којих?
Одговори

Москва, Париз, Праг и Лондон.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 38 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним